Πώς Μπορώ Να Ισχύει…?

Home

ΣΥΜΒΟΥΛΉ: Καταλαβαίνω ότι η HTML δεν μπορεί να “αναγκάσει” οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, και δεν συνεχίσει να προσπαθεί να πάρει γύρω από αυτόν τον περιορισμό; θα ενοχλήσει τους χρήστες σας και να κάνετε το site σας λιγότερο προσβάσιμα.

Κοινή “newbie” ερωτήσεις ομάδες συζητήσεων (newsgroups) αφιερωμένο Web authoring είναι αυτά που αρχίζουν από “Πώς μπορώ να ισχύει το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη σε…”

…και η λίστα συνεχίζεται. Όλοι εμφανίσετε μια έλλειψη κατανόησης του πώς τα έργα Web. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που ένας συγγραφέας μπορεί να ισχύει κάτι για το χρήστη. Διάφορα HTML δομές μπορεί να προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά του προγράμματος περιήγησης, αλλά δεν μπορούν να σε αναγκάσουν τους.

Είναι αλήθεια ότι κάποια νεότερη έκδοση (μερικές φορές μεταβλητή) κατασκευάζει και add-ons, ειδικά scripting γλώσσες όπως η JavaScript, μπορεί να “αναγκάσει” διάφορα browser συμπεριφορά, τουλάχιστον για το μέρος της ένα πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζει την εν λόγω δραστηριότητα. Αλλά σε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν έχει, και εκείνο στο οποίο μια τέτοια add-ons έχουν απενεργοποιηθεί από τις προτιμήσεις του χρήστη, δεν ισχύει τίποτα. (Σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης, όπως το Mozilla και Opera, είναι πολύ καλή στην ανάπτυξη εξελιγμένων προτίμηση ρυθμίσεις για να επιτρέψετε στους χρήστες να απενεργοποιήσετε κάποια από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σε ένα site μπορεί να προσπαθήσει να το κάνει, όπως pop-under διαφημίσεις, ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει πιο multimedia desktop που μπορεί να βελτιώσει πραγματικά ένα site-ποιότητα.)

Ακόμη και αν ήταν δυνατόν να ισχύουν τέτοια πράγματα σχετικά με το χρήστη, το ερώτημα είναι “Γιατί θες να το κάνεις αυτό;” Ένα μεγάλο μέρος από την κοινότητα των χρηστών είναι ικανό να πάρει ενοχλημένος σε τέτοιες προσπάθειες να χειραγωγήσουν του ή την εμπειρία περιήγησης, και ενοχλημένος χρήστης μάλλον δεν θα επιστρέψουν στην τοποθεσία σας στο Web. Οι χρήστες έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τυποποιημένα εργαλεία πλοήγησης όπως το πλήκτρο Back του browser, και δεν θα σας αρέσει, αν με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να τους απενεργοποιήσετε. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε αριθμό διαφορετικών μηχανή πλατφόρμες και αναλύσεις οθόνης, και μπορεί να είναι σε θέση ή δεν επιθυμούν να αναγκάσει ένα συγκεκριμένο pixel πλάτος απλά να ταιριάζει καλά σχεδιασμένη διατάξεις που δεν μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος για τις ρυθμίσεις του χρήστη. Οι χρήστες μπορούν να δουν ένα κίνδυνο για την ασφάλεια στη λειτουργία του embedded εφαρμογές και δέσμες ενεργειών και θα αρνηθεί να ενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις, οπότε αν το site σας καθιστά υποχρεωτική για την πλοήγηση, απλά θα φύγει.

Η έλλειψη της ικανότητας για την ισχύ του προγράμματος περιήγησης συμπεριφορά είναι σίγουρα απογοητευτικό για τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αυτόνομο λογισμικό, τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για μια συγκεκριμένη πλατφόρμα και τα οποία λειτουργούν εντελώς από την αρχή μέχρι το τέλος, υπό τον έλεγχο του προγραμματιστή, αλλά αν είστε ανάπτυξη για το Web, θα πρέπει να χάσεις αυτή την νοοτροπία και να μάθουν να δέχονται τη μεγαλύτερη ελέγχου του χρήστη Web έχει πάνω από την εμπειρία περιήγησης.

Μερικές Σημειώσεις σχετικά με Συγκεκριμένες “Δύναμη” Προσπάθειες

Εδώ είναι μερικές πιο συγκεκριμένες παρατηρήσεις σχετικά με ορισμένα από τα συγκεκριμένα πράγματα που οι άνθρωποι συχνά επιθυμούν να “δύναμη”:
Αναγκάζοντας νέα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης για να ανοίξετε, να κλείσετε, να είναι μεγέθους σε συγκεκριμένες διαστάσεις, και η έλλειψη κανονική τους ελέγχους, όπως το κουμπί Πίσω

Εάν η JavaScript είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τέτοια πράγματα. Αλλά αυτά είναι πράγματα που πιθανόν να ενοχλήσει πολλούς χρήστες, καθώς αλλάζουν την κανονική διεπαφή χρήστη του προγράμματος περιήγησης, και αν ο χρήστης έχει χαμηλή μνήμη, μπορεί ακόμη και συντριβή ή να κρεμάσει το σύστημα. Μπορούν επίσης να πάρουν το χρήστη σε “επαναλήψεις”, όπου τα ίδια τα ανεπιθύμητα pop-up παράθυρο ανοίγει ξανά κάθε φορά που ο χρήστης κλείνει, αυξάνοντας το επίπεδο ενόχλησης.
Αφαίρεση χώρων από το “Πίσω-Κουμπί” ιστορία

Ένα πολύ κοινό αίτημα είναι να καταστήσει αδύνατο για το χρήστη να επιστρέψει σε μια σελίδα μέσω του Πίσω κουμπί. Μερικές φορές, υπάρχει ακόμη ένα σοβαρό λόγο για αυτό, όπως και για την πρόληψη στοιχεία της φόρμας από την υποβολή δύο ή έξω από την τάξη, ή για την προστασία της ασφάλειας των προσωπικών πληροφοριών που εισάγονται στη σελίδα. Άλλες φορές είναι απλά μια παράλογη επιθυμία για το μέρος του ελέγχου φρικιό υπολογιστή-πελάτη που δεν μπορεί να σταθεί χρήστες να επιλέγουν τη δική τους σειρά να βλέπουν το site τους, ή ακόμα και το σερφάρισμα σε άλλους τόπους και να επιστρέφουν στο αρχικό site αργότερα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν είναι δυνατόν. Ακόμη και με scripting γλώσσες, δεν ξέρω πώς να το καταργήσετε τοποθεσίες από το χρήστη ιστορία. Αν η ανάγκη σας είναι για το intranet ή το περίπτερο, όπου μπορείτε να ελέγξετε το πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να ψάξτε για ένα custom-made πρόγραμμα περιήγησης που έχει τέτοιες λειτουργίες που χτίστηκε το.

Αναγκάζοντας γραμματοσειρά, το μέγεθος, και το χρώμα ρυθμίσεις, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης

Μπορείτε να προτείνετε ρυθμίσεις γραμματοσειρών με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των stylesheets και διάφορα (deprecated στην HTML 4.0) παρουσίασης ετικέτες και χαρακτηριστικά. Σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης, ορισμένες από αυτές τις ρυθμίσεις “δύναμη” τις ρυθμίσεις που θέλετε, ανεξάρτητα από το χρήστη ρύθμιση παραμέτρων. Αυτό είναι μια κακή ιδέα, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε σελίδες που είναι δυσανάγνωστο για τους χρήστες με ειδικές ανάγκες. Για παράδειγμα, τα άτομα με κακή όραση μπορεί να θέλετε μεγαλύτερες γραμματοσειρές, και τα άτομα με αχρωματοψία μπορεί να χρειαστεί να ορίσετε το χρώμα συνδυασμούς που είναι ευανάγνωστη ακόμα και αν φαίνονται παράξενα στους άλλους. Περισσότερα στο site του συγγραφέα να προσπαθήσουμε να νικήσουμε αυτά τα πράγματα, και τα περισσότερα το πρόγραμμα περιήγησης συνεργάζεται, το λιγότερο ευανάγνωστο το site θα είναι στους εν λόγω χρήστες.

Αναγκάζοντας αρχεία για να κατεβάσετε, να τρέξει, να ξεκινήσει ειδικές εφαρμογές, κ. λπ.

Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Το Web πρωτόκολλα έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζει, μέσω του Περιεχομένου MIME-Type κεφαλίδες, τι είδους περιεχόμενο μια ροή δεδομένων, αλλά δεν διευκρινίζει τι ακριβώς να κάνει με αυτό. Αυτό έγινε για καλό λόγο, το site του συγγραφέα δεν έχει τρόπο να γνωρίζει ακριβώς τι είδους σύστημα του τελικού χρήστη, ή τις προτιμήσεις του χρήστη ως προς το πώς να ασχοληθεί με διαφορετικά είδη δεδομένων. Και κάποιους τρόπους αντιμετώπισης των δεδομένων, όπως αυτόματα τρέχει μια .αρχείο exe, εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια, όπως οι ιοί και “δούρειους ίππους”. Και αν ο χρήστης έχει ένα Macintosh ή Unix σύστημα, που τρέχουν DOS ή Windows .Πρώην είναι ακατόρθωτη, ούτως ή άλλως, αλλά αν θέλετε να επιτρέψετε στο χρήστη να κατεβάσετε το αρχείο, μπορεί να είναι σε θέση να το βάλετε σε ένα δίσκο και να το εκτελέσετε στον ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΉ κάτω από την αίθουσα.

Σε γενικές γραμμές, οι χρήστες μπορεί να θέλουν να κάνουν τις δικές τους επιλογές ως προς το πώς να ασχοληθεί με διάφορα είδη αρχείων, την προβολή τους στον browser τους, την προβολή τους μέσω μια εξωτερική βοηθητική εφαρμογή, ή την αποθήκευση τους στο σκληρό δίσκο, αντί να αφήσει το site σας αναγκάσει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά που μπορεί να μην λειτουργήσει ακόμη και σε αυτό το συγκεκριμένο σύστημα του χρήστη. Έτσι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής αποστέλλει μια ειλικρινή και ακριβή κεφαλίδα Τύπου Περιεχομένου για κάθε στοιχείο που στέλνει.

Αν στέλνεις αρχεία δεδομένων κάποιου είδους το οποίο ο χρήστης θα πρέπει να την εξοικονόμηση αντί για την προβολή του προγράμματος περιήγησης, το καλύτερο τύπο MIME για να χρησιμοποιήσετε είναι η εφαρμογή/οκτάδα-stream * συνήθως, αυτό θα προκαλέσει “αποθήκευση” στο παράθυρο διαλόγου για να εμφανιστεί. Δεν είναι “αναγκαστική” (ένας χρήστης μπορεί να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης για να κάνεις κάτι άλλο με αυτό το είδος των δεδομένων), αλλά με τη συνήθη δράση, και αυτό είναι το πιο κοντινό μπορείτε να πάρετε για να “αναγκάσετε το πρόγραμμα περιήγησης για να αποθηκεύσετε το αρχείο.” Αλλά δεν μπορείς να ισχύει ο κατάλογος ή όνομα αρχείου που είναι αποθηκευμένο στο πλαίσιο, ωστόσο τα προγράμματα περιήγησης θα πρέπει, γενικά, να πάρει το όνομα του από το τελευταίο μέρος του URL (αν και μπορεί να διαφέρουν σε τρελαίνει τρόπους, μερικές φορές εκκαθάριση με περίεργα ονόματα σε αντίθεση με αυτή που προορίζεται).

Μπορείτε πάντα να ενθαρρύνει το χρήστη να κάνει χρήση των λειτουργιών του προγράμματος περιήγησης, για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο στο δίσκο, όπως το δεξί κλικ στο Netscape ή MSIE, τα οποία λειτουργούν ανεξάρτητα από το τι τύπος MIME χρησιμοποιείται ή πώς το πρόγραμμα περιήγησης έχει ρυθμιστεί για να χειριστεί αυτό το είδος.

Καταστολή παράθυρα διαλόγου προειδοποίησης

Μπορεί να μην αρέσει ότι ορισμένα προγράμματα περιήγησης οθόνη “Κίνδυνο για την Ασφάλεια Προειδοποιήσεις”, όταν το site σας προσπαθεί να ορίσει ένα cookie, να ξεκινήσει μια βοηθητική εφαρμογή ή το στοιχείο ελέγχου ActiveX, πάει από το ασφαλές (κρυπτογραφημένο) σε μη ασφαλή σελίδες και πάλι πίσω, ή άλλη δραστηριότητα που ορισμένα προγράμματα περιήγησης, υπό ορισμένες ρυθμίσεις παραμέτρων, προειδοποιούν. Μερικοί συγγραφείς αρέσει αυτό το τόσο πολύ ώστε να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να αναγκάσει την απενεργοποίηση των εν λόγω προειδοποιήσεων. Λοιπόν, αν το Web συγγραφέας θα μπορούσε να το κάνει αυτό, δεν θα νικήσει ο σκοπός αυτών των προειδοποιήσεων των πιθανών κινδύνων για την ασφάλεια; Αποκτήστε σε πραγματικό!

Την “απόκρυψη” της σελίδας σας πηγαίο κώδικα

Αυτό είναι ίσως το πιο κοινό “Πώς μπορώ να Ισχύει…” αίτηση για τις ομάδες συζήτησης αυτές τις μέρες. Οι άνθρωποι έχουν μια υπερβολική εντύπωση για την αξία του HTML κώδικα και θέλω να το προστατεύσει από το να “κλέψει.” Αλλά δεν υπάρχει τρόπος να κρύψεις πηγαίο κώδικα HTML από το χρήστη. Το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη πρέπει να λάβετε όλα τα πηγαίο κώδικα HTML για να εμφανίσετε τη σελίδα, έτσι ώστε ό, τι δόλια τεχνικές ο συγγραφέας χρησιμοποιεί για να συσκοτίσει τον κώδικα, πρέπει να parseable από το πρόγραμμα περιήγησης, και είναι, συνεπώς, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε μέση-ευφυής χρήστη να μετατραπεί σε κάτι αναγνώσιμο.

Ένα από τα μεγάλα πράγματα για το Διαδίκτυο είναι ότι “newbies” μπορούν να μάθουν πολλά για Web authoring κοιτάζοντας τον πηγαίο κώδικα των σελίδων. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που έμαθα στην πρώτη θέση. Με τον τρόπο αυτό, θα δείτε πολλά παραδείγματα (και καλά και κακά) του Web authoring τεχνικές, που μπορούν να σας βοηθήσουν να παραχθεί τελικά σελίδες τόσο ωραία όσο αυτές των επαγγελματιών. Η ερασιτεχνική/επαγγελματική και αρχάριος/ειδικός κενά είναι πολύ μικρότερα στο Διαδίκτυο από ό, τι σε άλλα μέσα ενημέρωσης, και είναι ίσως από την επιθυμία να διευρύνει το χάσμα αυτό ότι ορισμένοι από τους “επαγγελματίες” θέλω να βρω ένα τρόπο να κρύψει το πηγαίο τους κώδικα. Αλλά και πάλι δεν μπορεί να γίνει.

Ομοίως, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να σταματήσει κάποιος από την εκτύπωση, bookmarking, ή σύνδεση με τη σελίδα σας. Όταν βάζεις κάτι στο Διαδίκτυο, είναι δίκαιο παιχνίδι για όλους. Θα εξακολουθούν να κατέχουν νόμιμα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε ό, τι βάζετε στο Web (δυνάμει του παρόντος νόμου έχεις τα πνευματικά δικαιώματα για κάτι μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμα και αν δεν έχει δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας), και μπορεί να μηνύσει κάποιον που διανέμει αντίγραφα της χωρίς την άδειά σας, αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε την κανονική Web χρήση των εγγράφων σας, όταν είναι στο Διαδίκτυο, και αυτό περιλαμβάνει και άλλες περιοχές, καθιστώντας τις συνδέσεις στη σελίδα σας. Αν θέλετε να κάνετε πιο δύσκολο για τους ανθρώπους, υποθέτω ότι μπορεί να συνεχίσει να κινείται σελίδες σας γύρω, έτσι ώστε ο καθένας που συνδέεται με ένα ανέμους με μια 404 Δεν Βρέθηκε σφάλμα την επόμενη μέρα, αλλά αυτό θα σας ενοχλούν νόμιμων χρηστών τουλάχιστον όσο κάποιος που νομίζεις ότι είναι “αντιγραφή”.

Αρχικά στο http://webtips.dantobias.com/force.html