Érdekes

Életrajz Wallace

Eredeti George Beccaloni & Charles Smith

Kensington Ház körül c. 1900. Szerzői Jog: A. R. Wallace Emlékmű Alap & G. W. Beccaloni

Alfred Russel Wallace-ben született Kensington Ház közelében Usk, Monmouthshire, Anglia (most már része Wales) január 8-án, 1823, hogy Thomas Vere Wallace, Mary Ann Wallace (született Greenell), egy lúzer középosztálybeli angol pár, aki költözött Londonból néhány évvel korábban, annak érdekében, hogy csökkentsék a megélhetési költségek.

Wallace szülei. Szerzői Wallace Emlékmű Alap.

Wallace volt a nyolcadik, a kilenc gyermek, három közülük nem éli meg a felnőttkort. Wallace apja volt, a Skót származású (állítólag, egy sort vezeti vissza, hogy a híres William Wallace); míg a Greenells volt egy tisztességes Hertford család. A dédapja anyai ágon volt kétszer Polgármester Hertford (1773, 1779).

1828-ban, amikor Wallace öt éves volt, a család költözött Hertford volt ott, a Hale általános Iskola kapta csak formális oktatást. Körülbelül 1835 Wallace apja volt csaltak ki a fennmaradó eszközök, illetve a család nagyon nehéz idők. Wallace volt kénytelen elhagyni iskola Március 1837-ben, amikor ő még csak 14 éves volt, Londonba küldte, hogy lodge a bátyja, John, aki ács volt.

Hale gimnázium (akvarell által Eliza Dobinson c. 1815). Szerzői Tom Gladwin.
A belső tér a Régi gimnázium sz. 1900, mutatja, hogy az egységes, hosszú szobában, ahol a a tanítás volt. Egy portré az alapító, Richard Hale, a fentiek alapján látható, hogy a ajtó balra. Szerzői Hertfordshire Archives & Helyi Vizsgálatok (Fotó: Mr Elsden).

Közepére 1837-ben Alfred elment Londonba, hogy csatlakozzon a legidősebb testvére, William, a Bedfordshire. William volt egy föld-felmérés üzleti, ő volt megtanulni a kereskedelem. Wallace, a bátyám lenne ilyen munka a következő hat év, barangolás az egész vidék, dél-Angliában, Walesben. Az 1841 őszén a Wallace testvérek költözött a Vár területe, Wales, ott volt, hogy Alfred érdeklődés természettudományi kezdődött. – Azért kezdődött, mert azt akarta, hogy azonosítani tudják a növények látta, hogy a vidék, míg ki felmérés. Vett az első könyvek, hogyan kell azonosítani őket, meg is kezdte gyűjteni őket, amely egy gyűjtemény a préselt példányok.

Akvarell festmény Neath, Wales, Wallace testvére William c. 1845-ben. Szerzői Wallace Emlékmű Alap.

A késő 1843 pangás a földmérési munka kényszerű William, hogy hagyta, hogy a bátyja. Wallace úgy döntött, hogy alkalmazza a helyzetben a Káptalani Iskola, Leicester, volt, akit egy mestert, hogy tanítsa elkészítése, földmérő, angol, matek. Leicester jó volt a könyvtárban, képes volt arra is, hogy megtudja, a tanulmány több fontos működik a természetes történelem. Valószínűleg ebben a könyvtárban, hogy ő először találkozott amatőr természetbúvár Henry Walter Bates, aki hamarosan van Wallace szenvedélyes gyűjtő, nem tanul bogarak. Wallace-t lenyűgözte, “hogy a sok furcsa formák gyakran gyönyörű rajzolattal, vagy színező” a tény, hogy mintegy ezer különböző faj is megtalálható belül 10 mérföldre a várostól.

Kollégiumi Iskola Leicester.

1845-ben Wallace költözött vissza S ott volt, hogy először olvassa el Robert Chambers névtelenül megjelent ellentmondásos könyv Nyomán a Természetes Történelem folyamán, amely meggyőzte őt, a valóság az, hogy az evolúció (akkor ismert, mint a transzmutáció). A késő 1847/korai 1848 Wallace ihlette W. H. Edward könyv Egy Utazás a Folyón Amazon, azt javasolta, hogy Bates, hogy Brazíliába utazik, hogy összegyűjti példányok a rovarok, madarak, s egyéb állatok, mind a magán-gyűjtemények, illetve eladni a gyűjtők, illetve a múzeumok Európában. Egyik célja az expedíció, legalább olyan messze, mint Wallace volt érintett, az volt, hogy kérjen bizonyíték az evolúció, majd próbálja felfedezni a mechanizmus. Bates tetszett az ötlet, hogy a két fiatal férfiak (abban az időben Wallace 25 Bates 23) elindult a hajó, a Liverpool Pará (Belém) április 26-án 1848, érkezik a Május 28.

Ebben az 1847 levelet Bates, Wallace említi az érdeklődés alakulása:- “úgy éreztem, hogy inkább elégedetlen egy egyszerű helyi gyűjtemény [rovarok] – keveset kell tanulni. Én sh[igen]d. mint egy kis egy család, hogy tanulmányozza alaposan – elsősorban azzal a céllal, hogy az elmélet a fajok eredete.” Szerzői Wallace Irodalmi Ingatlan, A Természettudományi Múzeum, Fred Edwards.
Először úgy dolgozott, mint egy csapat, de pár hónap után volt egy kis nézeteltérés, majd szétválunk, hogy összegyűjtse a különböző területeken. Wallace-központú tevékenységét a középső Amazon, Rio Negro, elkészítése egy térkép a hatalmas folyó használja a készségek, ő tanult, mint a gazda. Néhány évvel később ez által közzétett, a Királyi Földrajzi Társaság, Londoni bizonyult elég pontos legyen a normál térkép a régió sok éven át.

Wallace térkép a Rio Negro folyó Brazíliában megjelent 1853-ban. Szerzői George Beccaloni

1852-ben Wallace rossz egészségi majd úgy döntött, hogy visszatér Angliába. Azonban húszhat nappal az utazás katasztrófa: a hajó volt a tűzre, majd elsüllyedt, figyelembe véve, hogy az ő pótolhatatlan megjegyzések a példányok volt során gyűjtött az előző két (nagyon érdekes) év.

Illusztráció egy 1886 könyv mutatja Wallace hajó, a Helen, égő.

Wallace, a legénység küzdött a túlélésért egy pár rosszul mentőcsónakba szivárog, szerencsére 10 nap után sodródik a nyílt tengeren voltak, felvette egy múló teherhajó, hogy az utat vissza Angliába. Szerencsére, Wallace ügynöke Londonban volt a jó értelemben, hogy biztosítsák a gyűjtemény, de sajnos kevesebb, mint amennyit érnek.

Útvonal Alfred Russel Wallace utazás (vastag fekete vonal) körül a Maláj Szigetvilág, a könyvet, A Maláj Szigetvilág’. Szerzői George Beccaloni

Wallace nem helyeztek ki ez a kellemetlen élmény hosszú, 1854-ben elhagyta nagy-Britannia ismét egy gyűjtése expedíció a Maláj Szigetvilág (most, Szingapúr, Malajzia, Indonézia, Kelet-Timor). Megérkezett Szingapúrban, a 19. – április együtt egy fiatal asszisztens, Charles Allen. Wallace volna tölteni közel nyolc éve a régió, vállalkozás, hatvan vagy hetven külön utakra ami összesen mintegy 14,000 mérföldes utazás. Meglátogatta minden fontos sziget a szigetcsoport legalább egyszer, de többször, több alkalommal is gyűjtött majdnem 110,000 rovarok, 7500 kagyló, 8050 madár bőr, 410 emlős, hüllő fajt, köztük valószínűleg több, mint 5000 faj új tudomány. A legjobb ismert, zoológiai felfedezései Wallace Arany Birdwing Pillangó (Ornithoptera krőzus) , Wallace Standard-Szárnyú Madár, Paradicsom (Semioptera wallacei), mind a Bacan sziget, Rajah Brooke Birdwing Pillangó (Trogonoptera brookiana) borneóból. A könyv később azt írta, leírja a munka, tapasztalatok, A Maláj Szigetvilág, a legünnepeltebb minden utazási írásait ez a régió, illetve soraiban néhány más működik, mint az egyik legjobb tudományos utazási könyvek a tizenkilencedik században.

Wallace Arany Birdwing Pillangó (Ornithoptera krőzus). Szerzői Natural History Museum, London.

A február 1855, miközben marad egy kis házat, a Sarawak, Borneo, Wallace írtam, amit valószínűleg a legfontosabb papír az evolúció előtt a felfedezés, a természetes szelekció. Wallace “Sarawak Törvény” papír készült ilyen benyomást, a híres geológus Charles Lyell -, hogy a November 1855-ben, röviddel azután olvasni kezdett egy “faj notebook”, amelyben kezdett el komolyan gondolkodni a következményeit evolúciós változás. Április 1856 Lyell-látogatást, hogy Charles Darwin, a Down Ház, Darwin kifejtette elméletét a természetes kiválasztódás, hogy Lyell-először: egy elmélet, amely Darwin dolgozott, több vagy kevesebb, a titkos, mintegy 20 éve. Hamarosan Lyell-küldött egy levelet, hogy Darwin sürgetve őt, hogy tegye közzé az elmélet, nehogy valaki megelőzte (valószínűleg Wallace szem előtt!), szóval Lehet, hogy 1856-Ban Darwin hallgatott ezt a tanácsot, írni kezdett egy “vázlat” ötlete a kiadvány. Ezt a “vázlatot” elhagyott október 1856 Darwin helyett kezdődött, hogy írtam egy terjedelmes könyv evolúció.

Charles Darwin 1874-ben, a Woodburytype carte de visite által közzétett John G. Murdoch. Szerzői G. W. Beccaloni

Február 1858-ban Wallace volt a szenvedés, a támadás a láz (valószínűleg malária) a falu Dodinga a távoli Indonéz sziget Halmahera, amikor hirtelen az ötlet, hogy a természetes szelekció, mint a mechanizmus evolúciós változás történt vele. Amint volt elegendő erőt írt egy részletes esszé magyarázó elméletét küldte együtt egy kísérőlevelet, hogy Charles Darwin, aki tudta, hogy a levelezés volt érdekel a téma az evolúció. Megkérdezte, Darwin át az esszét, hogy Charles Lyell-ha Darwin azt hittem, eléggé érdekes. Lyell (Wallace, aki soha nem megfelelt) volt az egyik legelismertebb a tudósok a nap Wallace azt hitte, hogy ő lesz érdekli az olvasás, az új elmélet, mert kifejtette, hogy a “törvény”, amely Wallace volt javasolt a “Sarawak Törvény” a papír. Darwin említette, hogy egy levelet, hogy Wallace, hogy Lyell-talált Wallace 1855 papír figyelemre méltó. A másik ok, amiért Wallace Lyell-olvasható a esszé volt, mert ez volt írva elleni érvként az anti-evolúciós kilátás nyílik a Lyell-könyve, a Geológia Alapelvei.

Ceruza vázlat a Ternate Szigetén (balra), Tidore Sziget (közép) Moti-Sziget (jobbra) (a Maluku, Indonézia) Wallace 18??. Wallace esszét a természetes kiválasztódás volt kifüggesztett a Ternate. Szerzői jog a scan: A. R. Wallace Emlékmű Alap.

Nem tudva, hogy Wallace, Darwin volt (természetesen) felfedezte, hogy a természetes szelekció sok évvel korábban. Ő volt tehát megrémült, amikor megkapta Wallace levelet, de azonnal fellebbezett a befolyásos barátok Lyell, József, Kurva tanácsot, mit tegyek. Lyell-Hooker úgy döntött, hogy jelen Wallace esszé (anélkül, hogy előbb kéri, az engedélye!), együtt két kiadatlan szemelvények Darwin írások a témában, hogy egy találkozót a Linné Society of London, július 1-én 1858. Ezeket a dokumentumokat tettek közzé együtt a Társadalom folyóirat augusztus 20-án, ugyanazon évben, mint a papír, “Tendencia a Fajok Alkotnak Fajták; Valamint a Perpetuation a Fajták, Fajok Természetes úton a Kiválasztás”. Darwin hozzájárulások előtt helyezték Wallace esszé, így hangsúlyozva, Darwin elsőbbséget az ötlet. Wallace később megjegyezte, hogy a papír “nyomtatták a tudtom nélkül, természetesen anélkül, hogy bármilyen korrekció igazolások”, ellentmondó, valamint Lyell-Prosti nyilatkozat a bevezetés a közös újságban, hogy “mind a szerzők…[van]…fenntartás nélkül elhelyezett papírokkal a kezében”. Ez a sajnálatos esemény a rendszer Darwin elhagyni írás a nagy könyvet az evolúció helyett készítsen egy “absztrakt”, hogy mit írt fel, míg a ponton. Ez az “absztrakt” megjelent tizenöt hónappal később, November 1859-ben, mint a híres könyvében a Fajok Eredete.

Darwin & Wallace 1858 könyv a természetes kiválasztódás. Szerzői Natural history Museum, London.

Wallace felfedezése a természetes szelekció történt, szinte a középpontban, az maradjon a Maláj Szigetvilág. Volt, hogy marad ott még négy év végéig az utazás (illetve az egész életét) volt ismert, mint a legnagyobb élő szaktekintély a régióban. Ő volt különösen ismert a tanulmányok a zoogeography, beleértve a felfedezés, illetve a leírás a faunal diszkontinuitás, hogy most már az ő nevét viseli. A “Wallace sorában” kiterjed a szigetek között, Bali, Lombok, Borneo, Sulawesi, jelzi a határok kelet mértékben a sok Ázsiai állatfajok, valamint éppen ellenkezőleg, a korlátokat, a nyugati kiterjedése sok Australasian állatok.

Térkép a ‘Maláj Szigetvilág’ mutatja helyzetben a Wallace Sort. Szerzői G. W. Beccaloni.

Wallace visszatért Angliába, 1862-ben tavasszal, az 1866-ban feleségül vette Annie, a húsz éves lánya barátja a botanikus William Kesztyű. Két gyermekük, Lila, William, túlélte, hogy felnőttkorban, míg a harmadik (Herbert Spencer) meghalt a csecsemő.

Wallace felesége, Annie. 1895-ben a Marchant (1916). Szerzői Jog: A. R. Wallace Emlékmű Alap & G. W. Beccaloni

Wallace, azzal a tudattal, hogy a hosszú élet védelme, valamint popularising a természetes kiválasztódás elméletét pedig dolgozik rajta, hogy nagyon sokféle más témákról. Írt több, mint 1000 cikkek 22 könyvek, a legjobb ismert, hogy A Maláj Szigetvilág, A Földrajzi megoszlás, az Állatok, a Sziget Élet Darwinizmus. Kitüntetések odaítélése a sok fontos hozzájárulás tette, hogy a biológia, a földrajz, a geológia, az antropológia, a következők: az Arany Érmet (Société de Géographie); az Alapító Érmet (Királyi Földrajzi Társaság); a Darwin-Wallace, Linné Arany Érmet (Linné Társaság); a Copley, Darwin Királyi Kitüntetés (Royal Society); valamint az Érdemrend (a legnagyobb megtiszteltetés, hogy lehet megadni, hogy egy civil, amelyet az uralkodó Brit uralkodó).

Darwin-Wallace a kitüntetést a Linné Társadalom Londonban (Wallace oldalon). Szerzői A. R. Wallace Emlékmű Alap.

Által a századfordulón, Wallace nagyon valószínű, hogy nagy-Britannia legjobb ismert természettudós, az élete vége, lehet, hogy már a világ egyik leghíresebb ember. Ő maradt aktív a kilencvenelső évben, de lassan gyengült az utolsó hónapokban. Álmában halt meg, a Broadstone November 7-én 1913-ban, majd három nappal később temették el, egy nyilvános temető a közelben. A November 1-én, 1915 egy medált nevét viselő elhelyezték a Westminster Apátság melletti emlékmű Darwin.

Medál a Westminster Apátságban. Szerzői Wallace Emlékmű Alap & George Beccaloni.

Megjegyzések

1) Égy hosszabb, részletesebb életrajzát lásd http://people.wku.edu/charles.smith/wallace/BIOG.htm

2) Bár általában úgy gondolják, hogy Wallace írta a 1858 esszét arról, hogy a természetes szelekció az Indonéz sziget Ternate, a kiadatlan Napló a Linné Társaság azt mutatja, hogy ő volt, sőt a szomszédos sziget Gilolo (most hívott Halmahera) február 1858-ban, amikor írta. Valószínű, hogy azt írta, hogy “Ternate”, egyszerűen azért, mert ez volt az a sziget, ahol ő volt a bázis, ezért a postai címet.

3) Az ‘összeesküvés-elmélet, hogy Darwin lopott ötleteket faj eltérés Wallace 1858 esszé volt meggyőzően kiderült által Beddall, B. G. (1988). Darwin tekintetében: A Wallace kapcsolat. Lapja, a Történelem, a Biológia, 21(1): 1-68. Lásd még http://www.skeptic.com/eskeptic/08-07-02

Eredetileg a http://wallacefund.info/content/biography-wallace. Menj a honlapon http://www.forallworld.com