Érdekes

Milyen Kérdéseket Okosan

Eredeti Eric Steven Raymond és Rick Moenaz http://catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

Jogi nyilatkozat

Sok projekt weboldalak linkre, hogy ez a dokumentum a részekben, hogyan lehet segíteni. Ez rendben is van, ez az értelme, mi a célja, de ha egy webmester létre egy ilyen hivatkozás a projekt az oldalt, kérjük, kijelző jól láthatóan közel a link észre, hogy nem vagyunk egy help desk a projekt!

Megvan a saját káromon tanultam meg, hogy anélkül, hogy az ilyen értesítést, akkor többször zaklatta által idióták, akik azt hiszik, hogy megjelent ez a dokumentum teszi a munkát, hogy oldja meg a világ összes technikai problémák.

Ha olvasod ezt a dokumentumot, mert segítségre van szükséged, menj el a benyomása, hogy közvetlenül a szerzők ezt a dokumentumot, az egyik a idióták beszélünk. Ne kérdezz minket kérdést. Majd figyelmen kívül hagyni. Azért vagyunk itt, hogy mutassa meg, hogyan lehet segíteni az emberek, akik igazából ismerik a szoftver vagy a hardver van dolgunk, de 99.9%, hogy nem lesz velünk. Ha nem tudod biztosan, hogy a szerzők egy szakértő, hogy mi van dolgunk, hagyjon minket békén mindenki boldogabb lesz.

Bevezetés

A világon a hackerek, olyan válaszokat kap, hogy a technikai kérdések legalább annyira függ az úton fel a kérdéseket, mint a nehézség kialakulásának a választ. Ez a kézikönyv megtanít, hogyan kell kérdezni egy sokkal valószínűbb, hogy egy kielégítő választ.

Most, hogy használja a nyílt forráskódú vált széles körben elterjedt, gyakran olyan jó választ más, tapasztaltabb felhasználók számára, mint a hackerek. Ez egy Jó Dolog; a felhasználók általában csak egy kicsit toleránsabb a fajta kudarcok kezdőknek gyakran. Még, kezelése a tapasztalt felhasználók számára, mint a hackerek a szempontból javasoljuk, itt általában a leghatékonyabb módja annak, hogy hasznos választ ki őket is.

Az első, amit meg kell értened, hogy a hackerek igazából, mint a nehéz problémákat, jó, elgondolkodtató kérdés. Ha nem, akkor most nem lennénk itt. Ha adnak egy érdekes kérdés, hogy rágja majd hálás lesz magának; jó kérdés, hogy egy inger, valamint egy ajándék. Jó kérdés segít fejleszteni a megértés, gyakran tárnak fel a problémákat lehet, hogy nem veszi észre, vagy gondoltam egyébként. Hackereknek, “Jó kérdés!” egy erős, őszinte bók.

Ennek ellenére, a hackerek egy híres találkozó egyszerű kérdésre, amit úgy néz ki, mint ellenséges vagy arrogancia. Néha úgy tűnik, reflexszerűen durva, hogy kezdőknek, de a tudatlan. De ez nem igaz.

Mi vagyunk, szabadkozás nélkül, az ellenséges emberek, akik úgy tűnik, hogy nem hajlandó gondolkodni, vagy hogy a saját házi kérdezés előtt. Az ilyen emberek az idő süllyed — anélkül, hogy vissza akarnak időt pazarolni lehetne költeni egy másik kérdés érdekesebb egy másik személy több méltó választ. Hívjuk az embereket, mint ez a “vesztesek” (történelmi okokból néha írni “vesztesek”).

Tudjuk, hogy sokan vannak, akik csak használni akarják a szoftvert írni, akik nem érdekli a tanulás technikai részleteket. A legtöbb ember számára a számítógép csak egy eszköz, egy eszköz; van fontosabb dolgom is van, él, élni. Elismerjük, hogy nem, nem, nem várom el, hogy mindenki érdekelt a technikai kérdésekben, ami elbűvöl minket. Mindazonáltal, a stílus, a kérdések megválaszolásával, van hangolva, hogy az emberek, akik ilyen érdeklődést hajlandó aktív résztvevők a probléma-megoldó. Ez nem fog változni. Arról sem szabad; ha igen, mi lesz kevésbé hatékony a dolgok, mi a legjobb.

Vagyunk (nagyrészt) önkéntesek. Mindenki ki nem érünk rá, hogy válaszoljon a kérdésekre, de néha tele vagyunk velük. Szóval szűrő könyörtelenül. Különösen, dobjuk el a kérdéseket az emberek, akik úgy tűnik, hogy a vesztesek annak érdekében, hogy tölteni a kérdés-válaszol idő hatékonyabb, a nyertesek.

Ha úgy találja, ez a hozzáállás, öntelt, lekezelő, vagy arrogáns, ellenőrizze a feltételezések. Nem azt akarjuk, hogy térdet hajt minket — sőt, a legtöbben mit sem szeretne jobban, mint veled foglalkozni, mint egy egyenlő titeket a mi kultúránk, ha a szükséges erőfeszítést, hogy ez lehetséges. De egyszerűen nem hatékony számunkra, hogy próbálja meg, hogy segítsen az embereknek, akik nem kívánnak segíteni magukon. OK van, hogy tudatlan, nem az OK gombot hülye.

Szóval, amíg nem szükséges, hogy már gyakorlatilag illetékes, hogy figyelmet kapjon tőlünk, szükséges igazolni, az a fajta hozzáállás, hogy vezet, hogy a kompetencia — éber, figyelmes, jó megfigyelő, hajlandó lenne egy társ a fejlődő egy megoldás. Ha nem tudsz együtt élni azzal, hogy ez a fajta megkülönböztetés, azt javasoljuk, hogy fizessen valaki egy kereskedelmi támogatási szerződés ahelyett, hogy megkérdezte volna a hackerek, hogy személyesen adományoz segíteni.

Ha úgy dönt, hogy jöjjön el hozzánk, segítséget, nem akarok olyan lenni, mint a vesztesek. Nem akarom, hogy úgy tűnik, mint egy sem. A legjobb módja annak, hogy egy gyors, reszponzív válasz az, hogy kérdezze meg, mint egy személy, okos, magabiztos, nyomokat, aki épp segítségre van szükséged egy adott probléma.

(Fejlesztések, hogy ez az útmutató szívesen. Levelezés, javaslatokat esr@thyrsus.com vagy respond-auto@linuxmafia.com. Ne feledje azonban, hogy ennek a dokumentumnak nem célja, hogy egy általános útmutató netiquette, általában elutasítják javaslatok, amelyek nem kifejezetten kapcsolódó kiváltó hasznos válaszokat technikai fórum.)

Mielőtt Kérdezel

Mielőtt feltettem egy technikai kérdés, e-mailben, vagy a hírcsoport, vagy egy weboldalon chat-testület, tegye a következőket:

  1. Próbáld megtalálni a választ kereséssel az archívumban, a fórum vagy a levelezési lista azt tervezi, hogy a poszt.
  2. Próbáld megtalálni a választ keres az Interneten.
  3. Próbáld megtalálni a választ, ha elolvassa a használati útmutatót.
  4. Próbáld megtalálni a választ, hogy olvasd el a GYIK.
  5. Próbáld megtalálni a választ szemrevételezéssel vagy kísérletezés.
  6. Próbáld megtalálni a választ kérve egy képzett barátom.
  7. Ha egy programozó, próbáld megtalálni a választ, ha elolvassa a forráskód.

Mikor kérdezed meg a kérdést, kijelző az a tény, hogy ezeket a dolgokat először; ez segít megállapítani, hogy nem olyan, mint egy lusta szivaccsal vesztegeti az emberek idejét. Még jobb kijelző, mit tanultál abból csinálom ezeket a dolgokat. Szeretjük a kérdésre válaszol, hogy az emberek, akik bizonyították, tanulhatnak a válaszokat.

Használja a taktika, mint egy Google keresés a szöveget, amit hibaüzenetet kap (keresni a Google csoportok, valamint a Web-oldal). Ez lehet, akkor egyenesen a fix dokumentációját, vagy egy levelezési lista szál válaszolt a kérdésre. Még ha nem is, azt is, hogy “a google a következő mondat, de nem kap semmit, ami ígéretesnek tűnt, hogy” jó dolog, hogy e-mail-ben, vagy híreket, hozzászólásokat kér segítséget, ha csak azért, mert rögzíti, hogy mit keresések nem segít. Ez is segít, hogy közvetlen másoknak is hasonló probléma, hogy a szál összekapcsolásával a keresési feltételeket, hogy mi lesz, remélhetőleg a probléma, felbontás szál.

Csak nyugodtan. Nem várható, hogy képes legyen megoldani egy bonyolult probléma, pár másodpercig a Googling. Figyelmesen olvassa el a Gyik, dőlj hátra, lazíts, majd adjuk ki a probléma néhány gondolat, mielőtt közeledik a szakértők. Bízz bennünk, akkor képes lesz arra, hogy elmondja a kérdést, hogy mennyi olvasni, azt hittem, több lesz hajlandó segíteni, ha felkészült. Nem azonnal tüzet a teljes arzenál, a kérdésekre csak azért, mert az első keresés bukkant fel nem választ (vagy túl sok).

Készítsd fel a kérdést. Gondold át. Elhamarkodott hangzó kérdésekre kap elhamarkodott választ, vagy egyáltalán nem. A több bizonyítani, hogy miután fel hittem, erőfeszítést, hogy megoldjuk a problémát, mielőtt segítséget kérő, annál valószínűbb, hogy valójában segítséget.

Vigyázz, rossz volt a kérdés. Ha megkérdezed egy alapuló hibás feltételezések, J. Random Hacker elég valószínű, hogy a válasz egy feleslegesen szó szerinti választ, miközben arra gondoltam, hogy “Ostoba kérdés…”, azt remélve, hogy a tapasztalat, hogy amit kért, ahelyett, hogy mit kellett megtanuljuk a leckét.

Nem feltételezem, ön jogosult a választ. Nem; nem, végül is, a kifizető a szolgáltatás. Kapsz választ, ha megdolgozol érte, kérve jelentős, érdekes, elgondolkodtató kérdés — az egyik, hogy implicit módon hozzájárul ahhoz, hogy a tapasztalat, a közösség helyett csupán passzívan igényes a tudás a többiek.

Másrészt, világossá téve, hogy te képes vagy hajlandó segíteni a folyamat fejlesztése a megoldás egy nagyon jó kezdet. “Valaki beszerez egy mutató?”, “Mi az a példa, hogy eltűnt?”, “Mi az oldalon ellenőriztem?”, nagyobb valószínűséggel kapunk választ, mint: “Kérjük, küldje el a pontos eljárást kell használni”, mert ez így egyértelmű, hogy valóban hajlandó befejezni a folyamatot, ha valaki csak pont a helyes irányba.

Amikor megkérdezed

Válaszd ki a fórum, figyelmesen

Érzékeny kiválasztásában, ahol kérdezd meg a kérdést. Valószínű, hogy figyelmen kívül hagyja, vagy írt le, mint egy vesztes, ha:

A hackerek fújja le a kérdéseket, amelyek helytelenül célzott annak érdekében, hogy megpróbálja megvédeni a kommunikációs csatornák attól, hogy belefulladt figyelmen kívül hagyni. Nem akarom, hogy ez történjen veled.

Az első lépés tehát az, hogy megtaláljuk a megfelelő fórum. Újra, Google, illetve más Web-keresés módszerek a barátod. Használja őket, hogy megtalálják a projekt weboldal a legtöbb szorosan kapcsolódó hardver vagy szoftver, így a nehézségeket. Általában ez lesz a linkeket a GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések) a listán, hogy a projekt levelezési listák, illetve az archívumban. Ezek a levelezési listák az utolsó helyek, hogy menjen segíteni, ha a saját erőfeszítéseit (beleértve olvasni azokat a GYIK talált) nem találja a megoldást. A projekt az oldal is írja le egy bug-adatszolgáltatási eljárás, vagy egy link; ha igen, akkor kövesse.

Lövöldözés egy e-mailt, hogy egy személy vagy fórumon, amely nem ismeri a kockázatos a legjobb. Például, nem feltételezhetjük, hogy a szerző egy informatív weboldalt akar lenni az ingyenes tanácsadó. Nem optimista találgatások arról, hogy a kérdés, akkor szívesen — ha nem vagy biztos benne, küldje el máshol, vagy ne küldjenek.

Amikor kiválasztunk egy Internetes fórum, a hírcsoport vagy levelező lista, nem bízom a neve önmagában is messze van, nézd meg a GYIK, vagy charter, hogy ellenőrizze a kérdés az, hogy on-topic. Olvassa el néhány vissza a forgalom előtt kiküldetés fogod érezni, hogy mennek a dolgok. Sőt, ez egy nagyon jó ötlet, hogy egy kulcsszó keresése kapcsolatos szavakat, hogy a probléma a hírcsoport vagy levelező lista archívumok, mielőtt közzé. Meg lehet találni a választ, ha nem segít megfogalmazni egy jobb kérdés.

Nem puska-robbanás a rendelkezésre álló súgó csatornák egyszerre, mint a kiabálás, irritálja az embereket. Lépjen át őket halkan.

Tudom, mi a téma! Az egyik a klasszikus hibákat-kérdezősködni arról, hogy a Unix vagy Windows programozási felület, fórum foglalkozik a nyelv vagy a könyvtár vagy eszköz hordozható át mindketten. Ha nem értem, miért ez egy baklövés lenne a legjobb a kérdések egyáltalán, amíg nem kap.

Az általános kérdés, hogy egy jól kiválasztott nyilvános fórum valószínűbb, hogy hasznos választ, mint a hasonló kérdést, hogy egy magán. Több okból is. Az egyik egyszerűen a méret a medence, a potenciális válaszadók. A másik a méret a közönség; a hackerek inkább válaszoljon a kérdésekre, hogy oktassák sokan, mint a kérdéseket várja csak néhány.

Érthető módon képzett hackerek a szerzők a népszerű szoftver már kap több mint méltányos részesedését a mis-célzott üzeneteket. Azzal, hozzátéve, hogy az árvíz, szélsőséges esetben akár a szalma, hogy megtöri a teve hátán — jó néhány alkalommal, közreműködők népszerű projektek visszavonták a támogatást, mert a járulékos veszteség formájában haszontalan e-mail forgalom, hogy a személyes beszámoló elviselhetetlenné vált.

Verem Árfolyam

Keresés, akkor kérdezd meg a Verem Árfolyam

Az elmúlt években a Verem Árfolyam közösségi oldalak vált, mint egy nagy forrás válaszol műszaki kérdésekre, sőt még a preferált fórum sok nyílt forráskódú projektek.

Kezdjük egy Google keresés, mielőtt nézi Verem Árfolyam; a Google indexeli, valós időben. Van egy nagyon jó esély van rá, hogy valaki már kérdezte egy hasonló kérdést, de a Verem Árfolyam oldalakon gyakran közel a felső keresési eredmények között. Ha nem talál semmit, a Google on keresztül, ismét a keresés az adott helyszínen a legtöbb releváns a kérdés (lásd alább). Keresés a kategória le tudom szűkíteni a találatok.

Ha még mindig nem talált semmit, tegye a kérdést az egyik oldalon, ahol a legtöbb témában. Használja a formázási eszközök, különösen a kód, illetve címkéket, amelyek kapcsolódnak az anyag a kérdés (különösen a név, az a programozási nyelv, az operációs rendszer, vagy a könyvtár maga gondjai). Ha egy magyarázat arra kéri, további információk szerkesztése a fő post tartalmazza. Ha bármelyik válasz segít, kattintson a fel nyíl-upvote; ha választ ad megoldást a problémára, kattintson az ellenőrzés alapján a szavazati nyilak kell elfogadni, ahogy helyes.

Verem Árfolyam nőtt, több mint 100 oldalak, de itt vannak a legjobb jelöltek:

Több projektben is saját, egyedi oldalak, beleértve a Android, Ubuntu, TeX/LaTeX, SharePoint. Ellenőrizze, hogy a Verem Árfolyam oldal egy naprakész listáját.

Web es IRC fórumok

A helyi felhasználói csoport, vagy a Linux disztribúció, esetleg hirdetni egy Internetes fórumon, vagy IRC csatorna, ahol a kezdők is segítséget. (A nem-angol anyanyelvű országok újonc fórumon, vagy még valószínűbb, hogy levelezési listák.) Ezek jó első helyen kérni, különösen, ha úgy gondolja, lehet, megbotlott egy viszonylag egyszerű, vagy gyakori probléma. A meghirdetett IRC csatorna nyílt pályázati kérdéseket ott gyakran kap választ, valós időben.

Sőt, ha megvan a program, ami megnehezíti egy Linux disztribúció (például gyakori), lehet hogy jobb megkérdezni, hogy a disztribúció fórum/lista, mielőtt a program, projekt fórum/lista. A projekt hackerek lehet mondani, hogy “használja építeni”.

Mielőtt elküldöd, hogy bármilyen Internetes fórum, ellenőrizze, van egy Kereső szolgáltatás. Ha igen, próbáljon ki egy pár kulcsszót, keres valamit, mint a probléma; talán segít. Ha egy általános Internetes keresés előtt (ahogy kell), a keresés a fórumban mindegy; a Web-széles kereső, lehet, hogy nem ez a fórum indexelt nemrég.

Van egy növekvő tendencia az, hogy a projektek hogy felhasználói támogatás több, mint egy Internetes fórumon, vagy IRC csatorna, az e-mail fenntartva több fejlesztési forgalom. Így néz ki azokat a csatornákat, amikor először keresi projekt-specifikus segítséget.

Az IRC, valószínűleg nem a legjobb, hogy dobja egy hosszú probléma leírása a csatorna első dolog; egyesek értelmezni, mint a csatorna-árvíz. A legjobb, hogy teljes egy sor probléma leírása módon hangú beszélgetés indításához a csatorna.

Második lépésként használja projekt levelezési listák

Amikor egy projekt fejlesztési levelezési lista, írj a levelezési lista nem egyedi a fejlesztők, még akkor is, ha azt hiszem, hogy tudom, hogy ki tudja a legjobb választ a kérdésre. Nézd meg a dokumentációt, a projekt a honlap a címét, egy projekt levelezési lista használata. Több oka is volt, ez a politika:

Ha egy projekt, mind a “felhasználói”, “fejlesztő” (vagy a “hacker”) levelezési lista vagy Internetes fórum, nem hacker, a kód, kérje a “felhasználó” lista/fórum. Nem feltételezem, hogy lesz üdvözöljük a fejlesztő lista, ahol valószínű, hogy megtapasztalják a kérdés, mint a zaj zavarja a fejlesztő forgalom.

Azonban, ha biztos benne, hogy a kérdés nem triviális, de nem kapsz választ, a “felhasználó” lista/forum néhány napig, próbálja meg a “fejlesztő”. Nagyon erősen ajánlom, hogy leselkednek ott egy pár daysor legalább át az elmúlt napokban az archivált üzenetek, hogy megtanulják a helyi folkways feladása előtt (igazából ez a jó tanácsot, bármilyen magán-vagy félig magán lista).

Ha nem találja a projekt levelezési lista címére, de csak a címet a fenntartó a projekt, nyugodtan írj a fenntartó. De még ebben az esetben, nem feltételezzük, hogy a levelezési lista nem létezik. Említse meg az e-mail próbált, de nem találta a megfelelő levelezési lista. Azt is megemlíteni, hogy nem az ellen, hogy az üzenetet továbbította a többi ember. (Sokan azt hiszik, hogy a privát e-mail kell, magánügy marad, még akkor is, ha nincs semmi titok. Azáltal, hogy a továbbítandó üzenet add a tudósító egy döntést arról, hogyan kell kezelni az e-mail.)

Használjon értelmes, konkrét tárgy fejlécek

A levelezési listák, hírcsoportok, vagy az Internetes fórumokon, a témát a fejléc a remek alkalom, hogy vonzzák a képzett szakértők figyelmét a mintegy 50 vagy annál kevesebb karaktert. Ne fecséreld el fecsegni, mint a “Kérem, segítsen nekem” (pláne, hogy “KÉREM, SEGÍTSEN NEKEM!!!!”; üzenetek tárgyak, mint hogy tudjon dobni reflex). Ne próbálja lenyűgözni minket, a mélység, a kín; használja a tér egy szuper-rövid probléma leírása helyett.

Egy jó egyezmény hatálya alá fejlécek, sokan használják, tech szervezetek támogatása, az “objektum – eltérés”. A “tárgy” része megadja, milyen dolog vagy csoport a dolgok, hogy egy probléma, a “szórás” része ismerteti az eltérés várható viselkedését.

Hülye:
SEGÍTSÉG! Videó nem működik megfelelően, a laptopomon!

Okos:
X.org 6.8.1 torz egér kurzor, Fooware MV1005 vid. lapkakészlet

Okosabb:
X.org 6.8.1 kurzort Fooware MV1005 vid. chipset – torz

Az írás folyamata egy “objektum-eltérés” leírás segít megszervezni a gondolkodás, a probléma részletesebben. Mi befolyásolja? Csak az egér kurzor vagy egyéb grafika is? Ez a különleges, hogy a X.org verzió az X? Verzió 6.8.1? Ez a sajátos Fooware video chipset? Modell MV1005? Egy hacker, aki meglátja, az eredmény azonnal megértheti, hogy mi az, hogy egy probléma, az a probléma, hogy egy pillantással.

Általánosabban, képzeld el, nézi az index egy archívum a kérdéseket, csak a tárgya vonalak mutatják. A tárgy tükrözik a kérdés elég jól ahhoz, hogy a következő személy keresés az archívumban, egy hasonló kérdés, hogy a tiéd lesz képes követni a szál, hogy válasz helyett kiküldetés fel újra a kérdést.

Ha kérsz egy kérdés, egy válasz, biztos, hogy módosítsa a tárgy jelzi, hogy a kérdés. Egy Tárgy, ami úgy néz ki, mint a “Re: teszt” vagy “Re: új bug” kevésbé valószínű, hogy vonzzák a hasznos mennyiségű figyelem. Is, szül idézet a korábbi üzeneteket a minimális összhangban cluing az új olvasók.

Nem egyszerűen nyomja válasz, hogy egy listát az üzenet megkezdése érdekében egy teljesen új szál. Ez korlátozza a közönség. Néhány mail olvasók, mint a dög, lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a rendezés szál, aztán bújj üzenetek egy szál által összecsukható a szál. Emberek, akik ezt soha nem fogja látni az üzenetet.

Változik a téma nem elegendő. Korcs, valószínűleg más e-mail olvasók, úgy néz ki, egyéb információk az e-mail fejlécek hozzárendelni, hogy egy szál, nem a tárgy. Inkább kezdj egy teljesen új e-mail.

Az Web fórumok, a szabályokat, a jó gyakorlat kicsit más, mert az üzenetek általában sokkal több, szorosan kötődik a konkrét vita szálak gyakran láthatatlan kívül azok a szálak. Változik a téma, ha egy kérdés a válasz nem lényeges. Nem minden fórumon is lehetővé teszi, külön téma vonalak a válaszok, de szinte senki nem olvassa őket. Azonban egy kérdés, egy válasz, egy kétes gyakorlat önmagában, mert csakis azok, akik nézik ezt a szálat. Szóval, hacsak nem vagy biztos benne, hogy szeretném megkérdezni, csak az emberek, jelenleg is aktív a téma, kezdj egy újat.

Könnyen válasz

Befejezem a lekérdezés a “Kérjük, küldje el a válasz hogy… “, így elég valószínű, hogy lesz válasz. Ha nem lehet a fáradságot, hogy még az a néhány másodperc szükséges, hogy hozzanak létre egy helyes Válasz hogy, Hogy a fejléc a mail ügynök, nem zavarta, hogy még egy pár másodperc gondolkodási a probléma. Ha az e-mail program nem engedi meg, hogy ez egy jobb mail program. Ha az operációs rendszer nem támogatja az e-mail programok, amelyek lehetővé teszik, hogy egy jobb operációs rendszer.

Az Internetes fórumok, kér egy válasz e-mailben egyenesen goromba, hacsak nem gondoljuk, hogy az információ lehet, hogy érzékeny (sőt, valakinek, valamilyen ismeretlen oka, akkor elmondom, de nem az egész fórum is tudod). Ha szeretné, egy e-mail másolat, ha valaki válaszol, a téma, kérheti, hogy az Web fórum küldje el; ez a funkció támogatott szinte mindenhol a beállítások alatt, mint a “vigyázz, ez a szál”, “küldése e-mailt a válaszokat”, stb.

Írjon a tiszta, nyelvtanilag helyesen-írta nyelv

Megtaláltuk a tapasztalat, hogy az emberek, akik figyelmetlen, hanyag írók általában is figyelmetlen, felületes gondolkodás, kódolás (elég gyakran kell fogadni, egyébként). Kérdések megválaszolásával, a figyelmetlen, felületes gondolkodók nem kifizetődő; inkább tölteni az időt máshol.

Szóval fejezi ki a kérdés egyértelműen, jól fontos. Ha nem leszek lusta, akkor nem lehet figyelt. Tölteni az extra erőfeszítés, hogy a lengyel nyelvet. Nem kell merev vagy hivatalos — igazából a hacker kultúra értékek informális, slangy, humoros használt nyelv pontossággal. De hogy pontos legyek; kell, hogy legyen valami jele annak, hogy maga a gondolkodás, odafigyelés.

Varázslat, punctuate, kihasználja megfelelően. Ne keverd össze a “annak” val “ez”, “laza”, val “veszít”, vagy a “diszkrét”. Ne irja be az osszes caps; ezt olvasni, mint a kiabálás, neveletlenség. (Mind-smalls csak valamivel kevésbé bosszantó, mint az, hogy nehezen olvasható. Alan Cox lehet megúszni, de nem tud.)

Általában, ha úgy írsz, mint egy félig művelt mell akkor nagyon valószínű, lehet figyelmen kívül hagyni. Szóval ne használd azonnali üzenetküldő hivatkozások. Helyesírás “te” val “u” úgy nézel ki, mint egy félig művelt, cici, hogy megmentsen két egész billentyűleütéseket. Rosszabb: írás, mint egy l33t script kiddie hax0r az abszolút halál csókja, a garanciákat nem kap semmit, de köves csend (vagy, legjobb esetben, egy púpozott segít a megvetés, gúny) cserébe.

Ha a kérdéseket a fórum, amely nem használja az anyanyelvét, akkor lesz egy korlátozott mennyiségű laza a helyesírási, nyelvtani hibák — de nem extra lusták a lustaság (pedig igen, akkor általában helyszínen a különbség). Is, ha tudod, mi a válaszadó nyelven, írásban, angol nyelven. Elfoglalt hackerek általában egyszerűen öblítse kérdést nyelven nem értenek, az angol a munkanyelv az Internet. Írásban angolul, hogy minimálisra csökkentsék az esélyét annak, hogy a kérdés meg fog semmisíteni olvasatlan.

Ha az írás angolul, de ez egy második nyelvet, jó formában figyelmezteti a potenciális válaszadók esetleges nyelvi nehézségek, lehetőségek a szerzés körül őket. Példák:

Küldj kérdések elérhető, szabványos formátumok

Ha a kérdés mesterségesen nehéz olvasni, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy átment javára, aki nem. Szóval:

Ha a grafikus felhasználói felület e-mail kliens, mint például a Netscape Messenger, MS Outlook, vagy a ilk, vigyázz, hogy megsérti ezeket a szabályokat, ha az alapértelmezett beállításokat. A legtöbb ilyen ügyfelek menü-alapú “Forrás Megtekintése” parancs. Használja ezt a valamit a küldött-mail mappa ellenőrzése küldött szöveges felesleges csatolt alja népség.

Légy precíz, informatív mi a gond

A legjobb, amit tehetek, hogy előre a kérdéseket egy hacker fogja kérdezni, válaszolni rájuk előre a segítségkérés.

Ad hackerek képes reprodukálni a problémát ellenőrzött környezetben különösen fontos, ha azt jelentik, hogy valami gondolod, hogy van egy hiba kódot. Ha ezt az esélye, hogy hasznos választ a sebesség, amellyel valószínű, hogy ez a válasz mindkét javítani rettenetesen.

Simon Tatham írt egy kiváló esszé című, Hogy jelentsd a Hibákat Hatékonyan. Azt javasoljuk, hogy olvassa el.

A hangerőt nem precíziós

Meg kell, hogy legyen pontos, informatív. Ennek nem szolgált egyszerűen dömping hatalmas mennyiségű kódot, vagy adatok a segítség kérés. Ha van egy nagy, bonyolult vizsgálati ha megszegi a program, próbálja meg, hogy vágja meg, hogy a lehető legkisebb legyen.

Ez akkor hasznos, legalább három okból. Az egyik: hogy láttam, hogy fektessenek erőfeszítés egyszerűsítve a kérdést teszi, hogy nagyobb eséllyel kapsz választ, Kettő: egyszerűsítve a kérdést, sokkal valószínűbb, hogy egy hasznos választ. Három: a folyamat során a finomítás a bug report, lehet, hogy dolgozzon ki egy javítás vagy kerülő megoldás magad.

Nem kell sietni, hogy azt állítják, hogy találtál egy hibát

Ha problémái vannak egy szoftver, nem állítja, hogy talált egy hibát, hacsak nem vagy nagyon biztos a földre. Tipp: ha nem tud nyújtani egy forrás-kód tapasz, hogy megoldja a problémát, vagy egy regressziós teszt ellen egy korábbi verzió, amely bizonyítja, helytelen viselkedés, vagy talán nem biztos, hogy elég. Ez vonatkozik a weboldalakat, a dokumentáció is; ha talált egy dokumentáció “bug”, helyettesítő szöveg, mely oldalakat kell menni.

Ne feledd, sok más felhasználók, hogy nem jelentkezik a probléma. Különben volna tanultam róla, olvasás közben, a dokumentációban, valamint a keresés az Interneten (így volt, mielőtt panaszkodsz, nem?). Ez azt jelenti, hogy valószínűleg te vagy az, aki valami rosszat csinál, nem a szoftver.

Az ember, aki írta a szoftver nagyon keményen dolgoznak, hogy ez a munka olyan jól, amennyire csak lehetséges. Ha azt állítja, hogy talált egy hibát, akkor vonod kétségbe az a kompetencia, amely sértheti egyesek közülük még akkor is, ha igaza van. Ez különösen a nem diplomatikus, hogy kiabálni, hogy: “bug” a Tárgy sorba.

Amikor azt kérdezi a kérdés, a legjobb, ha írok, mintha azt hiszik, hogy valami rosszat tesz, akkor is, ha négyszemközt biztos, hogy találtam egy igazi hiba. Ha tényleg van egy bug, meg fogja hallani a választ. Játssz tehát a fenntartói fog bocsánatot szeretnék kérni, ha a hiba valós, ahelyett, hogy tartozom egy bocsánatkéréssel, ha van cseszve.

Térdeltem nem helyettesíti az, hogy a házi feladatot

Néhány ember, aki kap, hogy nem viselkedik gorombán, vagy arrogánsan, igényes választ, visszavonulás, hogy a másik véglet a védekeztek. “Tudom, én csak egy szánalmas újonc vesztes, de…”. Ez zavaró, nem segítőkészek. Ez különösen bosszantó, ha ez párosul homály, a tényleges problémát.

Ne pazarolja az idejét, vagy a miénk, a nyers prímás politika. Ehelyett jelen van a háttérben, a tények, a kérdés, mint tisztán, ahogy csak tudja. Ez egy jobb módja annak, hogy helyezkedjünk el, mint azzal védekeztek.

Néha Webes fórumokon külön hely a kezdő kérdéseket. Ha úgy érzed, hogy egy újonc kérdés, csak oda kell menni. De nem nyalizok ott sem.

Írja le a problémát tünetei, nem a találgatások

Ez nem hasznos, hogy mondja meg a hackerek, mit gondolsz, mi okozza a problémát. (Ha a diagnosztikai elméletek volt ilyen dögös cucc lenne tanácsadó mások segítségét?) Úgyhogy győződjön meg róla, hogy azt mondja nekik a nyers tünetek, mi sül el, ahelyett, hogy az értelmezések, elméletek. Engedje meg nekik az értelmezés, valamint a diagnózis. Ha úgy érzi, fontos, hogy az állam az hiszem, egyértelműen címke, mint például írd le, miért ez a válasz nem működik.

Hülye:
Kezdek vissza-vissza SIG11 kiküszöbölése hibák kernel lefordítja, gyanítom, egy hajszálvékony repedés az egyik az alaplap nyomait. Mi a legjobb módja annak, hogy ellenőrizze azok számára?

Okos:
Az itthoni K6/233 egy FIC-PA2007 alaplap (VIA Apollo VP2 chipset) 256MB Corsair PC133 SDRAM kezd gyakori SIG11 kiküszöbölése hibák körülbelül 20 perc bekapcsolás után során a rendszermag állít, de nem az első 20 perc. Újraindítás nem, indítsa újra az órát, de leáll egyik napról a másikra. Cseréljük ki az összes RAM nem segített. A vonatkozó része egy tipikus fordítási ülés napló következik.

Mivel az előző pontban úgy tűnik, hogy egy nehéz sok ember számára, hogy megértsék, itt egy mondat, hogy emlékeztesselek: “Diagnosticians a Missouri.” Hogy az amerikai állam hivatalos mottója az, hogy “Mutasd meg” (szerzett 1899-ben, amikor a Képviselő Willard D. Vandiver azt mondta, “egy olyan országból jövök, hogy felveti kukorica, pamut, cockleburs, mind a Demokraták, habos ékesszólás sem meggyőző, sem teljesíti. Én a Missouri. Meg kell mutatni nekem.”) A diagnosticians esetén, ez nem számít, a szkepticizmus, de inkább szó szerint, funkcionális kell látni, ami a lehető legközelebb azonos nyers bizonyíték arra, hogy látod, ahelyett, hogy a következtetéseim, összefoglalók. Mutasd meg nekünk.

Írja le a problémát tünetei időrendi sorrendben

A nyomok a legtöbb hasznos kitalálni valamit, hogy rosszul gyakran hazudnak az események előtt közvetlenül. Így, a számla nem kell leírni, hogy pontosan mit tett, mit a gép, a szoftver volt, ami a botrány. Abban az esetben, ha a parancssori folyamatok, amelyek egy munkamenet log (pl. parancsfájl használata utility) , idézve az érintett húsz vonalak nagyon hasznos.

Ha a programot, amely felrobbantotta a te diagnosztikai lehetőségek (pl. bőbeszédű), próbálja válasszuk az opciók lehetőséget, majd adjunk hozzá hasznos hibakereső adat, hogy az átiratot. Ne feledje, hogy a több nem feltétlenül jobb, hogy válasszon egy debug szint, amely tájékoztatja inkább, mint fuldokló az olvasó szemét.

Ha a számla végén hosszú (több, mint négy bekezdés), hasznos lehet tömören állam a probléma, a tetején, majd kövesse a időrendi mese. Így a hackerek tudni fogja, mit kell figyelni, az olvasás, a számla.

Ismertesse a cél, nem a lépés

Ha megpróbálja kideríteni, hogyan kell csinálni valamit (szemben beszámolási egy bug), először leírja a cél. Csak akkor írja le az adott lépés a felé, hogy le vannak zárva.

Gyakran előfordul, hogy az emberek, akik technikai segítségre van szüksége volna egy magas szintű célt szem előtt tartva, elakad, mit gondolnak, hogy egy konkrét utat a cél felé. Jönnek segíteni a lépés, de nem veszik észre, hogy az út rossz. Lehet, hogy jelentős erőfeszítést, hogy ez már a múlté.

Hülye:
Hogyan kapom meg a szín-picker a FooDraw program, hogy egy hexadecimális RGB érték?

Okos:
Azt akarom, hogy cserélje ki a színes tábla, egy képet, amelynek értéke a választott. Most csak úgy látom, hogy ezt a szerkesztési minden asztalnál slot, de nem tudom FooDraw van színválasztó, hogy egy hexadecimális RGB érték.

A második változat a kérdés az, hogy okos. Ez lehetővé teszi egy olyan választ, ami arra utal, hogy egy eszköz jobb alkalmas a feladatra.

Ne kérdezd, hogy az emberek válasz privát e-mail

A hackerek, hisz problémák megoldása legyen nyilvános, átlátható folyamat, amelynek során az első próbálkozás a választ is kell korrigálni, ha valaki többet tud, észreveszi, hogy a hiányos vagy helytelen. Is, segítők néhány a jutalmam, hogy a válaszadók attól, hogy látták, hogy a hatáskörrel rendelkező, hozzáértő által társaik.

Ha kérsz egy privát válasz, vagy megzavarja mind a folyamatot, mind a jutalom. Ne csináld ezt. A válaszadó választás, hogy válaszát bizalmasan — ha ő nem, általában azért, mert ő azt hiszi, hogy a kérdés is tájékozatlan vagy nyilvánvaló, hogy érdekes lehet mások számára.

Van egy korlátozott kivétel e szabály alól. Ha a kérdés olyan, hogy akkor valószínű, hogy sok válasz, hogy minden szorosan hasonló, akkor a bűvös szót, hogy “e-mail nekem pedig összefoglalom a választ a csoport”. Az udvarias, hogy megmentsem a levelezési lista vagy hírcsoport egy árvíz lényegében azonos hozzászólásokat, de meg kell tartani a ígérd meg, hogy foglalja össze.

Legyen egyértelmű a kérdés

A nyílt végű kérdések általában úgy tekintik, mint a nyílt végű idő süllyed. Azok az emberek, valószínű, hogy meg tudja adni, hogy hasznos választ is a legforgalmasabb az emberek (ha csak azért, mert a legtöbb munkát maguknak). Az ilyen ember allergiás a nyílt végű idő süllyed, ezért hajlamosak arra, hogy allergiás lehet, hogy a nyílt végű kérdések.

Nagyobb a valószínűsége, hogy egy hasznos választ, ha egyértelmű, hogy mit akarsz a válaszadók (nyújtanak támpontot, kód küldése, ellenőrizze, hogy a tapasz, bármi). Ez elsősorban a fáradságot, implicit módon egy felső határa az idő, energia egy válaszadó kell kiosztani, hogy segít. Ez jó.

Megérteni a világot a szakértők élni, gondolom, a szakértelem, mint egy bőséges erőforrás, idő, hogy úgy reagál, ahogy egy kevés. A kevesebb időt igényel, hogy hallgatólagosan kérni, annál valószínűbb, hogy választ adjon valaki nagyon jó, nagyon elfoglalt.

Ezért fontos, hogy a keret a kérdés, hogy minimalizálja a időráfordítás szükséges a szakértő, hogy a mező— de ez gyakran nem ugyanaz, mint a egyszerűsítve a kérdést. Így például a “adnál nekem egy mutatót egy jó magyarázat, hogy X?” általában okosabb kérdés, mint a “magyarázza X, kérem?”. Ha valami hibás kód, általában okosabb kérni valakit, hogy magyarázza el, mi a baj vele, mint az, hogy kérjen meg valakit, hogy javítani.

Amikor erről kérdeztem kód

Ne kérdezd, hogy mások debug a törött kód nélkül, ad egy támpontot, hogy milyen problémát kell őket keresni. Kiküldetés néhány száz sornyi kódot, mondván, “ez nem működik”, figyelmen kívül hagyják. Kiküldetés egy tucat sornyi kódot, mondván, hogy “sor után 7 számítottam <x> de <y> bekövetkezett helyett” sokkal valószínűbb, hogy egy választ.

A leghatékonyabb módja annak, pontosabban egy kódot probléma az, hogy egy minimális bug-bizonyító vizsgálati ügyben. Mi az a minimális teszt esetében? Ez illusztrálja a problémát; csak elég kód kiállítás a nemkívánatos viselkedés, nem több. Hogyan éred el, hogy egy minimális teszt esetében? Ha tudod mi az a vonal, vagy részben a kód, amelyik a problémás viselkedés, készítsen egy másolatot, s hozzá csak annyi igazoló kódot, hogy készítsen egy teljes példa (azaz elég, hogy a forrás elfogadható, hogy a fordító/tolmács/bármilyen alkalmazás folyamatok). Ha lehet szűkíteni a kört, hogy egy adott szakasz, készítsen egy másolatot a forrás, illetve a start eltávolítása darabokat, amelyek nem befolyásolják a problémás viselkedés. A kisebb a minimális vizsgálati ügy, a jobb (lásd a címe, hogy “Hangerő nem pontosság”).

Így egy nagyon kicsi, minimális vizsgált esetben nem mindig lehetséges, de próbálok jó fegyelem. Lehet, hogy segít megtanulni, amit meg kell, hogy megoldja a problémát a saját — még akkor is, ha nem, a hackerek, mint látni, hogy megpróbálta. Ez teszi őket sokkal együttműködőbb.

Ha egyszerűen akarom kód felülvizsgálat, mondjuk annyira előre, megemlítem, hogy milyen területeken lehet különösen kell felülvizsgálata, valamint, hogy miért.

Nem a post házifeladat kérdések

A hackerek felismerni házifeladat kérdések; a legtöbben volna őket, magunkat. Ezekre a kérdésekre az ön számára, hogy dolgozzanak ki, hogy meg fogja tanulni a tapasztalat. Ez OK van, kérj tippeket, de nem a teljes megoldás.

Ha azt gyanítja, hogy már eltelt egy házi kérdés, de nem tudod megoldani, mindegy, kérd meg egy felhasználói csoport fórum, vagy (mint utolsó menedék) a “felhasználó” lista/fórum a projekt. Míg a hackerek helyszínen, egy a haladó felhasználók számára is, legalább egy kis segítség.

Szilva kételkedés

Ellenállni a kísértésnek, hogy közel a segítségkérés szemantikailag üres kérdések, mint a “Tud valaki segíteni nekem?” vagy “Van-e a választ?” Először is: ha írtál a probléma leírása félig hozzáértő, ilyen hozzájön a kérdést, hogy legjobb esetben is felesleges. Másodszor: mert felesleges, a hackerek megtalálni őket idegesítő — valószínűleg vissza logikailag kifogástalan, de elutasító választ, mint “Igen, lehet segíteni”, “Nem, nincs segítség.”

A tábornok, kéri, igen-nem kérdés, hogy jó dolog elkerülni, hacsak nem akarsz egy igen-nem választ.

Nem a zászló a kérdés, mint a “Sürgős”, még akkor is, ha ez az ön számára

Ez a maga problémája, nem a miénk. Azt állítja, sürgős, nagyon valószínű, hogy kontraproduktív lehet: a hackerek, akkor egyszerűen csak törölje ezeket az üzeneteket, mint a durva, önző megpróbálja kiváltani, közvetlen vagy különleges figyelmet. Továbbá, a “Sürgős” (s más hasonló kísérletet, hogy megragad a figyelmet a tárgy) gyakran kiváltja a spam szűrők – a tervezett címzettek lehet, hogy soha nem látom!

Van egy félig-kivétel. Lehet érdemes megemlíteni, ha a program használata néhány kiemelt helyen, az egyik, hogy a hackerek izgatott; ilyen esetben, ha az idő nyomása alatt, így udvariasan, lehet érdeklődni ahhoz, hogy gyorsabb választ.

Ez egy nagyon kockázatos dolog, mivel azonban a hackerek metrikus, ami izgalmas valószínűleg eltér a tiéd. A kiküldetés a Nemzetközi űrállomás jogosult lenne, például, de a kiküldetés nevében egy jó jótékonysági vagy politikai mert szinte biztos, hogy nem. Sőt, kiküldetés “Sürgős: Segíts megmenteni a fuzzy bébifókák!” megbízhatóan fogja kapni elkerülték, vagy égett még a hackerek, akik azt hiszik, fuzzy bébifókák fontos.

Ha úgy találja, ez a titokzatos, újra olvassa el a többi ezt a hogyan -, hogy többször, amíg meg nem értem, mielőtt elküldöd semmit.

Udvariasság soha nem fáj, néha segít

Légy udvarias. Használja a “Kérlek” , “Köszönöm a figyelmet”, vagy “Köszönöm a figyelmet”. Világossá értékeled az időt töltenek az emberek az segít neked ingyen.

Hogy őszinte legyek, ez nem olyan fontos, mint a (de nem helyettesíti), hogy a nyelvtani, tiszta, pontos, leíró, elkerülve a saját formátuma, stb.; a hackerek általában lenne inkább kissé nyers volt, de gyakorlatilag éles hibabejelentés, mint udvarias homály. (Ha ez a rejtvényeket, ne feledje, hogy értékeljük a kérdés, hogy mit tanít nekünk.)

Azonban, ha a műszaki kacsák, udvariasság növeli az esélyét, hogy hasznos választ.

(Meg kell jegyeznünk, hogy az egyetlen komoly kifogás kaptunk a veterán hackerek, hogy ez hogyan van a tekintetben, hogy a korábbi ajánlás, hogy használja az “Előre is Köszönöm”. Egyes hackerek úgy érzi, ez foglalja magába a szándékkal, hogy ne hála bárki utána. Az ajánlás az, hogy sem mondják, hogy “előre is Köszönöm” először is, köszönöm a válaszadók utána, vagy express jóvoltából más módon, például azzal, hogy “Köszönöm a figyelmet”, vagy “Köszönöm a figyelmet”.)

Ezt követi egy rövid megjegyzés a megoldás

Küldj egy üzenetet után, a probléma megoldódott mindenkinek, aki segített; hadd tudják meg, hogy hogyan jött ki megköszönni még egyszer a segítséget. Ha a probléma vonzott általános érdekű egy levelezési lista vagy hírcsoport, megfelelő poszt a hasznosulását.

Optimálisan, a válasz kell, hogy a menet indult az eredeti kérdés kiküldetés, pedig kellett volna “RÖGZÍTETT”, “MEGOLDOTT”, vagy egy hasonlóan nyilvánvaló tag a tárgy. A levelezési listák a gyors fordulat, egy potenciális válaszadó, aki látja, egy szál “Probléma X” befejezés “Probléma X – FIX” tudja, hogy nem pazarolja az idejét, hogy el sem olvassa a szál (kivéve, ha személyesen talál Probléma érdekes X), ezért használjuk ezt megoldani egy másik probléma.

A hasznosulását nem kell hosszú részt; egy egyszerű “Hello — volt egy sikertelen hálózati kábelt! Kösz mindenkinek. – Bill” lenne jobb, mint a semmi. Tény, hogy egy rövid összefoglaló jobb, mint egy hosszú értekezés, kivéve, ha az oldat már igazi műszaki mélység. Hogy milyen intézkedés megoldotta a problémát, de nem kell visszajátszani az egész hibaelhárítás sorrend.

A problémák egy alapos, indokolt, hogy a poszt egy összefoglaló a hibaelhárítás történelem. Írja le a végső probléma nyilatkozatot. Írja le, mit dolgozott, mint egy megoldás, jelezze elkerülhető zsákutca után. A zsákutca után kellene következnie a helyes megoldás, más összefoglaló anyag, ahelye, hogy a follow-up-ba egy krimi. Nevét a nevét, akik segítettek neked; majd barátkozni.

Amellett, hogy udvarias, informatív, ez a fajta hasznosulását segít másoknak keresés az archívumban a levelezési lista/hírcsoport/forum pontosan tudja, hogy melyik megoldás segített, így is előfordulhat, hogy segítsen nekik.

Végül, de nem utolsósorban, ez a fajta hasznosulását segít mindenkinek, aki támogatott érzem lehetőség egyfajta lezárása a problémát. Ha nem műszakis, vagy hacker magad, hidd el, hogy ez az érzés nagyon fontos, hogy a guruk, a szakértők megérintett segítséget. Probléma narratívák, hogy nyom le a megoldatlan semmi vannak bosszantó dolgok; a hackerek viszket látni őket oldani. A jóakarat, hogy vakarja, hogy viszket keres, akkor lesz nagyon hasznos, hogy legközelebb meg kell, hogy tegyek fel egy kérdést.

Fontolja meg, hogyan lehet megakadályozni, hogy mások, hogy ugyanaz a probléma a jövőben. Kérdezd meg magadtól, ha a dokumentáció vagy a GYIK tapasz segít, illetve ha a válasz igen, küldtem patch, hogy a fenntartó.

Hackereknek, ez a fajta jó nyomon követése, a viselkedés valójában sokkal fontosabb, mint a hagyományos udvariasság. Ez, hogy híre játszik másokkal, ami lehet egy nagyon értékes kincs.

Hogyan Értelmezze A Válaszokat

RTFM hát STFW: Hogyan Mondjam el Neked, Amit Nagyon Elcseszte

Van egy ősi, megszentelt hagyomány: ha kapsz egy válasz, hogy: “RTFM “, az a személy, aki küldte azt hiszi, Olvassa el A Kézikönyvet. Ő szinte biztos, hogy igaz. Megyek olvasni.

RTFM egy fiatalabb rokona. Ha nem érkezik válasz, amely így szól: “STFW”, az a személy, aki küldte azt hiszi, Átkutatták A Kibaszott Web. Ő szinte biztos, hogy igaz. Kutassátok át. (Az enyhébb változata, amikor azt mondta, hogy “a Google a barátod!”)

Az Internetes fórumok, ön is azt mondta, hogy a keresés a fórumban levéltár. Sőt, lehet, hogy valaki még olyan biztosítani a mutató az előző szál, ahol ez a probléma megoldódott. De ne hagyatkozzon erre a figyelmet; az archívum-keresés előtt kéri.

Gyakran előfordul, hogy az, aki azt mondja, hogy csinál egy keresést a kézi vagy a weboldalon az információt, amire szükséged van nyitva, s nézi, mint ő típusok. Ezek a válaszok azt jelenti, hogy a válaszadó szerint (a) a szükséges információkat könnyű megtalálni, valamint (b) lesz többet, ha találják meg az információt, mint ha kanállal etetni.

Ne sértődj meg ezen; a hacker szabványok, a válaszadó mutatja, hogy egy durva tiszteletet, egyszerűen nem vesz tudomást. Meg kell inkább légy hálás, ez a vénasszonyos kedvesség.

Ha nem érted…

Ha nem érted a választ, nem azonnal talpra igény tisztázása. Ugyanazokkal az eszközökkel, amivel megpróbálja válasz az eredeti kérdésre (kézikönyvek, Gyik, a Web, képzett, barátok), hogy megértsd a választ. Aztán, ha még mindig kell, hogy kérjen felvilágosítást, kiállítás, amit tanultál.

Például, tegyük fel, hogy azt mondom: “Ez úgy hangzik, mintha beragadt zentry; meg kell tisztázni.” Aztán: itt van egy rossz indít a kérdés: “Mi a zentry?” Itt egy jó hasznosulását kérdés: “OK, olvasd el a man oldalt, majd zentries csak pontban említett, -z es -p kapcsolót. Egyikük sem mond semmit elszámolási zentries. Az egyik ezek közül, vagy kihagytam valamit?”

Foglalkozik a gorombaságot

Sok minden, amit úgy néz ki, mint a durvaság, a hacker körökben nem az a célja, hogy a jóságát. Inkább ez a termék, a közvetlen, világos-át-a-kamu kommunikációs stílust, ami természetes, hogy az emberek, akik jobban aggódnak problémák megoldása, mint hogy mások úgy érzik, meleg fogadtatás.

Ha érzékeli a durvaság, próbálja nyugodtan reagálni. Ha valaki tényleg úgy viselkedik, nagyon valószínű, hogy egy vezető személy, a lista vagy hírcsoport vagy a fórum fogja hívni őt. Ha ez nem történik meg, akkor elveszíti a türelmét, valószínű, hogy az ember elveszti a viselkedett belül a hacker közösség normákat, akkor figyelembe kell venni a te hibád. Ez fájni fog az esélyét, hogy az információt, vagy segítséget kérsz.

Másrészt, időnként fut át a gorombaságot, pózolás, hogy teljesen indokolatlan. A másik oldalon a felett, hogy elfogadható formában slam valódi elkövetők elég nehéz, átvágva a viselkedés egy éles szóbeli szike. Nagyon, nagyon biztos a földre, mielőtt megpróbálod ezt azonban. A vonal között kijavítása egy incivility kezdve értelmetlen flamewar elég vékony, hogy a hackerek magukat, nem ritkán baklövés át; ha egy újszülött, vagy egy kívülálló, nagyobb az esélye, hogy elkerüljék az ilyen baklövés alacsony. Ha az információt, mintsem szórakoztató, jobb, hogy tartsa az ujját a billentyűzet, mint a kockázat.

(Egyesek azt állítják, hogy sok hacker van egy enyhe formája az autizmus vagy Asperger-szindróma, de valójában hiányzik valami az agy rendszer, ami keni a “normális” emberi szociális interakció. Ez lehet vagy nem lehet igaz. Ha nem egy hacker magad, lehet, hogy segít megbirkózni a különc, ha azt hiszed, hogy agyhalott. Csak nyugodtan. Nem érdekel minket; mi, mint amik vagyunk, általában egy egészséges szkepticizmus a klinikai címkék.)

Jeff Bigler észrevételei arról, tapintat szűrők is fontos, de érdemes elolvasni.

A következő fejezetben fogunk beszélni, más kérdés; az a fajta “durvaság” látni fogod, ha rosszul viselkednek.

Nem Úgy Reagál Mint Egy Vesztes

Esélyes, majd csavarja fel néhányszor a hacker közösségi fórumok — módon, részletes, ebben a cikkben, vagy hasonló. Majd megmondják, hogy elcsesztem, esetleg színes elkülönített részeket. A nyilvánosság előtt.

Amikor ez történik, a legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy nyafog a tapasztalat azt állítják, hogy verbálisan bántalmazta, a kereslet elnézést, sikoly, tartsa vissza a lélegzetét, megfenyegette, perek, panaszkodik, hogy az emberek a munkáltatók, le a wc-ülőkét, stb. Ehelyett a következőt kell tenned:

Lépj túl rajta. Ez normális. Sőt, egészséges, megfelelő.

Közösségi szabványok nem tartunk fenn magukat: Ők által fenntartott, az emberek aktívan alkalmazzák őket, láthatóan, a nyilvánosság számára. Nem nyafog, hogy minden kritikát kellett volna szállítani keresztül a privát e-mail: Ez nem így működik. Az sem hasznos ragaszkodik ahhoz már személyesen sértve, ha valaki észrevétele, hogy az egyik azt állítja, az helytelen volt, vagy hogy a nézetek eltérnek. Ezek lúzer hozzáállás.

Ott már hacker-fórumok, ahol-valami megfontolatlan értelme a hyper-udvariasság, a résztvevők vannak tiltva a kiküldetés bármilyen hiba-megállapítás, a másik hozzászólások, azt mondta: “Nem mondok semmit, ha nem hajlandó segíteni a felhasználó.” A kapott távozása clueful a résztvevőket, hogy máshol okoz nekik, hogy leereszkedni értelmetlen blabla lesz haszontalan, mint technikai fórum.

Exaggeratedly “barátságos” (ez a divat), vagy hasznos: Válassz egyet.

Ne feledd: Ha az a hacker, azt mondja, hogy elszúrtam, (nem számít, milyen mogorván) azt mondja, hogy ezt ne tegye többé, úgy viselkedik, az aggodalomra (1), illetve (2) a közösség. Sokkal könnyebb lenne neki, ha figyelmen kívül hagyni, majd szűrjük ki az életét. Ha nem tudod kezelni, hogy hálás legyen, legalább egy kis méltóságot, nem nyafog, nem számítottam rá, hogy úgy bánjanak velem, mint egy törékeny baba, csak azért, mert új vagy egy theatrically túlérzékeny lélek, téveszmék a jogosultság.

Néha az emberek meg fog támadni téged személyesen, láng nyilvánvaló ok nélkül, stb. még akkor is, ha nem dugja fel (vagy csak elszúrtam a képzelet). Ebben az esetben, a panaszkodás, a módja annak, hogy nagyon elcseszni.

Ezek a flamers vagy lamers, akik fogalmam sincs, de azt hiszik magukról, hogy szakértők, vagy-a pszichológusok azt vizsgálja, hogy tönkre fog tenni. A másik az olvasók, vagy figyelmen kívül hagyja őket, vagy megtalálják a módját, hogy velük a saját. A flamers’ viselkedési problémákat a maguk számára, ami nem tartozik rád.

Ne hagyd magad húzott be a flamewar sem. A legtöbb lángok már a legjobb figyelmen kívül hagyni — miután ellenőrizte, hogy ezek tényleg a lángok, nem a tanácsot, hogy milyen módon van cseszve, nem pedig ügyesen titkosítva választ, hogy az igazi kérdés (ez történik).

Kérdés, Hogy Nem Kérdezek

Íme néhány klasszikus hülye kérdést, amit a hackerek, gondoltam, ha nem veszik fel őket.

K:

Hol találom a program, illetve az erőforrás-X?

V:

Ugyanazon a helyen találtam, bolond — a másik végén egy internetes kereső. Nem mindenki tudja, hogyan kell használni a Google még?

K:

Hogyan használhatom X tenni Y?

V:

Ha azt akarod, hogy Y, kérdezze meg ezt a kérdést, anélkül, hogy előre tegyük fel, hogy a használata egy módszer, ami lehet, hogy nem megfelelő. A kérdéseket ebben a formában gyakran azt jelzi, hogy egy személy, aki nem csupán tudatlan X, de értem, mi a probléma Y oldják meg is megrekedt a részleteket az adott helyzetben. Általában a legjobb, hogy figyelmen kívül hagyja az ilyen emberek, amíg ők határozzák meg a probléma jobb.

K:

Hogyan tudom beállítani a shell promptot?

V:

Ha elég okos vagy ahhoz, hogy ezt a kérdést, hogy elég okos vagy ahhoz, hogy hát rtfm, találd ki magad.

K:

Lehet átalakítani egy AcmeCorp dokumentum a TeX fájl segítségével a Bass-o-matic file converter?

V:

Próbáld csak ki. Ha az (a) ismerje meg a választ, vagy (b) ne vesztegesd az időt.

K:

A {program, konfiguráció, SQL-utasítás} nem működik

V:

Ez nem kérdés, de nem vagyok érdekelt a játék Húsz Kérdést, hogy emelje a tényleges kérdés, ki— van nekem jobb dolgom is. Látni valamit, mint ez, a reakció általában az egyik a következő:

K:

Nekem van egy probléma a Windows gép. Tudsz segíteni?

V:

Igen. Dobd ki, hogy a Microsoft szemét, majd telepítse egy nyílt forráskódú operációs rendszer, mint a Linux, vagy BSD.

Megjegyzés: a kapcsolatos kérdéseket tehetnek fel a Windows gépek, ha egy program, hogy nem hivatalos Windows építeni, vagy együttműködik a Windows gépek (azaz, Samba). Csak ne lepődj meg, a válasz, hogy a probléma a Windows nem a program, mivel a Windows annyira romlott az általános, hogy ez nagyon gyakran előfordul.

K:

A program nem működik. Azt hiszem rendszer létesítmény X törött.

V:

Bár lehet, hogy te vagy az első, aki észreveszi, hogy egy nyilvánvaló hiány, a rendszer felhívja a könyvtárak erősen által használt több száz, vagy több ezer ember, ez inkább valószínű, hogy teljesen tudatlan. A rendkívüli állítások, amelyek rendkívüli bizonyítékokat; amikor egy állítás, mint ez, a tiszta, teljes körű dokumentáció a hiba az esetben.

K:

Gondjaim vannak telepítése Linux vagy az X. Tudna segíteni?

V:

Nem. Nem kell kézzel-hozzáférés a gép, hogy a hibaelhárítást. Kérdezd meg a helyi Linux felhasználói csoport számára gyakorlati segítséget. (Találsz egy listát a felhasználói csoportok itt.)

Megjegyzés: a kérdéseket a telepítése Linux megfelelő lehet, ha egy fórumon, vagy a levelezési lista arról, hogy egy adott engedély, valamint a probléma, hogy a disztribúció; vagy a helyi felhasználói csoportok, fórumok. Ebben az esetben győződjön meg róla, hogy írja le a pontos részleteket a hiba. De óvatos a keresést először a “linux” gyanús darab hardver.

K:

Hogyan lehet feltörni root/lopni csatorna-ops jogosultságok/olvasni, hogy valaki e-mailt?

V:

Egy csavargó akarja, hogy ilyen dolgokat, meg egy idióta a kérdést, hogy egy hacker, hogy segítsen.

Jó meg Rossz Kérdések

Végül, megyek, hogy bemutassa, milyen kérdéseket intelligens módon, a példa; pár kérdést arról, hogy ugyanaz a probléma, kértem egy hülye módon, valamint egy intelligens módon.

Hülye: Hol találom ki a Foonly Flurbamatic?

Ezt a kérdést csak felveti az “STFW” választ.

Okos: nem használt Google, hogy megpróbálja megtalálni “Foonly Flurbamatic 2600” a Weben, de nem hasznos találat. Kaphatnék egy mutatót programozási információk ez a készülék?

Ez már STFWed, úgy tűnik lehet, hogy egy valós probléma.

Ostoba: nem tudom a kódot a projekt foo összeállításához. Miért nem működik?

A querent feltételezi, hogy valaki más is elcsesztem. Arrogáns git…

Intelligens: A kód a projekt foo nem összeállítása alatt Nulix verzió 6.2. Elolvastam a GYIK, de nem kell semmit arról, Nulix kapcsolatos problémák. Itt van egy átirat az összeállítás kísérlet; én csináltam valamit?
A querent meghatározta a környezet, olvassa el a GYIK, mutatja a hiba, de nem feltételezve, hogy a problémák valaki más hibája. Ezt talán érdemes lenne egy kis figyelmet.

Hülye: Problémái vannak az alaplap. Tud valaki segíteni?

J. Random Hacker válasz, hogy ez valószínűleg “. Kell, böfögés, diapering is?”, majd egy ütést a delete billentyűt.

Okos: próbáltam X, Y, Z a S2464 alaplap. Amikor ez nem sikerült, próbáltam A, B, C. Megjegyzés: a furcsa jelenség, amikor megpróbáltam C. Nyilvánvalóan a florbish az grommicking, de az eredmény nem várható. Mi a szokásos oka a grommicking az Athlon MP alaplapok? Van valakinek ötlete tesztet tudok futni, hogy a pin le a problémát?

Ez az ember, másrészt, úgy tűnik, méltó választ. Van kiállítva problémamegoldó intelligencia ahelyett, hogy passzívan várja a választ, hogy csökken a magas.

Az utolsó kérdés, észre a finom, de fontos különbség, igényes “válaszol”, illetve “Kérjük, segítsen kideríteni, mi a további diagnosztikai tudok futni elérni a megvilágosodást.”

Sőt, a formája, az utolsó kérdés szorosan egy valós esemény történt Augusztusában 2001 a linux-kernel listán (lkml). (Eric) volt az, aki a kérdést. Láttam titokzatos zárás a Tyan S2462 alaplap. A lista tagjainak nyújtott, a kritikus információs kellett megoldani őket.

A legfontosabb kérdés az, ahogy én tettem, adtam az embereknek valami rágni; én csináltam egyszerű, vonzó számukra, hogy részt. Kimutattam, hogy tiszteld az társaik képessége, valamint felkérte őket, hogy konzultáljon velem, mint egy társ. Azt is bizonyította, tiszteletben tartom az értéke az idő, azt mondta nekik a vak sikátorban már fut le.

Utána, amikor megköszönte mindenki megjegyezte, milyen jól a folyamatot dolgozott, egy lkml tagja megjegyezte, hogy szerinte dolgozott, nem azért, mert én egy “név” a listán, hanem azért, mert azt a kérdést, hogy a megfelelő formában.

A hackerek bizonyos szempontból egy nagyon kegyetlen érdem számít; biztos vagyok benne, hogy igaza volt, hogy ha nem úgy viselkedett, mint egy szivacs volna lángolt, vagy figyelmen kívül hagyja, nem számít, ki vagyok. A javaslatot, hogy azt írja, hogy az egész ügyet, mint utasítást, hogy mások led közvetlenül a kompozíció ez az útmutató.

Ha Nem Kapok Választ

Ha nem kap választ, kérjük, ne vegye zokon, hogy nem érezzük, hogy tudunk segíteni. Előfordul, hogy a tagok a kért csoport lehet, hogy egyszerűen nem tudod a választ. Nincs válasz nem ugyanaz, mint ha figyelmen kívül, bár kétségkívül nehéz észrevenni a különbséget kívülről.

Általában egyszerűen újra kiküldetés a kérdés, hogy rossz ötlet. Ezt úgy kell tekinteni, hogy fölöslegesen idegesítő. Türelem: az a személy, a válasz lehet, hogy egy másik időzóna alszik. Vagy lehet, hogy a kérdés nem jól alakult kezdeni.

Vannak más források segítség lehet menni, gyakran források jobban alkalmazkodik egy kezdő szüksége van.

Vannak sok online, valamint a helyi felhasználói csoportok, akik rajongók, hogy a szoftver, még akkor is, ha soha nem írtam semmilyen szoftver magukat. Ezek a csoportok gyakran olyan formában, hogy az emberek segítenek egymásnak segíteni az új felhasználók.

Ott is rengeteg a kereskedelmi vállalatok lehet szerződést segítséget, akár kicsi, akár nagy. Ne vigye túlzásba a gondolat, hogy fizetni kell egy kis segítség! Végül is, ha az autó motorja fúj egy tömítés, esélye lett volna, hogy egy műhely fizetni, hogy ez fix. Még akkor is, ha a szoftver nem kerül semmibe, nem várhatod el, hogy támogatja, hogy mindig ingyenes.

A népszerű szoftver, mint a Linux, legalább 10,000 felhasználó által fejlesztő. Ez egyszerűen nem lehetséges, hogy egy ember, akinél a támogatás hívásokat több, mint 10.000 felhasználók számára. Ne feledje, hogy még ha meg kell fizetni a támogatást, még fizet sokkal kevesebb, mint volt, ha ki kellett venni a szoftver is (támogatás, valamint a zárt forráskódú szoftverek általában drágább, de kevésbé hozzáértő, mint támogatni a nyílt forráskódú szoftver).

Hogyan Kell Válaszolni a Kérdésekre egy Hasznos Módja

Légy gyengéd. Probléma összefüggő stressz, hogy az emberek úgy tűnik, durva vagy hülye, még akkor is ha nem.

Válasz első elkövető off-line. Nincs szükség a nyilvános megaláztatás valakit, aki lehet, hogy hibáztam. Egy igazi újonc nem tudod, hogyan kell keresés archívum, vagy ha a GYIK-tárolt vagy közzétett.

Ha nem biztos a dolog, nem mondom! Egy rossz, de határozott hangú válasz rosszabb, mint a semmi. Nem lényeg bárki egy rossz úton, egyszerűen azért, mert vicces, hogy úgy hangzik, mint egy szakértő. Légy alázatos, őszinte; jó példát mind a querent, meg a társaik.

Ha nem tudsz segíteni, ne akadályozzák. Nem viccelek, eljárások volna szemét a felhasználói beállítás — a szegény sap lehet értelmezni ezeket az utasításokat.

Kérdezd meg tapintó kérdést, hogy kiváltásához a részletek. Ha jó vagy, a querent tanulni fog valamit — talán. Próbáld meg a rossz kérdés a jó; emlékszem, mind kezdőknek egyszer.

Miközben motyogott hát RTFM néha indokolt, ha válaszol valaki, aki csak egy lusta, trehány, egy mutató, hogy a dokumentáció (még akkor is, ha ez csak egy javaslat, hogy a google a kulcsfontosságú mondat) jobb.

Ha arra a kérdésre, jó érték. Nem javaslom, kludgy a megoldások, ha valaki használja a rossz eszköz, vagy a megközelítés. Javaslom, jó eszközök. Fogalmazzam át a kérdést.

Válasz a tényleges kérdés! Ha a querent volt olyan alapos, mint hogy saját kutatás, valamint tartalmazza a lekérdezés, hogy X, Y, Z, A, B, már C próbáltam, anélkül, hogy a jó eredmény, különösen haszontalan, hogy válaszol, hogy “Próbálja meg A vagy B”, vagy egy linket, ami csak azt mondja, hogy “Próbálja meg X, Y, Z, A, B, vagy C.”.

Segítség a közösségi tanulni a kérdés. Ha a mező egy jó kérdés, kérdezd meg magadtól: “Milyen lenne a megfelelő dokumentáció vagy a GYIK kell változtatni, így senkinek sem kell válaszolni, hogy ez még egyszer?” Akkor küldj egy patch, hogy a dokumentum a fenntartó.

Ha a kutatás arra a kérdésre, bizonyítani a készségek inkább, mint az írás, mintha húzta meg a választ a feneked. Válaszol egy jó kérdés, mint etetni egy éhes ember egy lehetőség, de tanítja őket, kutatási készségek példa megmutatja nekik, hogyan növekszik az élelmiszer egy életen át.

Kapcsolódó Források

Ha kell, oktatás alapjait, hogy a személyi számítógépek, Unix, de az Internetes munka, lásd Unix, Internet Alapjait, HOGYAN.

Amikor elengedi a szoftver, vagy írjon foltok a szoftvert, kövesse az iránymutatás a Szoftver Kiadás Gyakorlatban HOGYAN.

Köszönetnyilvánítás

Evelyn Mitchell hozzájárult néhány példa hülye kérdés, ez ihlette a “Hogyan Adj Egy Jó Válasz” részben. Mikhail Ramendik hozzájárult egy különösen értékes fejlesztési javaslatokat.

Vissza a főoldalra