Érdekes

Örök Mainframe

Eredetileg egy http://www.winestockwebdesign.com/Essays/Eternal_Mainframe.html.

Rudolf Winestock

A számítógép-ipar, a Kormány a Reinkarnáció egy minta, amelynek során speciális hardver lesz kicsúszott a “fő” a rendszer, egyre erősebb, akkor lesz hajtva vissza a fő rendszer. Mint a csatolt Zsargon Fájl belépési pontokat, több generáció ezt a hatást figyeltek meg, a grafika pedig lebegőpontos társprocesszorokat.

Ebben a tanulmányban, megjegyzem, egy hasonló minta zajlik, nem a perifériák informatikai platform, de a legtöbb alapvető féle “számítási platform.” De ez a minta vezetik, mint a vágy, a “szabadság”, mint bármely technikai megfontolást.


A “forradalom” – nak sok meghatározások. Úgy látszik, azt mondanám, hogy “körbe-körbe” a legjobb szó, hogy a kérelmező…

-Richard M. Hartman

______________

Egy vicces dolog történt, hogy a jövő. A központi megszűnt a váltás.

Középnagyságú

Középnagyságú kellett volna ölni a rendszerbe. Elmentek. A Digitális Berendezések Adatok Általános halott. Az utolsó minicomputers volt az IBM AS/400-as határt, átnevezték Rendszer, akkor összeolvadt a Erő Rendszerek. Az IBM győzelem a minicomputer annyira teljes, hogy az emberek ritkán is használja a szót, hogy “minicomputer,” többé. Manapság a kívánt szót a “középkategóriás számítógép” kifejezés alkotta a központi készítő, az IBM.

Számítógépek

Számítógépek kellett volna ölni a rendszerbe. Jöttek közel az 1990-es években (Stewart Alsop híresen azt jósolta, hogy az utolsó központi lenne leállt 1996-ban), de ők is kudarcot vallott. Ehelyett microcomputers, hogy helyébe táblagépek, okostelefonok. Persze, hogy nem hívjuk őket középnagyságú többé. Nevezzük őket, a személyi számítógépek; a kifejezés alkotta a központi készítő, az IBM.

Munkaállomások

A mikroszámítógép nagyobb unokatestvére, a munkaállomás, jártak még rosszabb. Apollo, Symbolics, LMI halott. A Xerox, Texas Instruments adta fel. Nap van vett. SGI nem az, ami régen volt. Annak fontosságát, hogy a jelen Xeon – Opteron-alapú munkaállomás-piac nem hasonlítja össze, hogy mi a munkaállomás-piac az 1990-es években. Ironikus, hogy az egyik utolsó, a “klasszikus” munkaállomások, az RS/6000 volt, mint az AS/400, átnevezték aztán asszimilálódott a Erő Rendszerek sorban a központi készítő, az IBM.

Kifogás

Lehet, hogy valaki számláló a fenti rámutatva, hogy a szerverek. Egy halom Db igazítani őket szolgáló kép, vagy egy hálózati kapcsolatot, vagy bármilyen más szolgáltatás. Hook őket össze, az eredmény pedig versenyképes a rendszerében. Ez cáfolja a tézis? Nem. Nézd meg az eredményt.

Mielőtt megvizsgáljuk az eredmény, nézd meg a szó etimológiája “központi gép.” A kőkorszakban a számítástechnika, számítógépek készültek fel a hűtőszekrény méretű modulok ház a vákuum csövek. Azok a modulok csatolt acél keret tartja össze őket a padlóról, annak érdekében, hogy illeszkedjen a kábelezés, hogy jobb, ha lehetővé teszi a karbantartást. A keret tartja a központi feldolgozó modul volt a “fő” keret.

Manapság beszélünk “állványok” helyett acél keret.

Eredmény

Az eredmény az, hogy a modern szerver farm úgy néz ki, mint az első számítógép szobák. Sor sor után a fém keret (elnézést—állványok) ellátott számítógép modulok egy szobában, ami tele van kábelek, extra szellőző. Csak úgy, mint a számítógépek miatt. Szerver farmok több felesleges Cpu, memória, lemezek, valamint a hálózati kapcsolatok. Csak úgy, mint a számítógépek miatt. A szobák a ház ezeket a kiszolgáló gazdaságok jellemzően nem nyitott még, hogy sok ember ugyanazt a szervezetet, de csak a kijelölt műveletek csapat. Csak úgy, mint a számítógépek miatt.

Röviden, nem csak szerver farmok fizikailag hasonlít szerverek, végre sok ugyanazokat a funkciókat, mint a számítógépek miatt; működésében, ezek kezelni, ugyanúgy, mint a számítógépek miatt.

Szerver farmok van Zöld spinned szerverek.

Ez a Kerék a Reinkarnáció, a lehető legnagyobb ciklus. A mozgalom helyett a rendszernek újra feltalálta a rendszerében.

Visszatérési Idő-Megosztás

Köszönöm, hogy nyílt szabványok, szerverek készült áru alkatrészek, csökkenti a belépési korlát ebbe a pszeudo-központi piacon. Sőt, minden olyan cég, amely épített nagy server gazdaságok saját célra lehet eladni tartalék crunch, hogy mások. Gondold csak el! Vállalat, mint a Microsoft, Amazon, a Google pedig tudta kezelni a számítógépet, gondnok végén a munkát, így a legfontosabb része a fejlesztési, telepítési, hogy az érdeklődő ügyfelek számára.

Várj egy percet. Már nem.

Az Internet, web alkalmazások volna helyiségek ezek szerver farmok ezek mainracks, ha úgy tetszik. Az emberek használják ezeket a webes alkalmazások az okostelefonok, notebookok, táblagépek, a halványuló asztalra. Az ügyfél festékek pixel, míg a szerver farm — a mainrack — a háttér munka. Több mint egy tucat ismétléseket Moore Törvénye később, a Kerék, a Reinkarnáció visszatért minket terminál csatlakozik a Nagy Vas.

Aztán itt van a bökkenő. A mozgalom helyett a rendszernek újra feltalálta, nem csak a rendszerbe, de az is az oka, hogy az emberek miért akart szabadulni szerverek az első helyen.

Harc az Ember!

Történetek a korai időkben az IT-ipar egy digitális változata Whig történelem.

______________

Csak a nagy intézmények engedhették meg maguknak a számítógépek. Hozzáférést szigorúan korlátozott; nincs, de egy válassza ki a papság be a gépteremben. Azok nélkül privelege kizárták. A felhasználók volt, hogy megadja magát a lyukkártya, várj türelmesen a kimeneti vissza, csak hogy megtudja, három nappal később, hogy egy bogarat tett a kimeneti haszontalan.

De köszönöm, hogy a fejlődés, a küzdelem, a szoftver a szabadság, mind arra, hogy használja a számítógépet, hogy a rendezés, majd ossza meg a közösségek, warglgarglthbtbtbtbtbt

______________

Éljen a Történetet!

Észrevetted már, hogy gyakran írók használja a “papság”, hogy leírja a műveletek csapat felelős szerverek? Sem a spanyol, sem a Római, sem bármely más nemzeti vagy egyházi Inkvizíció volt a láthatáron, a fejlődés, a szerverek, de az emberek továbbra is újjászületik, anti-irodai képregény, melynek ő a Fekete Legendák annak érdekében, hogy megtámadja őket. Például, a Véletlen Birodalmak, Robert X. Cringely leírt IBM PS/2 vonalban, mint kísérlet arra, hogy a számítógép-ipar “vissza a anyaszentegyház.”

Mindegy. A lényeg az, hogy az emberek elköltöztek a szerverek, mert azt akarták, hogy szabad legyen. Nem akarták, hogy legyen bilincselve, amelyet az IBM által-a-pillanatban CPU költségek, illetve egyéb korlátozások. Nem akarták, hogy a sors módosította, semmi más, mint saját szabad választása van.
Szóval, a forradalmi élcsapat költözött minicomputers. Akkor költöztek munkaállomások. Amikor a Linux kész volt, elvitték, hogy a PC-n. Amikor az Örök szeptemberben kezdődött, a forradalmi élcsapat harcolt a Microsoft FUD volt egy megkerülte a Microsoft Monopóliuma.

Most pedig itt vagyunk. Minden számítási teljesítmény, valamint ingyenes szoftver — szó szerint is — az Emberek kezébe™. A saját szabad választása, találjuk magunkat, vissza — Robert X. Cringely szavai — a karok anyaszentegyház.

Szabadság Nem Sikerült

A felhasználók szeretik a webes alkalmazások által kódolt lázadó hackerek, akik soha nem fért volna be során a kőkorszaki a számítástechnika. Anélkül, hogy bármilyen kényszer, azok a felhasználók önként az adatok webes alkalmazások futnak az mainracks álló — minden értelemben, hogy a word — által nyilvánosan működő társaságok számára. Azok a vállalatok, meg kell felelnie befektető által kitűzött célt, az a fajta Wall Street elemzők, akik a fény fogadalmi gyertyák előtt, első kiadású példány a Hazug Póker.

Mások is rámutattak, hogy a lehetséges visszaélések, hogy egy személyes adatok zárva az ilyen platformok. Igényes a képesség, hogy az export az adatok végleges törlése a számlák nem segít akkor is, ha tudjuk csinálni. Az adatok a legértékesebb, ha a mainrack. A Facebook adatai közel sem olyan hasznos, anélkül, hogy az a képesség, hogy a post, hogy az oldal a barátok. A Google Docs fájlokat nem olyan hasznos nélkül képes együttműködni másokkal. Dinamikus állami számít; az a lényege, hogy a számítógépek azért, mert ez lehetővé teszi, automatizálás, kommunikáció.

Ezért a “szabad”, illetve a nyílt forráskódú szoftverek (FOSS), az nem segít. Egy szoftver licenc érinti a szoftver, nem az emberi kapcsolatok, amelyek a szoftver közvetíti. Ezek azok a kapcsolatok, hogy zárja a pozíciókat, ahol Zuckerberg lába van a nyakunkban. Sőt, FOSS, hogy lehetővé tette, hogy a webes cégek bootstrap a start-up, olyan gyorsan, olcsón. Ez FOSS adta azokat a webes cégek a rugalmasság célozgatni magukat, mint a kapuőrök a személyes adatok.

A nyílt szabványok hogy felszabadult a személyi számítógép az IBM-től engedélyezte az új webes cégek olcsón építeni saját központi helyettesítő — a mainracks. Mint a század közepére őseink, ezek a nagy, központosított, tartalmaznak személyes adatokat szolgáltatva a szervezetek, amelyek egyetlen válasz, hogy a részvényesek, valamint a kormány bürokratái. Nyílt szabványok, valamint nyílt forráskódú kellett volna felszabadítani minket a hatóság, valamint a szükséges hatóság. Ehelyett volna vonzó emberek milliói esnek át magukat, hogy a tékozló fiú visszatérése vissza anyaszentegyház.

Ismerje meg az Új Főnöke; Rosszabb, Mint a Régi Főnök

______________

Vagy meghalsz hősként, vagy sokáig élni, hogy te leszel a gonosz.

-Dark Knight, Frank Miller

______________

Tudunk több interjúra, hogy azok a vállalatok, hogy tartsák tiszteletben a magánéletünket, de kell a pénz, hogy futtassa le a mainracks. Hogy kell pénzt fizetni magukat ahhoz, hogy igazolja azokat a 100+ óra hét. Fontosabb, mint az, hogy pénz kell, hogy megfelelnek a befektetők keresés a száz-bagger.

Beadvány nem fog segíteni, mert az érdekeit azok a vállalatok, illetve a felhasználók rosszul. Az egyik oka annak, hogy rosszul, mert az egyik oldalon van a crunch; terabájt adatot, ül a szerverek, könyörög, hogy pénzt. Szívesebben ad, mint idealista hackerek, az azt jelenti, hogy felszabadítsák a felhasználók a hatóság, a demokratizálódás, a számítástechnika, csak megkönnyítette a idealista hackerek, hogy ebbe az összeférhetetlenség. Ez azt jelenti, hogy több közülük valójában, így több, mint egy vállalat.

Látod, a múltban, a számítógép-ipar uralta egyes vállalatok; első IBM, akkor a Microsoft. Hogy magányos szervezetek, a dominancia meghívott ellenzék. Anti-trust megfelel a változó (hiánya) hatékonyságát ellen nyújtottak be őket. A jelenlegi, még mindig nem tudjuk, hogy a vékony nád. Köszönöm, hogy előrelépés, hogy most van egy egész társadalmi osztály, akik arra ösztönzi, hogy albérletet keresők ül az adatokat.

Hogy tagjai a társadalmi osztályba, akkor van közös kedvencünk, amit a rivalizálás. Azok a közös érdekek vezet együttműködés ügyekben, amelyek ütköznek az érdekek a felhasználók. Például, a Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA) által támogatott Microsoft, Facebook, Yahoo, igen, a Google is.

Soha nem felejtem el, hogy ez a társadalmi osztály épül fel a számítógép kockák, akik töltöttem a gyerekkoromat siránkozna Microsoft. A számítógép kockák az utóbbi, az idő, nevetett a ruhák az IBM-nél. Ez már haladás. A Microsoft Adót fizettek a rendes pénzt. Google, Facebook illeték a kiadó egy másik érme: a magány.

Elkerülhetetlen a Nagygépes

______________

Lépés után ubiquity a láthatatlanság.

-Al Mandel

______________

A mikroszámítógép forradalomnak vége. Az otthoni számítógépek nem szokatlan, már; Az újdonság eltűnt. Továbbá még sok szakember nem szívesen játszik a részét számítógép takarító a saját fúrók, nem beszélve a nagymamám.

Eltekintve játékok, a demoscene és más kreatív kódolási célokra, számítógép egy eszköz a cél; ezek is. A legtöbb ember nagyobb érdeklődés a cél, mint az út a cél. Ezért van értelme mind gazdasági, mind a felhasználói élmény szempontjából átruházni az unalmas részek a számítástechnika, amikor praktikus.

Az a tény, hogy a mini, személyi számítógépek, munkaállomások és valaha sikeres jelzi, hogy a számítógép és a távközlési ipar még mindig gyerekcipőben jár. Ez azt is jelezheti, hogy a Big Blue és a Halálcsillag volt az ár vésés, de ez egy másik történet.

Ez az eredmény volt várható több mint fél évszázaddal ezelőtt. Multics a legismertebb példa a számítástechnika, mint szolgáltatás, de a koncepció nyúlik vissza közel egy évtizeddel korábban. John McCarthy, a Lisp hírnevet jósolt 1961-ben:

______________

Számítógépek, az a fajta, azt javasolta lesz, a számítógépek a jövőben, akkor számítástechnikai lehet, hogy egyszer szervezett, mint a közüzemi csak, mint a telefonos rendszer a közüzemi… A számítógépes segédprogram válhat az alapja egy új, fontos gazdasági ágazat.

-Az építészek, az Információs Társadalom, Garfinkel & Abelson

______________

Végső soron, csak két természetes típusú számítógépek: a beágyazott rendszerek, szerverek. Nem használom a szót, hogy “természetes” a modern értelemben (ld., “az, ami megfigyelhető, hogy fordulhat elő”), de az ősi, középkori értelemben. Más szavakkal, ezek a módszerek passzol a meghatározás a számítógép, a számítás. Ezek a módszerek a legtöbb szerelvény a tipikus felhasználása, számítógépek.

Kiterjesztve a képességek, a számítógépek, hogy a technológiai logikai korlátozza, a számítógépek ellenőrzése hétköznapi szerkentyű, hogy nagyobb számítások. Jó felhasználói élményt követeli, hogy a számítógép interfész kell az útból, hogy láthatatlan. Így logikus, hogy a jelen csak annyi számítási teljesítmény, mint a felhasználó igényeinek.

A rendszer az örök computing platform.

Végjáték

______________

Janie Crane: “le?”

Metrocop: “Ő lesz évet. Ki kapcsoló illegális!”

-Max Belmagasság, évad 1, epizód 6, “Hézagokat”

______________

Az asztali számítógép nem fog teljesen eltűnni. Ehelyett a passzív formája a személyi számítógép megmarad, de a funkció—, illetve a design — meg fog változni, hogy egy terminál csatlakozik a felhő (ami egy másik szó a szerver farm, ami egy másik szó a mainrack, amely közelít a szerverek, mint a korábban megjövendölte). Igaz asztali személyi számítógépek lehet, hogy vissza a gyökerekhez: játékok amatőrök.

Azok, akik továbbra is jelentős a kapcsolat nélküli munka lesz a kivétel; ez azt jelenti, hogy lesz egy választási kisebbség. Annyi erőfeszítést, hogy a webes alkalmazások, még az is lehet tekinteni, mint eccentrics; jelentése lehet, hogy nem lesz sok az együttérzés az igényeiknek a folyosón a hatalom.

Annyira személyes adatokat a kezében egy kis számú vállalatok bemutatja egy csábító cél, hogy a kormányok. Láttunk már sok jogszabály célja, hogy megkönnyítse közötti együttműködés Nagy Üzlet, Nagy Kormány kedvéért felhasználói felügyeleti. Néhány jogszabályt még nem győzték le. Látni fogjuk még. Ahol a jogszabályok nem sikerül, látni fogjuk, bíróság precedens. Hol a bíróságok sikerül, látni fogjuk, szerződések. Ha ezeket sikerül, a bürokraták fogja le a kezét új szabályozás, hogy a fiat.

Nagy Vállalkozás lesz az oldalon; – e, mint a mesterek, lessers, vagy a partnerek nem sok a különbség.

Offline számítógép-használat idegesítő a haladást. Ha offline használata válik, nem gyakori, akkor a nagy, a jó meg fogja kérdezni: “Mit rejteget? Vagy, hogy gyerekpornó? Pénzmosás? Terjed a gyűlölet? Azt akarod, hogy a terroristák nyerni?”

Mit Kell Tenni

______________

Csak az volt, hogy a gonosz emberek valahol alattomosan követ el gonosz tetteket, ez csak akkor szükséges, hogy külön őket a többiek, illetve elpusztítani őket. De az elválasztó vonal a jó meg a rossz átvágja a szíve minden emberi lény. Ki akarja, hogy elpusztítsa egy darab, a saját szívét?

-Alexander Szolzsenyicin

______________

Meg kell megállapítani, annyi precedens, mint tudjuk megőrizni a jogot, hogy a vásárolni, építeni, használni, eladni, adományoz, továbbra is teljesen működőképes, általános célú, önálló számítógépek. Rengeteg aktivisták már. Ez jó.

Mi nem hallottam, azok az aktivisták azt mondják — mi azt tanácsolom, — az, hogy nekünk kellett kitalálni magunknak, valamint a mesterek. A lényeg, hogy ez az esszé, hogy nem csak halad a technológia, hogy újra a rendszerbe, valamint a visszaélések, amely hajlamos; a nagyon vágy, az abszolút szabadság tette a rész is. A jó szándék a fickó kockák, aki megígérte, hogy nem lesz gonosz hozott minket.

Ez nem harc között, Jó meg Rossz Fiúk. Ez egy kötéltánc. Néhány szabály; mások uralkodott. Ez a nyers igazság. Ezen nem tudunk változtatni. Mi lehet a körvonalait. Ehhez szükség lesz egy beszélgetés, amelyben meg kell hívnunk filozófusok, ethicists, teológus; emberek, akik hittem, mélyen, hogy mi kell ahhoz, hogy egy társadalom. Ellenkező esetben — már megint — találjuk magunkat, vissza, ahonnan elindultunk.

______________

Forradalom, mint a Szaturnusz, megeszi a saját gyermekeit.

A Forradalom, mint a Szaturnusz, megeszi a saját gyermekeit.

-Danton Halála, Törvény I, Georg Büchner


Először tették közzé ezt a esszét Throwww, mert kíváncsi voltam, hogy helyén, miután hallottam a Hacker News, mert azt akartam, hogy képezzem magam Markdown. Köszönöm, hogy Saeid Fard, hogy Throwww, köszönöm, hogy Evan Wondrasek, hogy a kiváló szerkesztő, MarkdownPad, amely szoktam írni, ezt az esszét.

Ez az esszé volt, szerepelt a Slashdot, valamint a BBC Jövőben nem sokkal azután, hogy megjelent a Throwww. Néhány héten belül, az esszé lett a második legnézettebb cikk Throwww. Később, úgy tűnt, a kérdés #29 StatusCode által közzétett, Cooper Press.

Menj a honlapon http://www.forallworld.com.