Érdekes

Hogyan Válhat Egy Hacker

Eredeti Eric Steven Raymond az http://catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html

Miért Ez A Dokumentum?

Mint szerkesztő, a Zsargon Fájl, valamint a szerző néhány más, jól ismert dokumentumok a hasonló jellegű, gyakran kapok e-mail kérések a lelkes hálózati kezdőknek kéri (hatás) “hogyan tudom meg, hogy egy wizardly hacker?”. 1996-ban vettem észre, hogy nem úgy tűnik, hogy más Gyik vagy web dokumentumok foglalkozott ezzel a fontos kérdés, ezért elkezdtem. Sok hackerek most úgy vélik, hogy ez végleges, gondolom, ez azt jelenti, hogy van. Még mindig nem állítom, hogy a kizárólagos hatóság ebben a témában; ha nem tetszik, amit itt olvasol, írj saját.

Ha az olvasó egy pillanatképet ez a dokumentum offline, az aktuális verzió él http://catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html.

Megjegyzés: van egy lista a Leggyakrabban Feltett Kérdéseket a végén ezt a dokumentumot. Kérjük, olvassa el ezeket kétszer is mielőtt elküldöd nekem bármilyen kérdése van a jelen dokumentumot.

Az öt pontok a kilenc-négyzet diagram, amely díszíti ez a dokumentum az úgynevezett vitorlázó. Ez egy egyszerű minta néhány meglepő tulajdonságok egy matematikai szimuláció hívta Életre, hogy lenyűgözte a hackerek sok éven át. Szerintem ettől lesz jó egy vizuális jelkép, amit a hackerek, mint absztrakt, először egy titokzatosnak tűnő, de egy átjáró egy egész világ egy bonyolult logika saját. Tudjon meg többet a vitorlázó jelkép.

Ha úgy találja, ez a dokumentum értékes, kérjük, támogasson engem Patreon. Meg is figyelembe venni, támogató más hackerek, akik előállított kód használat értéke. Sok kicsi, de továbbra adományok hozzá gyorsan, ingyenes az emberek, akik az adott ajándékot a munka, hogy több értéket teremt.

Mi Az, hogy Hacker?

Zsargon Fájl tartalmaz egy csomó meghatározások az a kifejezés, hogy ‘hacker’, a legtöbb, hogy a műszaki adeptness, öröm a problémák megoldásában, valamint korlátok leküzdése. Ha szeretnéd tudni, hogyan válhat egy hacker, bár csak két nagyon lényeges.

Van egy közösség, egy közös kultúra, a szakértő programozók, illetve hálózati varázslók, hogy nyomai a történelem vissza évtizedek óta először-megosztás minicomputers a legkorábbi ARPAnet kísérletek. A tagok a kultúra származik az a kifejezés, hogy ‘hacker’. Hackerek építették az Internetet. Hackerek tették a Unix operációs rendszer, ami ma. A hackerek, hogy a Világháló munka. Ha ebben a kultúrában, ha hozzájárult ahhoz, hogy a többi ember tudja ki vagy, hívd meg egy hacker, hacker vagy.

A hacker elme-set nem korlátozódik a szoftver-hacker kultúrára. Vannak emberek, akik alkalmazzák a hacker hozzáállás, hogy más dolgok is, mint például az elektronika vagy zene, hogy a legmagasabb szinten a tudomány vagy a művészet. Szoftver-hackerek elismerik ezeket a rokon lelkek máshol is meg lehet hívni őket a hackerek is egyesek azt állítják, hogy a hacker természet valójában független attól, hogy az adott médium a hacker működik. De a többi ezt a dokumentumot, mi fog összpontosítani a készségek, attitűdök szoftver hackerek, a hagyományok, a közös kultúra, amely eredetileg az a kifejezés, hogy ‘hacker’.

Van egy másik csoport, akik hangosan nevezik magukat a hackerek, de nem. Ezek az emberek (főleg serdülő fiúk), aki szórakozni betörni számítógépek, phreaking a telefon rendszer. Igazi hackerek hívja azokat az embereket keksz’ akarom, hogy semmi köze hozzájuk. Igazi hackerek főleg hiszem, kekszet, lusta, felelőtlen, nem túl fényes, tárgyat, hogy képes megtörni a biztonság nem, hogy egy hacker jobban, mint hogy képes beindítani autók tesz egy autóipari mérnök. Sajnos, sok újságírók, írók is becsapták segítségével a szót, hogy ‘hacker’ leírni keksz; ez irritálja igazi hackerek nincs vége.

Az alapvető különbség: a hackerek építenek, kekszet törd őket.

Ha azt szeretnénk, hogy egy hacker, olvass tovább. Ha azt szeretné, hogy egy kekszet, menjen, nézze meg a alt.2600 hírcsoport, készülj fel, hogy öt-tíz a sitten azután, hogy kiderült, nem is olyan okos, mint hiszed. Ez csak azt fogom mondani, kekszet.

Hacker Hozzáállás

1. A világ tele van érdekes problémák várnak megoldásra.
2. Nem probléma sem oldható meg kétszer.
3. Az unalom, a sok fájdalom, gonosz.
4. A szabadság jó.
5. Magatartás nem helyettesíti a kompetenciát.

A hackerek megoldani a problémákat, építkezni, de azt hiszem, a szabadság pedig az önkéntes kölcsönös segítség. Fogadják el, mint egy hacker, van, hogy úgy viselkedik, mintha ez a fajta hozzáállás magad. Meg kell viselkedni, mintha a hozzáállás, az attitűd.

De ha gondolod, ápolása hacker hozzáállás, mint csak arra, hogy megszerezzék az elfogadás, a kultúra, a lényeget. Egyre az a fajta ember, aki hisz abban, hogy ezek a dolgok, fontos — segít megtanulni, hogy a motivált. Mint minden kreatív művészetek, a leghatékonyabb módja annak, hogy legyen egy mester utánozni az elme-készlet masters — nem csak intellektuálisan, de érzelmileg is.

Vagy, ahogy a következő modern Zen vers is:
Követni az utat:
nézd meg, hogy a mester,
kövesse a mester,
séta a mester,
lásd át a mester,
legyél a mester.
Szóval, ha azt szeretné, hogy egy hacker, ismételje meg a következő dolgokat, amíg el nem hiszed őket:

1. A világ tele van érdekes problémák várnak megoldásra.

Hogy egy hacker sok-sok móka, de ez egy elég vicces, hogy veszi a sok erőfeszítés. A erőfeszítést vesz motiváció. Sikeres sportolók, a motiváció, a fizikai öröm, hogy a szervezetek végeznek, nyomja magukat elmúlt saját fizikai korlátok. Hasonlóképpen, hogy egy hacker van, hogy egy alapvető izgalom, a problémák megoldása, élezés, a készségek, gyakorlása, az intelligencia.

Ha nem az a fajta, aki úgy érzi, hogy ez így természetes, akkor kell, hogy legyen, ahhoz hogy olyan legyen, mint egy hacker. Egyébként megtalálod majd a hacker energia szívta által zavaró, mint a szex, a pénz, a társadalmi jóváhagyás.

(Meg is van, hogy dolgozzon ki egy fajta hit, a saját tanulási kapacitás — a meggyőződés, hogy bár lehet, hogy nem is tudom, mit kell megoldani egy problémát, ha kezelése csak egy darab, tanulni, tanulni ahhoz, hogy oldja meg a következő darab — amíg meg nem történik.)

2. Nem probléma sem oldható meg kétszer.

Kreatív agya egy értékes, korlátozott erőforrás. Nem lesz pazarolva újra felfedezni a kereket, amikor olyan sok érdekes új problémák várnak odakint.

Hogy viselkedj úgy, mint egy hacker, hinned kell, hogy a gondolkodás többi hacker ideje értékes — olyannyira, hogy szinte erkölcsi kötelesség az ön számára, hogy megosszák az információkat, megoldjuk a problémákat, majd adja meg a megoldásokat, csak, hogy más hackerek új problémákat megoldani, ahelyett, hogy állandóan újra cím régieket.

Ne feledjük azonban, hogy “Semmi probléma sem oldható meg kétszer.” nem jelenti azt, hogy meg kell vizsgálni az összes meglévő megoldások szent, vagy, hogy csak egy jó megoldás, hogy egy adott probléma. Sokszor, sokat tanulnak a probléma, hogy nem tudunk, még mielőtt a tanulás az első vágás a megoldást. Ez OK, de gyakran szükséges, hogy úgy dönt, hogy meg tudjuk csinálni jobban is. Mi nem OK mesterséges műszaki, jogi vagy intézményi akadályok (zárt forráskódú), amelyek megakadályozzák, hogy jó megoldás, hogy újra használni kényszeríteni az embereket, hogy újra feltalálni a kereket.

(Nem kell hinni, hogy köteles vagy megadni a kreatív termék el, bár a hackerek, hogy azok, akik a legnagyobb tiszteletet a más hackerek. Ez összhangban hacker értékek eladni ahhoz, hogy tartsa meg a kaja meg a bérleti díjat, valamint a számítógépek. Az rendben van, hogy használja a készségek hacker, hogy támogassa a családját, vagy akár gazdag, ameddig csak ne felejtsd el, a hűséged, hogy a művészet, a többi hacker közben.)

3. Az unalom, a sok fájdalom, gonosz.

A hackerek (kreatív emberek, általánosságban) kell, soha nem lehet unatkozni vagy robot a hülye ismétlődő munka, mert ha ez megtörténik, az azt jelenti, hogy nem csinálunk, amit csak tudnak — új problémákat megoldani. Ez a pazarlás mindenkinek fájdalmas. Ezért mondjuk, hogy rabszolgamunkát nem csak kellemetlen, de valójában a gonosz.

Hogy viselkedj úgy, mint egy hacker, hinned kell, hogy ez elég ahhoz, hogy szeretné automatizálni el az unalmas részeket, amennyire csak lehet, nem csak magad miatt, de mindenki más (főleg más hackerek).

(Van egy látszólagos kivétel ez alól. A hackerek néha a dolgok, hogy úgy tűnhet, ismétlődő, vagy unalmas, hogy a megfigyelő, mint egy elme elszámolási gyakorlat, vagy annak érdekében, hogy megszerezzék egy képesség, vagy egy bizonyos fajta tapasztalat, hogy nem lehet másképp. De ez a választás — senki, aki hiszem, hogy valaha is kénytelen lesz olyan helyzet, hogy unalmas őket.)

4. A szabadság jó.

A hackerek természetesen anti-autoriter. Bárki, aki tud adni a parancsokat képes megállítani a megoldása, amit a probléma, hogy lenyűgözte — tekintve, hogy hogyan tekintélyelvű elmék dolgoznak, általában talál valami megdöbbentően hülye indok. Szóval a tekintélyelvű hozzáállás kell harcolt akárhol találni, nehogy úgy szorongat, illetve más hackerek.

(Ez nem ugyanaz, mint a harc minden hatóság. Gyerekek, kell, hogy kövessék a bűnözők pedig visszafogott. Egy hacker, lehet, hogy elfogadja, hogy bizonyos típusú hatóság annak érdekében, hogy valami többet akar, mint az időt tölt következő parancsot. De ez egy korlátozott, tudatos, alku; a személyes átadás authoritarians nem kínálnak.)

Authoritarians megélnek a cenzúra, titoktartás. Ők pedig nem bíznak önkéntes együttműködés, illetve az információ megosztás — csak úgy, mint az “együttműködés”, hogy ők irányítják. Hogy úgy viselkedik, mint egy hacker, van, hogy dolgozzon ki egy ösztönös rosszindulat cenzúra, titoktartás, az erő vagy a megtévesztés, hogy kényszerítsék a felelős felnőttek. Te kell, hogy hajlandó törvény, hogy a hit.

5. Magatartás nem helyettesíti a kompetenciát.

Egy hacker, van, hogy dolgozzon ki egy ilyen hozzáállás. De a lefegyverző hozzáállás egyedül nem, hogy egy hacker, jobban, mint az, hogy egy bajnok sportoló vagy egy rock sztár. Egyre hacker lesz hírszerző, gyakorlat, ajánlás, valamint a kemény munka.

Ezért meg kell tanulnod, hogy a bizalmatlanság hozzáállás, tisztelet hatáskörébe tartozik minden kedves. A hackerek nem engedi, hogy a pózerek vesztegetik az időt, de imádják kompetencia — különösen a kompetencia a hacker, de kompetencia semmit értékelik. Hatáskörébe tartozik az igényes készségek, hogy néhány mester különösen jó, kompetencia az igényes készségek, mely magában foglalja a mentális éleslátása, kézműves, koncentráció legjobb.

Ha revere kompetencia, élvezheti a fejlődő be magad — keményen dolgoztok lesz olyan intenzív játszani, ahelyett, hogy a sok munkára. Ez a hozzáállás létfontosságú, hogy egyre hacker.

Az Alapvető Készségek Hacker

1. Megtanulják, hogyan kell programot.
2. A nyílt forráskódú Unixes meg tanulni használni majd futtatni.
3. Megtanulják, hogyan kell használni a Világháló írni HTML.
4. Ha nem funkcionális angolul tanulni.

A hacker hozzáállás létfontosságú, de a képességek még több létfontosságú. Magatartás nem helyettesíti a kompetenciát, van egy bizonyos alapvető eszköztárat a készségek, amelyek kell, mielőtt a hackerek fog hívni neked.

Ez az eszköztár változások lassan, idővel, mint technológia teremt új készségek, illetve teszi a régit elavult. Például régen tartalmazza programozás gépi nyelven, de nem egészen a közelmúltig magában a HTML. De most elég világosan magában foglalja a következőket:

1. Megtanulják, hogyan kell programot.

Ez, természetesen, az alapvető hacker készség. Ha nem tudod, bármelyik számítógép-nyelvek, azt javasoljuk, kezdve azzal, hogy Python. Ez tisztán megtervezett, jól dokumentált, viszonylag kedves kezdők. Annak ellenére, hogy egy jó első nyelv, ez nem csak egy játék, ez nagyon erős, rugalmas, jól illeszkedik a nagy projektek. Írtam egy részletes értékelését Python. Jó útmutatók állnak rendelkezésre a Python weboldal; van egy kiváló harmadik fél, egy, a Számítógép Tudomány Körbe.

Régen én is javaslom a Java, mint egy jó nyelvet tanulni korai, de ezt a kritikát már megváltozott a véleményem (search for “a Buktatókat, A Java, mint egy Első Programozási Nyelv” belül). Egy hacker nem, mint a reménytelenül tedd “megközelítés, problémamegoldó, mint a vízvezeték-szerelő a boltba”; tudnia kell, hogy mi az összetevőket illeti. Most úgy gondolom, talán az a legjobb, hogy megtanulják C az Lisp, majd a Java.

Talán egy általánosabb pont itt. Ha egy nyelv nem túl sok, lehet, hogy egyszerre egy jó eszköz a termelés rossz a tanulás. Ez nem csak a nyelv, hogy ez a probléma; web alkalmazás keretrendszerek, mint RubyOnRails, CakePHP, Django lehet, hogy túl könnyű elérni egy felületes fajta megértése, hogy távozni fog, anélkül, hogy a forrásokat, ha kell kezelni egy nehéz probléma, vagy akár csak debug a megoldás egyszerű.

Ha komoly programozási, meg kell tanulnod a C, a mag nyelvet, a Unix. C++ nagyon szorosan kapcsolódó C; ha tudod, hogy egy, a tanulás, a másik nem lesz nehéz. Sem a nyelv jó kipróbálni a tanulás, mint az első, azonban. Ami azt illeti, az több lehet elkerülni programozás C a termelékenyebb lesz.

C nagyon hatékony, nagyon takarékos a gép erőforrásait. Sajnos, C lesz, hogy a hatékonyságot azáltal, hogy sok alacsony szintű kezelése erőforrások (például a memória) kézzel. Minden, ami alacsony szintű kód komplex bug-hajlamos, felszívja a hatalmas mennyiségű időt a hibakeresés. A mai gépek olyan erős, mint ők, ez általában egy rossz kompromisszum — okosabb, hogy használja a nyelvet, hogy használja a gép az ideje, kevésbé hatékonyan, de az idő sokkal hatékonyabban. Így Python.

Más nyelvek különösen fontos, hogy a hackerek közé Perl, LISP. Perl ér a tanulás gyakorlati okokból; nagyon széles körben használt aktív weboldalak, rendszer adminisztráció, annyira, hogy még akkor is, ha nem ír, Perl, meg kell tanulni olvasni. Sok ember használja a Perl, ahogy én azt javaslom, hogy a Python, hogy elkerüljék a C programozási feladatok, amelyek nem igényelnek C gép hatékonyságát. Meg kell, hogy képes legyen megérteni a kódot.

LISP ér a tanulás más okból — a mély megvilágosodás élmény lesz, amikor végre. Ez a tapasztalat is, hogy egy jobb programozó, a többi a nap, még akkor is, ha soha nem használja LISP önmagában sokat. (Lehet kapni néhány elején tapasztalatok LISP viszonylag könnyen írásban, valamint módosítja szerkesztését módok az Emacs szövegszerkesztőben, vagy Script-Fu plugin a GIMP.)

Ez igazából a legjobb, hogy megtanulják, mind az öt Python, C/C++, Java, Perl, LISP. Amellett, hogy a legfontosabb hacker nyelvek, ők képviselik nagyon különböző módszerek, programozás, minden oktassák, az értékes szokásokat.

De légy tudatában annak, hogy nem éri el a képzettségi szint, a hacker, vagy akár csak egy programozó egyszerűen összeadódik nyelvek — meg kell tanulni, hogyan kell gondolni a programozási problémákra általános, független, bármely nyelvet. Egy igazi hacker, kell a pont, ahol meg lehet tanulni egy új nyelvet, a nap azzal kapcsolatban, hogy mi az a kézikönyv, amit már tudsz. Ez azt jelenti, hogy meg kell tanulni, több nagyon különböző nyelven.

Nem adhatok teljes utasításokat, hogyan kell tanulni, hogy program — ez egy összetett képesség. De azt lehet mondani, hogy a könyveket, tanfolyamokat nem — sok, talán a legtöbb a legjobb hackerek autodidakta. Meg lehet tanulni, nyelvi jellemzők — bit tudás — a könyvek, de az elme, amely teszi, hogy a tudás a nappali készség tanulható, csak a gyakorlat, illetve szakmai gyakorlatot. Mi lesz az (a) olvasás-kód (b) kódot írni.

Peter Norvig, aki az egyik Google top hackerek, valamint a társ-szerző a legszélesebb körben használt tankönyv AI, írt egy kiváló esszé címe tanuljuk meg a Programozási Tíz Év múlva. A “recept programozási siker” érdemes figyelni rá.

A tanulás program, mint a tanulás, írni jó természetes nyelv. A legjobb módja annak, hogy ez olvasható néhány dolog írta mesterek a formában, írj pár dolgot magadról, olvassa el sokkal többet, írok még egy kicsit, olvass sokat, többet, még többet írni … majd ismételje meg addig, amíg az írás kezd kialakulni az a fajta erő, a gazdaság látod a modellek.

Én már többet nem tudok mondani ez a tanulási folyamat, Hogyan Kell Tanulni Hacker. Ez egy egyszerű utasításokat, de nem könnyű.

Megtalálni a jó kód olvasni szokott lenni nehéz, mert kevés nagy program áll rendelkezésre a forrás tejfölösszájú hackerek olvasni bütykölni. Ez a megváltozott; nyílt forráskódú szoftver, a programozási eszközök, operációs rendszerek (minden épült a hackerek) ma már széles körben elérhető. Ami elhozza nekem szépen, hogy a következő téma…

2. A nyílt forráskódú Unixes meg tanulni használni majd futtatni.

Feltételezem, hogy van egy személyi számítógép vagy eléréséhez. (Egy pillanatra értékelni, hogy mennyit jelent ez. A hacker kultúra eredetileg fejlődött vissza, amikor a számítógépek olyan drága, hogy az egyének nem saját őket.) A legfontosabb lépés, minden újonc tudja venni felé megszerzése hacker készségek, hogy egy példányt Linux vagy BSD-Unixes, telepítse a személyes gép, fut.

Igen, vannak más operációs rendszerek a világon kívül Unix. De ők elosztott bináris — nem tudja elolvasni a kódot, nem lehet módosítani. Próbálok tanulni, hogy hack Microsoft Windows gép vagy az olyan zárt forráskódú rendszer, mint akar tanulni táncolni, miközben rajta életnagyságban.

Mac OS X alatt ez lehetséges, de csak egy része a rendszer nyílt forráskódú — valószínű, hogy sok falak, van, hogy legyen óvatos, hogy ne dolgozzon a rossz szokása, attól függően, hogy az Apple saját kód. Ha koncentrálni a Unix a motorháztető alatt meg lehet tanulni néhány hasznos dolgot.

Unix operációs rendszer az Internet. Közben meg lehet tanulni, hogy használja az Internetet, anélkül, hogy a Unix, nem lehetsz Internetes hacker, anélkül, hogy megértenék, Unix. Ez az oka annak, hogy a hacker kultúra ma elég határozottan Unix-központú. (Hogy ez nem mindig igaz, a régi hackerek még mindig nem boldog, de a szimbiózis Unix, az Internet vált elég erős, hogy még a Microsoft izom, úgy tűnik, nem képes komolyan dent.)

Szóval, egy Unix — szerű Linux magam, de vannak más módszerek is (igen, lehet futtatni mind Linux, Microsoft Windows ugyanazon a gépen). Tanulni. Fut. Bütykölni. Beszélni kell az Internethez. Olvassa el a kódot. Módosítani a kódot. Jobb lesz programozási eszközök (beleértve C, LISP, Python, Perl), mint a Microsoft operációs rendszer álma, hosting, hogy jó lesz, majd felszívja több tudással, mint azt, hogy a tanulás, amíg nem nézek vissza rá, mint egy mester hacker.

Több tanulás, Unix, lásd A Loginataka. Ön is szeretné, hogy nézd meg a Művészet A Unix Programozás.

A blog Menjünk Lárva! van egy ablak a tanulási folyamat egy új Linux-felhasználó, hogy azt hiszem, szokatlanul értelmes, segítőkész. A post, Hogyan Tanultam Linux tesz egy jó kiindulási pont.

Hogy a kezét a Linuxszal, lásd a Linux Online! webhely; lehet letölteni, vagy (jobb ötletem) a helyi Linux felhasználói csoport érdekében, hogy a telepítés.

Az első tíz év Hogyan Kell életét, azt jelentette, hogy egy új felhasználó szemszögéből, az összes Linux disztribúció szinte egyenértékű. De a 2006-2007-es, egy általában a legjobb választás alakult ki: Ubuntu. Míg más disztribúciók saját területein erőt, Ubuntu messze a leginkább elérhető, hogy a Linux kezdőknek. Vigyázz, bár a borzalmas, szinte használhatatlan “Egység” asztali felület, hogy az Ubuntu bevezetett alapértelmezés szerint néhány évvel később; a Xubuntu vagy Kubuntu változatok jobbak.

Megtalálja a BSD Unix segítséget források www.bsd.org.

Egy jó módja annak, hogy dugja a lábát a víz a csomagtartó, amit a Linux rajongók hívás egy élő CD, egy elosztó fut teljesen le egy CD vagy USB anélkül, hogy módosítsa a merevlemez. Ez a lassú lehet, mert Cd lassú, de ez egy módja annak, hogy nézd meg a lehetőségeket anélkül, hogy valami drasztikus.

Írtam egy alapozó az alapokat a Unix az Internet.

Régen én is ajánlom ellen telepítése vagy Linux vagy BSD, mint egy önálló projekt, ha újonc vagy. Manapság a szerelők volna elég jó, hogy teljesen a saját lehetséges, még egy újonc. Ennek ellenére, még mindig javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba a helyi Linux felhasználói csoport, segítséget kér. Nem árt, lehet, hogy sima a folyamat.

3. Megtanulják, hogyan kell használni a Világháló írni HTML.

A legtöbb dolog, a hacker kultúra épített a munkájukat szem elől, segít futni, gyárak, irodák, az egyetemek nélkül gyakorolt hatása nyilvánvaló, hogy nem a hackerek élni. A háló az egyetlen nagy kivétel, a hatalmas csillogó hacker játék, hogy még a politikusok ismernem, megváltozott a világ. Ezért (valamint egy csomó más jó is) meg kell tanulni, hogyan működik a háló.

Ez nem csak azt jelenti, tanulás, hogyan kell vezetni egy böngésző (ezt bárki meg tudja csinálni), de a tanulás, hogyan kell írni a HTML a háló markup language. Ha nem tudod, hogyan kell programot írni HTML megtanít néhány mentális szokások, amely segít megtanulni. Így készítsd el otthon az oldalon.

De csak azért, mert egy honlap nem a közelébe sem elég jó, hogy egy hacker. A háló tele van otthon oldalak. A legtöbbjük értelmetlen, nulla-tartalom iszap — nagyon formás kis iszap, de iszap mind egyformák (erről bővebben lásd a HTML Pokol Oldalán).

Hogy érdemes, hogy az oldal tartalma — biztos érdekes és/vagy hasznos, hogy más hackerek. Ami elvezet minket a következő téma…

4. Ha nem funkcionális angolul tanulni.

Mint egy Amerikai, angol anyanyelvű-hangszóró magam, én korábban már szívesen javaslom ezt, nehogy venni, mint egyfajta kulturális imperializmus. De több anyanyelvi más nyelvek sürgette, hogy rámutatni, hogy az angol a munkanyelv a hacker kultúrában, illetve az Internet, hogy meg kell tudni, hogy a funkció a hacker közösség.

Vissza 1991-ben megtudtam, hogy sok a hackerek, akik az angol mint második nyelv használata a műszaki viták is, amikor osztoznak a születési nyelv; jelentették nekem, hogy angolul van egy gazdagabb technikai szókincs, mint bármely más nyelv, ezért egyszerűen jobb eszköz erre a feladatra. Hasonló okok miatt, fordítások, műszaki könyvek, angol nyelvű-gyakran elégtelen (ha kész).

Linus Torvalds egy Finn, megjegyzések a kódot angol (úgy tűnik, soha nem gondoltam rá, hogy más módon). A folyékonyan angolul már egy fontos tényező, a képesség, hogy újonc, egy világméretű közösség, a fejlesztők a Linux. Ez egy példa érdemes követni.

Hogy egy anyanyelvi angol-hangszóró nem garantálja, hogy a nyelvi készségek elég jó ahhoz, hogy a funkciója, mint egy hacker. Ha írsz a félig művelt, nyelvtanilag nem helyes, tele helyesírási hibák, sok hacker (beleértve magamat is) hajlamosak figyelmen kívül hagyni. Miközben hanyag írás nem mindig jelenti azt, felületes gondolkodás, általában megtalálható a korreláció erős — nincs szükségünk a felületes gondolkodók. Ha nem tudsz még írni, hozzáértő, tanulni.

Státus a Hacker Kultúrában

Mint a legtöbb kultúrában nélkül, pénz, gazdaság, hackerdom fut a hírnevét. Próbálsz megoldani, érdekes problémák, de milyen érdekes, hogy a megoldások nagyon jó, csak a műszaki társaik, illetve felettesei általában felszerelt bíró.

Ennek megfelelően, ha a hacker játék, megtanulod, hogy tartsa pontszámot elsősorban mi más hackerek hiszem, hogy az a készség, (ezért nem igazi hacker, amíg más hackerek következetesen hívni). Ezt a tényt elhomályosítja az a kép, hacker, mint magányos munka; továbbá egy hacker-kulturális tabu (fokozatosan pusztuló, mivel az 1990-es évek, de még mindig erős) ellen belátod, hogy az ego vagy külső validálás vesz részt a motiváció.

Pontosabban, hackerdom az, amit az antropológusok hívás ajándék kultúra. Szert állapotát, valamint a hírnév, nem uralkodó, hogy más emberek, sem azzal, hogy szép, sem azzal, amit mások szeretnének, hanem azáltal, hogy a dolgokat. Pontosabban, azzal, hogy el idejét, a kreativitás, az eredmények a készség.

Alapvetően öt típusú dolog, amit tehetünk, hogy tiszteletben tartsák a hackerek:

1. Írj nyílt forráskódú szoftvert

Az első (a központi, valamint a legtöbb hagyományos), hogy írjon programot, hogy a többi hacker hiszem, szórakoztató vagy hasznos, a program forrásai el, hogy az egész hacker kultúra használni.

(Hívtuk ezeket a munkákat “free software”, de ez a zavaros, túl sok ember, aki nem volt benne biztos, hogy pontosan mi az a “szabad” lett volna. A legtöbben most inkább az “nyílt forráskód
” szoftver).

Hackerdom leginkább tisztelik, félistenek, emberek, ki van írva nagy, képes programokat, hogy találkoztam egy széles körben elterjedt kell adni őket, így most mindenki használja őket.

De van egy kis gond történelmi pont. Míg a hackerek mindig úgy nézett ki, akár a nyílt forráskódú fejlesztők körében őket, mint a közösségi legnehezebb mag, mielőtt az 1990-es évek közepén a legtöbb hackerek a legtöbb időt dolgozott a zárt forráskódú. Ez még mindig igaz, amikor írtam az első verziója ennek a Hogyan 1996-ban; ez volt a mainstreaming a nyílt forráskódú szoftver, miután 1997 megváltoztatni a dolgokat. Ma “hacker közösség”, valamint a “nyílt forráskódú fejlesztők” két leírások, ami lényegében ugyanaz a kultúra, a lakosság — de érdemes megjegyezni, hogy ez nem volt mindig így. (Erről bővebben lásd a címe, hogy “Történelmi Megjegyzés: Hacker, Nyílt Forráskódú, Szabad Szoftver”.)

2. Segítség teszt, hibakeresés nyílt forráskódú szoftver

Ők is szolgálnak, akik állni, debug nyílt forráskódú szoftver. Ebben a tökéletlen világban, akkor elkerülhetetlenül a legtöbbet költenek a szoftver fejlesztési idő a hibakeresés fázis. Ezért bármilyen nyílt forráskódú szerző, aki arra fogja mondani, hogy a jó béta-tesztelő (aki tudja, hogyan kell leírni a tünetek egyértelműen lokalizálni problémák nos, nem tűri a bogarak, a gyors kiadás, hajlandó alkalmazni néhány egyszerű diagnosztikai rutin) megéri a súlyát a rubin. Még egy ilyen is, hogy a különbség egy hibakeresés fázis, hogy egy elhúzódó, kimerítő rémálom, ami csak egy üdvös kellemetlen.

Ha újonc vagy, próbáld megtalálni a program fejlesztés alatt áll, hogy téged is érdekel egy jó béta-tesztelő. Van egy természetes folyamat segít a vizsgált programok segít debug őket, hogy segít, vagy módosítani. Sokat tanulhatsz így létre jó karmát az emberek, akik segítenek majd később.

3. Közzé hasznos információkat

Egy másik jó dolog az, hogy gyűjtsük össze, majd szűrjük hasznos, érdekes információkat a weboldalakat vagy dokumentumokat, mint a Gyakran ismételt Kérdések (Gyik) felsorolja, hogy ezek általában nem állnak rendelkezésre.

Fenntartói jelentős műszaki Gyik csaknem annyi tiszteletet, mint a nyílt forráskódú szerzők.

4. Segít megőrizni az infrastruktúra működik

A hacker kultúra (a mérnöki fejlesztés az Internet, ami azt illeti) által működtetett önkéntes. Van egy nagy szükség van, de unglamorous dolgozni kell tenni, hogy tovább — kezelő levelezési listák mérséklődik a hírcsoportok, fenntartása nagy szoftver archív oldalak, fejlődő RFC, illetve más műszaki előírásoknak.

Az emberek, akik ezt a fajta dolog, akkor sok tekintetben, mert mindenki tudja, hogy ezek a munkák nagy idő süllyed el, nem olyan jó, mint játszani a kódot. Csinálom azt mutatja, ajánlás.

5. Szolgáld a hacker kultúra magát

Végezetül szolgálja terjednek maga a kultúra (például írás pontos alapozó, hogy hogyan lesz a hacker :-)). Ez nem olyasmi, amit majd elhelyezni, hogy amíg nem voltam itt, hogy jól ismert, az egyik az első négy dolgot.

A hacker kultúra nem vezetői pontosan, de van kultúra hősök, törzsi vezetőkkel történészek, szóvivők. Amikor már a lövészárokban elég hosszú, akkor nő az egyik ilyen. Vigyázz: a hackerek bizalmatlanság kirívó ego a törzsfőnököt, szóval láthatóan elérte ezt a fajta hírnév veszélyes. Ahelyett, hogy arra törekszik, hogy valami helyzetbe magát, így csökken az ölében, majd légy szerény, jóindulatú a helyzet.

Hacker/Kocka Kapcsolat

Ellentétben a népszerű mítosz, nem kell, hogy a kocka, hogy egy hacker. Segít, azonban sok hacker a tény, hogy a kockák. Hogy valami kitaszított segít maradj koncentrált, az igazán fontos dolgok, mint a gondolkodás, a hacker.

Ezért sok hacker elfogadta a címke ‘geek’, mint egy jelvényt a büszkeség — ez egy módja, kijelentette, hogy a függetlenség a normális társadalmi elvárások (csakúgy, mint a szeretet, az más dolog, mint sci-fi, stratégiai játék, hogy gyakran, hogy egy hacker). Az a kifejezés, hogy ‘kocka’ régen használják, így az 1990-es években, amikor ‘kocka’ volt egy enyhe pejoratív, ‘geek’ inkább keményebb, valamikor 2000 után helyet cseréltek, legalábbis az Amerikai populáris kultúra, ott most még egy jelentős geek-büszkeség kultúra az emberek között, akik nem szakmabelieknek.

Ha sikerül koncentrálni, elég a hacker, hogy jó, még egy életet, hogy jól van. Ez egy sokkal könnyebb ma, mint volt, amikor én voltam egy újszülött, az 1970-es években; a mainstream kultúra sokkal barátságosabb, hogy a techno-kockák. Vannak még növekszik azoknak a száma, akik rájönnek, hogy a hackerek gyakran magas minőségű szerető házastárs anyag.

Ha vonz a hackelés, mert nincs életed, az jo is — legalább nem kell koncentrálni. Talán egy élet később.

Pontok A Stílusért

Újra, hogy egy hacker, meg kell adnia a hacker gondolkodásmód. Van néhány dolog, amit tehetünk, ha nem vagy számítógép előtt, hogy úgy tűnik, hogy segítsen. Ők nem helyettesít, hacker (semmi), de sok hacker csinálni őket, úgy érzik, hogy csatlakoztassa a néhány alapvető módon az a lényeg, hogy hacker.

A több, ezek a dolgok már, annál valószínűbb, hogy természetes hacker anyag. Miért ezek a dolgok, különösen nem teljesen egyértelmű, de ők kapcsolódik egy mix a bal – jobb agy képességeit, hogy úgy tűnik, hogy a fontos; a hackerek kell, hogy képes legyen mindkét ok logikus lépés, kint a látszólagos logikai probléma egy pillanat alatt.

A munka olyan intenzíven, mint neked játszani, játszani, mint intenzíven, mint a munka. Az igazi hackerek, a határok között, a “játék”, a “munka”, a “tudomány”, illetve az “art” minden hajlamosak eltűnni, vagy az, hogy egyesíti a magas szintű kreatív játékosság. Is, ne elégedjenek meg egy szűk körű ismeretek. Bár a legtöbb hackerek önálló írja le, mint a programozók, nagyon valószínű, hogy több, mint illetékes több kapcsolódó készségek — rendszer-adminisztráció, web design, PC hardver hibaelhárítás gyakori is. Egy hacker, aki egy rendszergazda, másrészt, valószínűleg elég ügyes script programozás, web design. A hackerek nem kispályás; ha befektetnek egy készség, hajlamosak nagyon jó.

Végül, néhány dolog, amit nem.

Az egyetlen hírnevét akkor, hogy csinálja ezeket a dolgokat, mint egy idióta. A hackerek hosszú emlékek — is eltarthat évekig élni a korai baklövések le ahhoz, hogy elfogadható.

A probléma a felhasználóneveket vagy kezeli megérdemel egy kis erősítés. Elrejtik az identitás mögött egy kar, egy fiatalkorú pedig a buta viselkedés jellemző a kekszet, warez d00dz, illetve más, alacsonyabb életformák. A hackerek ne csináld ezt; büszke vagy rá, hogy mit csinálnak, meg kell társul az igazi nevüket. Szóval, ha van egy fogantyú, dobd el. A hacker kultúra csak mark mint egy vesztes.

Történelmi Megjegyzés: Hacker, Nyílt Forráskódú, Szabad Szoftver

Amikor eredetileg azt írta, hogy az 1996 végén, a feltételek egy része körül, nagyon különbözik attól, ahogy néznek ma. Egy pár szót arról, hogy ezek a változások segíthetnek tisztázni számít, hogy az emberek, akik össze vannak zavarodva a kapcsolatot a nyílt forráskódú, szabad szoftver, Linux, hogy a hacker közösség. Ha te nem vagy kíváncsi, akkor hagyja egyenesen a Gyik-bibliográfia.

A hacker szellemiség, valamint a közösségi ahogy én leírtam itt sokáig, megelőzi a megjelenése Linux 1990 után; először is bekapcsolódott a körbe, 1976, de a gyökerei könnyen visszavezethető az 1960-as évek elején. De mielőtt a Linux, a legtöbb hacker volt sem saját operációs rendszerek, vagy egy maroknyi kvázi-kísérleti házilag rendszerek, mint a MIT az, amit soha nem alkalmazott kívül az eredeti tudományos fülkékben. Amíg ott volt néhány korábbi (előzetes-Linux) megpróbálja megváltoztatni ezt a helyzetet, hatásuk volt a legjobb, nagyon aktív oldali, zárt közösségeket elkötelezett hívők, amelyek apró kisebbségek még belül a hacker közösség, nemhogy a tekintetben, hogy a világ nagyobb a szoftver általában.

Mi most az úgynevezett “open source” nyúlik vissza, mint a hacker közösség, de 1985-ig volt egy meg nem nevezett népi gyakorlatban inkább, mint egy tudatos mozgás elméletek kiáltvány kapcsolódik. Ez őstörténet véget ért, amikor 1985-ben, arch-hacker Richard Stallman (“RMS”) próbáltam, hogy adjon egy nevet a “szabad szoftver”. De az aktus elnevezése is volt egy törvény, amely azt állítja, ő csatolt ideológiai poggyász, hogy a “szabad szoftver” címkét, amely a meglévő hacker közösség nem fogadta el. Ennek eredményeként, a “szabad szoftver” címke volt hangosan elutasította egy jelentős kisebbség a hacker közösség (főleg azok között, kapcsolódó BSD Unix), súlyos, de csendes foglalás többséggel, a fennmaradó részt (magamat is beleértve).

Annak ellenére, hogy ezek a fenntartások, RMS azt az állítását, hogy meghatározza, hogy vezesd a hacker közösség alatt a “szabad szoftver” banner nagyjából tartott, amíg az 1990-es évek közepén. Ez súlyosan fogyatékos csak a rise of Linux. Linux adott nyílt forráskódú fejlesztési természetes haza. Sok projekt keretében kiadott feltételek szeretnénk most hívás nyílt forráskódú vándoroltak saját Unixes, hogy Linux. A közösség körül Linux robbanásszerűen nőtt, egyre nagyobb, több, olyan, mint a pre-Linux hacker kultúra. RMS határozottan megpróbálta co-opt minden, ez a tevékenység a “szabad szoftver” a mozgalom, de előzte meg mind a robbanó sokszínűség a Linux közösség, valamint a nyilvános szkepticizmus az alapító, Linus Torvalds. Torvalds továbbra is használja a kifejezést, hogy “szabad szoftver” nincs más alternatíva, de nyilvánosan elutasította RMS – ideológiai poggyász. Sok fiatal hackerek követte öltöny.

1996-ban, amikor először jelent meg a Hacker Hogyan kell, a hacker közösség gyorsan átszervezése körül Linux meg egy rakat más nyílt forráskódú operációs rendszerek (különösen azok leszármazottja BSD Unix). Közösségi memória a tény, hogy a legtöbben a töltött évtizedek óta fejlődő zárt forráskódú szoftver a zárt forráskódú operációs rendszerek még nem kezdődött el, hogy elhalványul, de ez a tény már kezd úgy tűnik, mintha része egy halott múltat; a hackerek egyre inkább meghatározó magukat, mint a hackerek által a mellékletek, hogy nyílt forráskódú projektek, mint például a Linux vagy az Apache.

A “nyílt forráskódú”, azonban még nem alakult ki; ez nem lett így, míg a korai 1998. Ha mégis, a legtöbb hacker közösség elfogadott belül a következő hat hónap; a kivételek voltak kisebbségi ideológiailag rögzítve, hogy az a kifejezés, hogy “szabad szoftver”. 1998 óta különösen miután 2003-ban az azonosító a ‘hacker’ a ‘nyílt forráskódú (ingyenes szoftver) fejlesztési vált rendkívül közel van. Ma nincs sok értelme próbál különbséget tenni ezek a kategóriák, de nem valószínű, hogy a jövőben meg fog változni.

Érdemes megjegyezni azonban, hogy ez nem volt mindig így.

Egyéb Források

Paul Graham írt egy esszét az úgynevezett Nagy Hackerek, a másik pedig a Egyetemi, amelyben beszél sok bölcsesség.

Fiatalabb hackerek lehet találni a Dolgokat, Minden Hacker, Miután Tudta, érdekes, hasznos.

Én is írtam Egy Rövid Története Hackerdom.

Írtam egy papírra, Katedrális, valamint a Bazár, ami sok mindent megmagyaráz, hogy a Linux-alapú, nyílt forráskódú kultúrák munka. Én nem foglalkozik ezzel a téma még jobban közvetlenül a folytatásban a Homoszexuális Noosphere.

Rick Moen írt egy kiváló dokumentum, hogyan kell működtetni egy Linux felhasználói csoport.

Rick Moen én pedig hozzájárult egy másik dokumentum, Hogyan Kell Kérni Okos Kérdés. Ez segít, kérjen segítséget, hogy sokkal valószínűbb, hogy tényleg meg is kap.

Ha kell, oktatás alapjait, hogy a személyi számítógépek, Unix, de az Internetes munka, lásd A Unix, Internet Alapjait, Hogyan kell.

Amikor elengedi a szoftver, vagy írjon foltok a szoftvert, kövesse az iránymutatás a Szoftver-Kiadás Gyakorlatban Hogyan.

Ha tetszett a Zen vers, lehet, hogy te is, mint a Gyökértelen Gyökér: Unix Koans a Foo Mester.

Gyakran Ismételt Kérdések

K:

Hogy mondjam el, ha már egy hacker?

V:

Tedd fel magadnak a következő három kérdést:

Ha igen a válasz mindhárom kérdésre, már egy hacker. Nincs két önmagában elegendő.

Az első próba a képességeit. Valószínűleg át, ha megvan a minimális technikai készségek korábban leírt ebben a dokumentumban. Fúj át rajta, ha jelentős mennyiségű kód által elfogadott nyílt forráskódú fejlesztési projekt.

A második próba a hozzáállás. Ha az öt alapelv a hacker gondolkodásmód is egyértelmű volt, több, mint egy leírása, ahogy élsz, mint valami regényt, már félúton halad. Ez az aktív fél, a másik, a passzív fél az a mérték, amely azonosítja a hacker közösség hosszú távú projekteket.

Itt egy nem teljes, de indikatív lista néhány olyan projektek: Nem mindegy, hogy Linux fejlesztése, elterjedése? Ön szenvedélyes szoftver szabadság? Ellenséges monopóliumok? Úgy viselkedsz, abban a hitben, hogy a számítógépek eszközök lehetnek a képességekre, amelyek a világ gazdagabb, humánusabb hely?

De a figyelmeztetés rendben volt. A hacker közösség egy bizonyos, elsősorban védekező politikai érdekek — két őket védi a szólásszabadság-jogok, illetve kivédeni a “szellemi tulajdon” hatalom megszerzése lenne, hogy a nyílt forrás illegális. Azok a hosszú távú projektek polgári szabadságjogok szervezetek, mint az Electronic Frontier Foundation, valamint a passzív hozzáállás megfelelően támogatja őket. De azon túl, hogy a legtöbb hackerek megtekintése kísérletek rendszerező a hacker hozzáállás a kifejezett politikai program a gyanú; megtanultuk, hogy a nehéz utat, hogy ezek a kísérletek megosztó pedig zavaró. Ha valaki meg akar toborozni, hogy március a capitol a neve a hacker hozzáállás, nem ez a lényeg. A helyes válasz valószínűleg az, hogy “Fogd be, mutasd meg nekik a kód.”

A harmadik teszt egy trükkös eleme recursiveness. Megfigyeltem, a rész címe: “Mi Az, hogy Hacker?“, hogy egy hacker részben kérdése tartozó egy adott szubkultúra vagy szociális hálózat egy közös történet, egy belső, külső. A messzi múltban, a hackerek sokkal kevésbé egységes, öntudatos csoport, mint ma. De a fontosságát a társadalmi-hálózat szempont nőtt az elmúlt harminc évben, mint az Internet tette a kapcsolatot a lényege a hacker szubkultúra könnyebb megőrzése, illetve továbbfejlesztése. Egy egyszerű viselkedési index a változás, hogy ebben a században, a saját pólót.

Szociológusok, akik tanulmányi hálózatok, mint azok a hacker kultúra alatt az általános rovatban a “láthatatlan kollégiumok”, megjegyezték, hogy egyik jellemző az ilyen hálózatok hogy kapuőrök — core tagjai a szociális hatóság, hogy támogassa az új tagok a hálózatba. Mert a “láthatatlan kollégium” hacker kultúra egy laza, informális, a kapuőr szerepe az informális is. De egy dolog, hogy minden hackerek értem, a csontok, az, hogy nem minden hacker egy kapuőr. Kapuőrök van, hogy egy bizonyos fokú szolgálati ideje, teljesítmény, mielőtt adhat a cím. Mennyire nehéz számszerűsíteni, de minden hacker tudja, mikor látják.

K:

Megtanít, hogyan kell feltörni?

V:

Mivel az első közzététel ez az oldal, egyre több kérelmeket, hetente (gyakran több nap) az emberek, hogy “taníts meg minden hacker”. Sajnos, nincs idő vagy energia, hogy ezt; a saját hackeléssel projektek, dolgozik, mint egy nyílt forráskódú szószólója, a 110% – át az időt.

Még akkor is, ha én csináltam, hacker egy hozzáállás, készség, alapvetően meg kell tanítani magát. Rájössz, hogy miközben a valódi hackerek segíteni akarok neked, nem fognak tisztelni, ha könyörögsz, hogy kanállal etetni, amit tudnak.

Tanulni pár dolgot. Mutasd meg, hogy próbálkozol, hogy képes tanulni a saját. Akkor menj a hackerek találkozik a konkrét kérdést.

Ha e-mailt egy hacker kérsz tanácsot, itt két dolgot kell tudni előre. Először is, úgy találtuk, hogy az emberek, akik lusták vagy gondatlan, azok írásban általában túl lusta, hanyag az a gondolkodás, hogy jó hackerek — szóval vigyázni kell leírni helyesen, majd használja a jó nyelvtan, írásjelek, különben valószínűleg figyelmen kívül kell hagyni. Másodszor, nem merik kérni a válasz, hogy egy ISP figyelembe, amely különbözik attól a számlát küld a; találunk az ilyen emberek általában tolvaj lopott, számlák, nem érdekel, nem kifizetődő, vagy segítséget nyújt lopás.

K:

Hogyan tudom elkezdeni?

V:

A legjobb módja annak, hogy az induláshoz valószínűleg az, hogy a LUG (Linux felhasználói csoport) találkozó. Megtalálható az ilyen csoportok az LDP General Linux információ oldalon; valószínűleg egy a közeledben, esetleg kapcsolódó, egy főiskola vagy egyetem. LUG tagjai valószínűleg kapsz egy Linux, ha kéred, biztosan segít telepíteni egy induláshoz.

A következő lépés (az első lépés, ha nem talál egy LUG a közelben), hogy talál egy nyílt forráskódú projekt, ami érdekli. Kezd el olvasni a kódot, majd felülvizsgálata, hibák. Tanulni hozzájárulni, majd a munka az utat.

Az egyetlen út, ha dolgozik, hogy javítsa a képességeit. Ha engem kérdezel, személyesen tanácsot, hogyan kell elkezdeni, azt fogja mondani, hogy ezek pontosan ugyanazokat a dolgokat, mert nincs semmilyen varázslat hivatkozások. Én is mentálisan írd le, mint egy lehetséges vesztes – mert ha nem volt elég kitartása, hogy olvassa el a GYIK, az intelligenciájuk, hogy megértsék belőle, hogy az egyetlen módja az, ha dolgozik, hogy javítsa a készségek, reménytelen eset vagy.

Egy másik érdekes lehetőség, hogy látogasson el egy ről. Van egy virágzó mozgás létrehozása fizikai helyek készítő klub, ahol lehet lógni, hogy működik a hardver, mind a szoftver projektek együtt, vagy egyedül dolgozom egy cogenial légkör. Hackerspaces gyakran gyűjteni eszközök, speciális felszerelések, ami túl drága lenne, vagy logisztikai szempontból kellemetlen, hogy az egyének saját. Hackerspaces könnyű megtalálni az Interneten; az egyik lehet közelében található.

K:

Mikor kell kezdeni? Túl késő van már ahhoz, hogy tanuljak?

V:

Bármilyen életkor, amelynek motivált el egy jó korát. A legtöbb ember úgy tűnik, hogy az érdekelt közötti korosztály, 15 es 20, de tudom, hogy a kivételek mindkét irányban.

K:

Mennyi ideig tart, hogy tanuljak, hogy hack?

V:

Ez attól függ, hogy mennyire tehetséges vagy, milyen keményen dolgozik. A legtöbb ember, aki próbálja meg tudja szerezni, tiszteletre méltó készségfejlesztés, tizennyolc hónap, két év, ha koncentrálni. Nem hiszem, hogy már vége, bár; a hacker (mint sok más területen) ez körülbelül tíz éve, hogy elérjék elsajátítását. Ha te egy igazi hacker, majd egész életében a tanulás, tökéletesíti a kézműves.

K:

Visual Basic egy jó nyelv kezdeni?

V:

Ha ezt a kérdést, akkor szinte biztos, hogy azt jelenti, hogy arra gondoltam, megpróbálok hack szerint a Microsoft Windows. Ez egy rossz ötlet önmagában. Amikor én, mint próbál tanulni, hogy hack Windows alatt, hogy akar tanulni táncolni, míg rajta egy test leadott, nem vicceltem. Ne menj oda. Ez ronda, de soha nem áll meg, hogy ronda vagy.

Van egy sajátos probléma a Visual Basic; főleg, hogy nem hordozható. Bár van egy prototípus nyílt forráskódú implementáció Visual Basic, az alkalmazandó ECMA előírások nem fedezi több, mint egy kis állítsa be a programozási felületek. A Windows legtöbb könyvtár támogatás saját egyetlen eladó (Microsoft); ha nem nagyon óvatos arról, hogy mely funkciókat használ — óvatosabb, mint bármely újszülött valóban alkalmasak arra, hogy a végén majd a zárt be csak azok a platformok, a Microsoft úgy dönt, hogy támogatja. Ha kezdő Unix, sokkal jobb nyelvek a jobb könyvtárak állnak rendelkezésre. Python, például.

Is, mint a többi Alapokat, a Visual Basic az egy rosszul megtervezett nyelvet tanítani rossz programozási szokások. Nem, ne kérdezd, hogy részletesen írja le őket; ez a magyarázat volna tölteni egy könyvet. Tanulni egy jól megtervezett nyelv helyett.

Azok a rossz szokások, egyre függ egyetlen eladó könyvtárak, kütyü, fejlesztési eszközök. Az általános, bármely nyelvet, hogy nem teljesen támogatott alatt legalább Linux vagy valamelyikBSD, és/vagy legalább három különböző gyártók operációs rendszerek, egy szegény, aki tanulni kell feltörni.

K:

Segítenél feltörni egy rendszert, vagy taníts meg, hogyan kell feltörni?

V:

Nem. Bárki, aki mindig fel ilyen kérdés elolvasása után ez a GYIK túl hülye, hogy educable még akkor is, ha nem volt időm tanulni. Bármilyen e-mailben kéri, ezt a kedves, hogy nekem lesz figyelmen kívül hagyni, vagy válaszolt a szélsőséges durvaság.

K:

Hogyan lehet a jelszót, aki más fiókját?

V:

Ez a repedés. Menj el, te idióta.

K:

Hogyan lehet betörni/read/monitor valaki más e-mail?

V:

Ez a repedés. Tűnj el, te barom.

K:

Hogyan lehet ellopni csatorna op jogosultságok az IRC?

V:

Ez a repedés. Eredj innen, te kretén.

K:

Már megrepedt. Segít kivédeni a további támadások?

V:

Nem. Minden alkalommal, amikor felkértek erre a kérdésre eddig, volt egy szegény sap a Microsoft Windows. Nem lehetséges, hogy hatékonyan biztonságos Windows rendszerek ellen repedés támad; a kódot, majd építészet egyszerűen túl sok hibája, ami miatt biztosítása a Windows, mint megpróbálta kisegíteni, egy hajó, egy szita. Az egyetlen megbízható megelőzés kezdődik Linux váltani, vagy egy másik operációs rendszert úgy tervezték, hogy legalább legyen képes a biztonság.

K:

Nekem van egy probléma a Windows-szoftver. Segítesz nekem?

V:

Igen. Menj el egy DOS parancssorba írja be a “format c:”. Bármilyen problémát tapasztal, megszűnik pár percen belül.

K:

Hol találok egy igazi hackerek beszélni?

V:

A legjobb módja annak, hogy megtaláljuk a Unix vagy Linux felhasználói csoport helyi, te pedig menj a találkozók (linkeket több felsorolja a felhasználói csoportok az LDP helyszínen ibiblio).

(Azt szoktam mondani, hogy nem talál igazi hackerek az IRC-n, de én megértem, hogy ez változik. Úgy tűnik, egy igazi hacker közösségek, csatolva a dolgokat, mint a GIMP, Perl, IRC csatornák.)

K:

Tudsz ajánlani hasznos könyveket a hackeléssel kapcsolatos témák?

V:

Fenntartom, hogy egy Linux Olvasási Lista, hogyan lehet hasznos. Loginataka is érdekes.

A bevezetés a Python, a bemutató a Python oldalon.

K:

Muszáj, hogy jó matekos, hogy legyen egy hacker?

V:

Nem. Hacker használ nagyon kevés formális matematika vagy a számtan. Különösen, hogy nem általában kell, trigonometria, a matematika vagy elemzés (vannak kivételek, hogy ez a maroknyi speciális alkalmazási területek, mint a 3-D számítógépes grafika). Tudva, hogy egy formális logika, logikai algebra jó. Néhány földelő véges matematika (beleértve a véges-halmazelmélet, kombinatorika, gráf-elmélet) hasznos lehet.

Sokkal fontosabb: meg kell, hogy képes a logikus gondolkodásra, majd kövesse láncok pontos érvelés, ahogy a matematikusok. Amíg a tartalom a legtöbb matematika nem segít, akkor kell a fegyelem, intelligencia kell kezelni a matematika. Ha hiányzik az intelligencia, kevés a remény a számodra, mint egy hacker; ha hiányzik a fegyelem, jobb, ha nő.

Azt hiszem, egy jó módja annak, hogy megtudja, ha van mit vesz, hogy vegye fel egy példányát Raymond Smullyan könyve Mi A Neve, Ez a Könyv?. Smullyan – játékos logikai conundrums nagyon sok a hacker szellem. Hogy képes megoldani őket, az jó jel; élvezi a megoldása egy még annál is jobb.

K:

Milyen nyelvet kell tanulnia az első?

V:

HTML ha már nem tudod. Sok fényes, hype-intenzív rossz HTML könyvek, aggasztóan néhány jó is. A legjobban az tetszik a HTML: Végleges Útmutató.

De HTML nem teljes programozási nyelv. Amikor készen áll a programozási, azt javaslom, kezdve azzal, hogy Pyton. Hallani fogja, hogy sokan ajánlják Perl, de nehezebb megtanulni, (véleményem szerint) kisebb, jól megtervezett.

C igazán fontos, de ugyanakkor sokkal nehezebb, mint a Python vagy a Perl. Ne próbálja megtanulni először.

Windows-felhasználók, ne elégedjen meg a Visual Basic. Megtanuljuk, rossz szokások, nem hordozható le a Windows. Kerülje.

K:

Milyen hardver van szükségem?

V:

Régen volt, hogy a személyi számítógépek inkább elmaradt memória-szegény, annyira, hogy ők elhelyezett mesterséges korlátokat egy hacker tanulási folyamat. Ez nem igaz, az 1990-es évek; minden gép egy Intel 486DX50 fel több, mint elég erős a fejlesztési munka, X, Internetes kommunikáció, a legkisebb lemezek lehet kapni ma is elég nagy.

A legfontosabb dolog egy gép kiválasztása, amelyen tanulni, hogy a hardver a Linux-kompatibilis (vagy BSD-kompatibilis, amennyiben úgy dönt, hogy ezt az utat választottuk). Újra, ez igaz lesz szinte az összes modern gépek. Az egyetlen igazán ragadós területek modem, vezeték nélküli kártyák; egyes gépeken Windows-specifikus hardver nem működik Linux.

Van egy GYIK hardver kompatibilitás; a legújabb verziót itt.

K:

Szeretnék hozzájárulni. Tud nekem segíteni válasszon egy probléma, hogy a munka?

V:

Nem, mert nem tudom, hogy a tehetség vagy érdekeit. Van, hogy önálló motivált, vagy nem marad meg, ezért, hogy más emberek válassza ki az irányt, szinte soha nem működik.

K:

Kell, hogy utálom a bash-Microsoft?

V:

Nem, nem. Nem, hogy a Microsoft nem undorító, de volt egy hacker kultúra hosszú, mielőtt a Microsoft ott lesz még egy ideig, miután a Microsoft történetében. Minden energia tölt gyűlöli a Microsoft lenne költeni a szerető a kézműves. Írni jó kód — ez bash Microsoft elég kellően nem szennyezik a karma.

K:

De nem nyílt forráskódú szoftver hagyja programozó nem tud megélni?

V:

Ez nem valószínű, annyira messze, a nyílt forráskódú szoftveripar úgy tűnik, hogy a munkahelyteremtés, sokkal inkább, mint veszi el őket. Ha egy program írásbeli nettó gazdasági nyereség vége nem lesz írva, egy programozó, kap fizetett-e vagy sem, a program nyitott-forrás után kész. Nem számít, hogy mennyire “ingyen” a szoftver lesz írva, úgy látszik, mindig van igény az új, egyedi alkalmazások. Írtam még erről az Open Source lapokon.

K:

Hol tud én kap szabad Unix?

V:

Ha nem egy Unix telepítve a gép még, máshol ezen az oldalon – többek között rámutatnak, hogy hol kap a leggyakrabban használt ingyenes Unix. Egy hacker, kell a motiváció, kezdeményezés, valamint az a képesség, hogy képezd magad. Most kezdjem…

Vissza a főoldalra