Érdekes

Átadó LP, hogy CDR: Néhány Tanácsot

Eredetileg egy http://www.delback.co.uk/lp-cdr.htm.

Mielőtt elkezdenénk, a #1 kérdés az embereknek e-mailt nekem:
“Tudok játszani a számítógép-hangszórókhoz, de nem lehet felvenni, hogy a merevlemez”
(vagy: “Amikor azt rögzíteni, hogy a merevlemez, az eredményül kapott fájl tartalmaz csend”)
ITT A VÁLASZ

Halála a CoolEdit 2000

Sokan hallottam, hogy egy általános célú shareware audio szerkesztő neve CoolEdit 2000 (által Syntrillium Szoftver). Én javasoltam ezt a programot a múltban, mint egy kiváló példa arra, hogy a maga nemében. Számos hivatkozást, hogy ezen az oldalon. 2004-ben, az Adobe Systems megszerezte a jogot, hogy a tartomány, a szoftver által termelt Syntrillium. Sajnos, úgy döntöttek, hogy hagyja abba a CoolEdit 2000, így csak a sokkal drágább többsávos CoolEdit Pro (most átnevezték Adobe Audition) áll rendelkezésre. Ez egy szomorú nap az emberek, akiknek szükségük van egy sztereó audio szerkesztő. Saját ár ($299) nem tudom komolyan javaslom, hogy az Adobe Audition egy költség-hatékony program használata átadása sztereó LP rögzíti. Tehát megfelelő, megfizethető alternatívája a CoolEdit 2000 szükséges.

Megnéztem pár másik olcsó audio szerkesztők, beleértve a Audacity, Pro Tools Free es Sound Forge Studio (amely maga is a közelmúltban szerzett a Sony), de egyik sem olyan jó, mint CoolEdit 2000. Természetesen, mivel régóta felhasználó a CoolEdit 2000 (ami továbbra is azt kell használni, mint a kívánt audio szerkesztő), elkerülhetetlen, hogy lesz valami a beépített elfogultság felé programok megjelenés hasonló. Hangsúlyoznom kell, hogy ez a három szerkesztők, minden nagyon jó programok, valamint figyelembe véve, a változatos reakciók az emberek, hogy a programok az ilyen típusú, mindenképpen javasoljuk, hogy értékelni őket magadnak.

Mivel ingyenes, sok lelkes támogatói, úgy éreztem, csak úgy igazságos, hogy adjon Bátorságot, az óvatos értékelés vagyok, jön a következtetésre jutott, hogy az első gondolatom az volt, hogy igazságtalanul negatív köszönhető, hogy a történelem a CoolEdit 2000. Most már világos számomra, hogy az Audacity egy jól audio szerkesztő számos ecellent jellemzők, ezért javasoljuk, mellé GoldWave, amely már egy ajánlás, sok éven át.

Kapok egy Példányt a CoolEdit 2000

Találni egy példányát CoolEdit 2000 nehéz. Ez ritka, hogy az eBay-en (annak ellenére, hogy általában példányban CoolEdit Pro elérhető). Néhány link adtam a korábbi verzióiban ez az oldal már nem működik. Emiatt úgy döntöttem, hogy a fogadó a telepítő fájlokat a CoolEdit 2000. Azt hiszem, ez valószínűleg jogi, mert ezek a fájlok Syntrillium használják, hogy a letölthető annak érdekében, hogy értékelje a program. Hangsúlyoznom kell, hogy a fájlok vagyok hosting csak az ön értékelése változata a program: ha azt szeretnénk, hogy azok nyitva, akkor meg kell szerezni a megfelelő regisztrációs kódok máshonnan. Kérjük, ne e-mailt nekem a bejegyzési kérelem kódok – ellátási őket törvénytelen lenne, de én NEM fogok. Vegye figyelembe, hogy ha az Adobe jöjjön utánam, majd távolítsa el ezeket a fájlokat ezen az oldalon.

Itt a három telepítés programok:

ce2kmain.exe, CoolEdit 2000 magát (8.2 MB).
ce2knr.exe, az Audio Takarítás plugin (2MB).
ce2kreg.exe, Regisztráció Utility (390kb).

Rövid telepítési útmutató:

Valaki talált egy olyan oldal, ahol különböző régi verziók CoolEdit, CoolEdit Pro megtalálható: http://www.oldversion.com/program.php?n=coolpro.


Bevezetés

Ez az oldal megjegyzi, egy desztillációs a tapasztalatok átadása LPs, hogy CDR. Azt nyújtani, mint remélhetőleg elfogulatlan tanácsot, hogy mások, akik nem ugyanaz a dolog. Megpróbáltam a cím az egész folyamat egy viszonylag mély szinten. Egyes részei biztos, hogy nem érdekel, hogy egyes olvasók; remélem, hogy a szakaszok elég nyilvánvaló, hogy akkor hagyja ki azokat a részeket, amelyek nem vonatkoznak.

A szabványok magas. Van egy sztereó rendszer, amely minden, de egy kis kisebbségi audiofil szélsőségesek a tekintetben, mint a “nagyon magas”. Nem vagyok érdekelt abban, hogy bármit is rá egy CDR, hacsak nem kapok elég közel van a tökéletesség. A tanács a jelen jegyzetek az empirikus eredményei a saját személyes tapasztalatait.

Nem vagyok egy digitális audio szakember. Átadó LPs, hogy CDR, az a hobbim, megszületett a vágy, hogy megőrizze azokat a részeket, az LP gyűjtemény, amely (még) nem állnak rendelkezésre CD-n, vagy (ii) nem lényeges, elég nekem, hogy megéri a pénzt cseréje őket CD-n.

Dolgoztam a PC-n, csak tanácsot ad az arénában. Nincs tudomásom róla, ha ilyen munka a Mac vagy Unix gépek.

Értem én, hogy jó néhány e-mail vizsgálatok az emberek, akik találtak ezen az oldalon, valamint néhány kérdést általában kérdezte ismételten. Ezek nem közvetlenül érintett, hogy a feladatot átadó LP CDR, de általánosabb az audio PC-n. Ezért összeállítottam egy külön oldal (Clive GYIK), hogy válaszolni ezekre. Mielőtt e-maileket küld nekem egy kérdésem audio, kérjük, ellenőrizze ezt az oldalt, hogy ha megvan a válasz is ott van.

Nyilván nem írhatok le mindent, amit valaha is felfedezte ezt a folyamatot, így ha bármilyen egyéb kérdése van, nyugodtan írjon nekem. De mielőtt elmész, szeretném megkérni, hogy nézd meg a GYIK alaposan, hogy ha a kérdésre már válaszoltam. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a változások a körülmények azt jelenti, hogy nem leszek képes reagálni az e-maileket, amilyen gyorsan csak tettem a múltban, de megpróbálom folytatni, hogy segítsek, ahol tudok.

Míg a témában az e-maileket, egy kérésre. Én már kaptak egy nagy spam nemrég, szóval most már aktiválva van a Spam Assassin az én e-mail fogadó, e-mail, amely úgy néz ki, mint a spam, automatikusan törlődik, anélkül, hogy valaha is szállított. Annak érdekében, hogy bármely e-mailben kell küldeni nekem jut át, győződjön meg róla, van egy egyértelmű tárgy, egyszerű szöveges formátumban. Nemrég, egy csomó spam-nek használják a trükk, amely nem tárgy. Amennyiben ilyen spam jut át nekem, hogy észrevétlen által Spam Bérgyilkos, most ellenőriztem. Mivel az ilyen subjectless e-maileket is gyakorlatilag 100% – os spam, most úgy döntött, hogy törli az összes subjectless olvasatlan e-mailek. Szóval, ha küldesz e-mailt, anélkül, hogy bármilyen tárgy, nem olvassa el, vagy válaszolt.

Végül egy nyilatkozat arról, hogy Adaptec/Roxio szoftver. Néha e-mailt kap segítséget kér kapcsolatban az Adaptec/Roxio termékek Easy CD Creator, majd a Spin Doktor. Amennyire én tudom, lehetséges, hogy ez az oldal linkeken keresztül, hogy indítsa el a Roxio weboldalán, így némi érkeznek emberek abban a tévhitben, hogy én vagyok valamilyen módon kapcsolódik, hogy Adaptec/Roxio. Engedjék meg, hogy az álláspontomat. Egyáltalán nincs kapcsolat Adaptec/Roxio. Úgy értékelték, mind az Easy CD Creator, majd a Spin Doktor a múltban, de nem használja egyiket sem, én nem kínál konkrét tanácsot őket.


A végén ez a dokumentum lista hasznos linkek. Csak rámutatni, hogy nem tudok hozzászólni a pontosság, a fordítások más nyelvekre által tett különböző emberek.

Kissé off-topic: miért használja a számítógépet?: Kaptam egy e-mailt a valaki, aki megkért, hogy adjunk egy rövid bekezdésben tárgyalt módszerek is, archiválás LP számítógép használata nélkül, ezért így is tettem a végén ezeket a jegyzeteket.


A felvétel az LP Merevlemez

Tisztítsa meg a LP

Mielőtt elkezded, meg kell csinálni a legjobb, hogy tisztítsa meg a lemezt a lehető legalaposabban; egyre por, meg egy trutymó a barázdák megszünteti egy tisztességes összeget, az alsó szinten a zaj, hogy egyébként szükség egy nagyon időigényes munka, hogy távolítsa el a későbbiekben. Ideális esetben használja a vákuum készülék; még jobb, ha őket szakszerűen tisztítani, aki hozzáfér egy Keith Szerzetesek tisztító gép.

Ha nem férhet hozzá, hogy egy porszívó gépet, s a rekord nagyon koszos, akkor én nemrég próbáltam ki a folyadék Ausztráliából ismert, mint Vinil Megoldás, ami olcsó, jól működik, nagyon piszkos rögzíti. Azt kell mondanom, hogy nem tudom, mi van ebben a folyadék, ezért nem vállal felelősséget a hosszú távú hatásokat, a bakelit. Gyanítom, de nem mondhatjuk teljes bizonyossággal, hogy lehet, hogy ugyanaz az állítólagos hátránya, mint nedves játszik, de ha csak azt akarod, hogy egy jó átruházása egy LP, nem engedheti meg magának, hogy fektessenek be egy porszívó, úgy tűnik, egy jó megközelítés.

Játszik az LP

Használjon jó minőségű lemezjátszó kell játszani a LP. A pickup patron kell megfelelően rendezi meg a stylus legyenek jó állapotban, tiszta.

Egy lemezjátszó, egy mechanikus szerkezet, amely ki van téve a levegőben, floorborne rezgéseket. Az ilyen rezgések rontja a lejátszás minősége eléggé láthatóan. Még a legjobb lemezjátszók is szenved ebben a tekintetben. Ezért a felvétel közben a LP, tovább környező zajszintje olyan alacsony, mint lehetséges. Ideális esetben kellene, hogy nem használ semmilyen olyan monitoring egyáltalán nem; emiatt ne aggódj, tudva, hogy amikor a zene kezdődik, illetve végződik, csak elindul a felvétel előtt forgalomba a tollat a vezető-groove, majd folytassa a felvételt egyenesen a run-groove (trimmelés le ezeket az extra bitek később könnyű).

Szükség van egy Előerősítés

Feltételezem, hogy ön fogja használni a mozgó mágnes, vagy mozgó tekercs patron (magas minőségű patronok egyik a két típus). A jel egy ilyen patron mind az alacsony, mind a szint (általában <5mV a mozgó mágnes, <0.5 mV mozgó tekercses) úgy kell növelni, hogy körülbelül 100mV kellett vezetni vonal szintű bemenet, továbbá RIAA kiegyenlítve (alkalmazott, amikor az LP elsajátította, hogy körül mechanikus korlátozások az IP rendszer), amely vissza kell vonni, ezáltal lapos frekvencia válasz a vonal bemenet. Mindkét szükséges műveletek érhetők el, megfelelő előerősítés. Ha egy vevő vagy sztereó erősítő, a “csatlakozó” bemeneti, input elvégzi ezt a feladatot, ami vonal szintű kimenet elérhető lesz a vevő/erősítő szalag kimenet. Tom Weber tájékoztatott, hogy a Radio Shack árul egy olcsó erősítő (modell számát SA-155) $65, amely alkalmas arra, add át az ajánlás ide, miközben hangsúlyozza, hogy nem személyes tapasztalat ezzel az eszközzel. Azt hiszem, hogy a Rádió is eladni egy önálló csatlakozó előerősítés körülbelül $30. Jelentések különböző forrásokból a következtetésre jutottam, hogy a minőség a előerősítés nem több, mint “servicable”. NAD, hogy egy köztiszteletben álló előerősítés, a PP-1, körülbelül 60 dollár. Egyes olvasók arról számolt be, hogy az olcsó csatlakozó preamps elérhető www.phonopreamps.com jól működik, úgyhogy én át ezt az információt, miközben hangsúlyozta, hogy nem volt semmilyen személyes tapasztalatom velük. Az is lehetséges, hogy a saját ha ügyesen DIY elektronika; Van egy pár alkalmas áramköri rajzok Mike Richter helyszínen, majd Szerdán Elektronika eladni egy DIY készlet. Ha a magasabb minőségű berendezés, mint például egy külön előfokkal poweramp, akkor tudod, miről beszélek, elmegyek a választás a minőségi csatlakozó színpadon.

Látom, hogy néhány cég, beleértve a Stanton, Denon, hogy lemezjátszók, hogy a beépített csatlakozó preamps, néhány még van SPDIF digitális kimenet. Azt mondta, ezek DJ típusú lemezjátszók, amely általában épült, a tűrőképesség megbízhatóság ahelyett, hogy nyíltan hangminőség.

Mit szólsz a “nedves játszik”?

Egy lehetőség lehet, hogy fontolja meg a “nedves játszik”. Az ötlet az, hogy az árvíz az LP megfelelő folyadékkal, amíg játszott, abban a reményben, hogy a szennyeződés, amely általában ül a hornyok (tehát nyomon követhető a stylus) meg kell szüntetni a felfüggesztést, ezért nem befolyásolja a stylus.

Más emberek, más a véleménye, mint, hogy miért nedves játszik működik. Van egy iskola hittem, hogy tényleg semmi köze emelő földet a felfüggesztés, hanem az, hogy megváltoztatja a csillapítást a stylus és/vagy lehetővé teszi, hogy a stylus, hogy aquaplane át kisebb hiányosságai.

Én is jelentem, hogy vannak, akik azt állítják, hogy a nedves játszik valójában károkért a groove fal. Az az érv, az alábbiak szerint. Ha játszani egy LP, a (nehéz) gyémánt stylus deformálódik a (puha) vinil-groove. Amikor játszott, általában (ie. száraz), a súrlódás hatására a vinil felmelegszik, amely lehetővé teszi, hogy deformálódik, majd térjen vissza az eredeti alakját egy idő után. Ha azonban az LP játszott, nedves, a folyadék viselkedik, mint egy hűtőközeg, amely megakadályozza, hogy a deformáció, amely lehetővé teszi a pálca helyett faragni forgácsolt vinil le a groove falak.

Mások arról számoltak be, hogy a nedves játszani, mert egy ilyen iszap (ie. a föld a LP felfüggesztették a folyadék), hogy felhalmozódnak a stylus. Ez lenne, akkor száraz, megkeményedik, nagyon nehéz, hogy tiszta, mert a későbbi mistracking. Én nem úgy vettem észre magam, de hiszem, hogy a skála ez a probléma is befolyásolja, hogy milyen piszkos az LP, a pontos összetételét a használt folyékony, hogyan polírozott, a stylus.

Én kísérleteztek nedves játszik, valóban csökkenti, hogy néhány (de nem minden) formáit, felszíni zaj. Számos kérdés, de:

Ki kell hangsúlyoznom, hogy nem hiteles ismeretek nedves játszani, de úgy érzem, hogy ha nem beszélünk erről, fontos megemlíteni a vélemények, ezzel tisztában vagyok.

Felvétel merevlemezre

Ha van egy vonal szintű jelet kell digitalizált kerülnek rá a számítógép merevlemezén. Megjegyzés: egy tipikus 40 perc LP, körülbelül 500 mb merevlemez-terület, attól függően, hogy milyen PC szerkesztő(k) használja, lehet, hogy kell még egy 500Mb az ideiglenes fájlok számára. Számítson rá szüksége egy gigabyte összesen.

A standard Hangrögzítő segédprogram, hogy jön a Windows nem alkalmas erre a feladatra, mert rögzíti, hogy a main RAM, meg csak írja az eredményeket, hogy a merevlemez, ha a felvétel befejezése. Ez azt jelenti, hogy felvételi idő korlátozott, a RAM mennyisége a PC; mivel 16 bites sztereó, 44kHz használja a 10MB/perc, kizárt, hogy képes lesz arra, hogy rögzítse egy egész LP oldalon a Hangrögzítővel. Mire van szükség egy segédprogram, amely képes rögzíteni közvetlenül a merevlemezre. Van egy nagy számú ilyen közművek állnak rendelkezésre, mint a shareware. A saját shareware Hullám Javítás támogatja a merevlemez-felvételi, sokkal inkább jobb rekord szintű mérés, mint a legtöbb más csomagokat, ha használni, mint egy egyszerű rekord utility ez ingyenes. Más csomagok körül, a legolcsóbb két vagyok tisztában vagy CD-Hullám, Vinyl RIP. LP Mészáros egy viszonylag jól ismert felvételi program, hogy érdemes kivizsgálni. Egy viszonylag egyszerű, olcsó felvétel csomag PolderbitS. Bár már nem volt esélye, hogy értékelni megfelelően, a felhasználók száma nagyon lenyűgözött, szóval ezért érdemes említést. GoldWave (nagyon jó általános célú audio szerkesztő) is kínál közvetlenül a merevlemez-felvétel.

Vita a Hangkártya Típusa

Ha van egy csomag, amely képes rögzíteni közvetlenül a merevlemez, három alapvető megközelítések digitising a vonal szintű jelet:

Normál Soundcards

Segítségével egy “normális” hangkártya van, az biztos, hogy a legolcsóbb megoldás egy asztali PC. A belsejében egy PC egy nagyon ellenséges környezet analóg jelek, néhány évvel ezelőtt sok soundcards volt, interferencia, ami magas zajszint, és/vagy “chirrups, síp”. Ez már nem egy gyakori probléma, hogy a túlnyomó többsége a modern PCI busz soundcards elég jó a zaj teljesítmény. Könnyű, hogy vesz egy olcsó, hangkártya, akinek a zajszint is alacsonyabb, a bakelit Nagylemez.

Az én tapasztalatom az, hogy a jelenleg rendelkezésre álló soundcards általában esik öt kategóriában:

 1. Olcsó kártyák ismeretlen márkanév. Természetesen lehet, hogy ezek közül néhány talán jó, de általában ők meglehetősen szörnyű hang minősége. Kerülje.
 2. Soundcards épült fel alaplapok. Manapság ezek általában valami olcsó AC97 chipset, majd jönnek a különböző tulajdonságok (valószínűleg inkább az alaplap elrendezés, mint a chipset is). Ha szerencsés vagy, találni, amelyik ad elfogadható minőségű, de általános szabály, hogy kerülni kell.
 3. Mainstream kártyák, mint a PCI-busz Soundblasters a tetszik. Ezek adhat elfogadható hangminőséget, de általában ezek nem teljesen átlátszó. A felső vég, ez az osztály a kártya eszközök, mint az M-Audio Revolution sorozat, ami nagyon jó, sőt, több, mint elég jó ahhoz, hogy rekord LPs.
 4. Semi-pro kártya a sub-200 dolláros árkategóriában, mint a M-Audio, Echo, Terratec, stb. Ezek általában nagyon jó, több, mint elegendő, hogy elfog valami a vinil LP. Ők általában RCA vagy XLR aljzatok inkább, mint a sztereó minijacks talált a mainstream-kártyákat, amelyeket több megbízható kapcsolatot.
 5. Nagyon felsőkategóriás kártyák, például a DAL CardDeluxe, LynxTwo. Ezek komoly szakmai kártyákat, ezért lehet tekinteni túlzás.

A következő tipp jön jóvoltából Richard Melton: használata analóg hangkártya, gyakran egy jó ötlet, hogy néma mind a bemenetek, mind a kimenetek, amelyek valójában nem használják (pl. mic, MIDI, stb.). Ez javítani fogja a zaj teljesítménye sok soundcards.

www.pcavtech.com/soundcards/index.htm sok jó információt analóg soundcards.

USB Audio Eszközök

Ezek általában drágább, mint a normál PCI busz soundcards, általános szabályként nem olyan jó minőségű. Azonban hangsúlyoznom kell, hogy én nem használtam ezt a típusú beviteli eszköz, így csak át információt gyűjtöttem más forrásokból. Az általános vélemény, ott úgy tűnik, hogy ha tudja, hogy egy “rendes” PCI kártya, akkor tedd meg. Csak resort-USB, ha kell hordozhatóság, vagy laptopot használ. Mivel én még sosem használtam, ezek a készülékek nem az ajánlat ajánlásokat, akkor a következő egyszerű lista gyártók találtam, akik felajánlják az ilyen termékek: Creative, M-Audio, Edirol, Tascam, Terratec, a Philips. Ez a lista nem teljes; vannak kötve, hogy számos más szállítók, hogy én még nem találkoztam.

Digitális I/O Kártya

Mint soundcards, amely kap egy digitális jel, egy fogadó lehetőségek:

 1. A legolcsóbb tudom, hogy a széles körben elérhető, a Midiman DiO2448.
 2. Van egy másik kártyát nevezik a Zoltrix Fülemüle, amely a ugyanaz a chipset, mint a DiO2448, amely támogatja az SPDIF i/O, majd egy ár alatt $40. Vannak azonban két hátránya van: (i) ez nagyon nehéz, hogy valóban találni; (ii) csak optikai (Toslink) bemenet, bár van egy egyszerű DIY módosítása hozzáadása KOAX bemenet.
 3. Néhány olcsó mainstream kártyák van SPDIF bemeneti képesség. Sok esetben azonban ezeket a resample az SPDIF bemenet fedélzeti óra arány, tehát nem teszik lehetővé a kis-tökéletes átadása külső digitális audio, hogy a merevlemez.
 4. A legtöbb módosabb analóg soundcards (az M-Audio, Audiofil felfelé) is kicsit-tökéletes digitális i/O lehetőségek.
 5. Végül, lehet, hogy hallottam történeteket arról, $20 soundcards a SPDIF I/O. Különböző emberek tesztelték, ezek a kártyák, valamint az esetek túlnyomó többségében nem az SPDIF I/O működik megfelelően. Még az a pár ember, aki nem a siker, szükséges, hogy építsenek extra bitek áramkör.

Ami a külső A/D átalakítók magukat, nem igazán van sok tapasztalatom ezen a területen, de jelentheti, hogy egy alacsony költségű átalakítók, amelyek a jó hírnév vagy a Midiman Repülő Borjú ($200), az Értelmes ADA1000 (körülbelül $500), a Symetrix 620 (egy régi design körülbelül 600 dollár, még mindig nagy tekintélynek valami a de-facto szabvány semi-pro studios), az Értelmes AD9624 (800 dollár). A fenti ez kezdjük, hogy a komoly szakmai területen, de nem vagyok elég képzett, hogy tanácsot szinten.

Megjegyzem, én személy szerint egy M-Audio, Audiofil, 2496, ami lehet, az a 200 dollár alatti, amely kiváló analóg I/O (természetesen elég jó ahhoz, hogy hűen közvetíteni a hazai analóg forrás), valamint a kis-tökéletes SPDIF I/O.

Egy Alternatív Megközelítés, amely megkerüli a Hangkártya

Az elmúlt évben, fogyasztói minőségű audio CD-RW felvevő meg a piacon. Ezek az eszközök is akasztott fel a sztereó rendszer, mint egy magnó. Ez az ajándék egy új megközelítés lehet, hogy fontolja meg: feljegyzés az LP CD-RW lemez használata egy audio CD-felvevő, majd át, hogy a merevlemez használata digitális audio kitermelés a CD-rom meghajtóba. A CD-RW lemezt, akkor újra felhasználni a következő átadása. Ez a következő előnyökkel rendelkezik:

A 16 bites Felvétel Elég?

Audio fórumokon, illetve hírcsoport gyakran viták arról, hogy szükséges-e rögzíteni vinil LPs nagyobb, mint 16 bites felbontással. Nincs sok értelme, hogy a szó egy “arany kalászos audiofil” egy ego trip aki azt állítja, hogy ő hallotta a lebomlás által okozott 16 bites felvétel: szilárd mérések szükségesek.

Megpróbálom ide, hogy vizsgálja meg a tudományos bizonyíték arra, hogy lehet, hogy segít döntést hozni.
Kezdjük a kijelentését, azok, akik hirdetik, hogy a 16 bit elég. Azt mondják majd, hogy a zaj emeleten egy vinil LP szól -60dB egy jó nap. Talán egy igazán jó minőségű LP préselt szerető gondoskodás a heavy duty tiszta vinil-lehet, hogy sikerül-70dB. Ez még mindig 26dB magasabb, mint a zajszint a 16 bites digitális. Ezért arra a következtetésre jutnak, 16 bit, több mint elegendő.

A közös számláló, hogy ez az érv, hogy a zaj egy vinyl LP változik a frekvencia. A nagy vinyl felület a zaj alacsony frekvenciák: a magasabb frekvenciák, a zajszint valójában nagyon alacsony. Ezek az állítások általában fedezett fel a grafikon mutatja a frekvencia analízis egy csendes groove egy LP. Tipikus példája ez az érv megtalálható a Audioholics honlapján. A bemutatott grafikonok azt mutatják, hogy a frekvenciák fenti 500Hz, a zajszint egy LP megközelítés, vagy akár verni, -96dB.

Csak abban az esetben, ha a Audioholics weboldal nem érhető el, valamint az is, hogy ellenőrizze a megállapítások, itt van egy frekvencia-elemzés a néma groove egy magas minőségi vizsgálat LP (HiFi Hang HFS75):

Ezt igazolja, zajszint alatt -80dB a 100Hz felfelé, javítása, hogy jobb, mint -96dB fenti 2kHz. Mérési RMS szintű ezt a felvételt ad értéke -51dB. Alkalmazása után egy tégla fal szűrő a 100Hz, hogy távolítsa el azokat a frekvenciákat, amely a legnagyobb mértékben járulnak hozzá a zaj, az RMS szintje csökken,- 70dB. De ez még mindig legalább 20dB magasabb, mint a grafikon azt mutatja, hogy a magasabb frekvenciákat.

Esetben bizonyított, az kell, hogy rögzítse LPs nagyobb, mint 16 bit, úgy tűnik. De ez nem egyezik a tapasztalattal. Mindig úgy éreztem, hogy 16 bites felvétel több, mint elegendő a bakelit Nagylemez. Ennek alapja az az egyszerű megfigyelés, hogy az ilyen felvételek hang azonos az eredeti LP keretében a saját meglehetősen magas minőségi rendszer (Lepke rekord tisztító gép, Linn Sondek LP12/Lingo/Ittok/Karma lemezjátszó, Naim 42.5 K csatlakozó előerősítés, M-Audio, Audiofil 2496 hangkártya, ATC SCM100A aktív hangszórók). Amikor először olvastam ezeket a cikkeket mutatja, hogy az alacsony zajszint, magas frekvenciákat, én is megdöbbentem, kíváncsivá, majd úgy döntött, hogy tovább vizsgálja. Aztán rájöttem, hogy ezek a frekvencia spektrum analízis grafikonok félrevezető lehet. Nézze meg ezt:

Ez egyértelműen azt mutatja, zajszint körül -120 db minden, ahogy a 10Hz felfelé (jobban, mint a-100dB-tól DC 10Hz). Lehet, hogy meglepett, hogy megtanulják, hogy ez a grafikon elemzése egy 16 bites felvétel semmi. Más szóval, a zajszint egy alapjárati 16 bit digitális jel, véletlenszerűen ingadozó között minta értékeit 0 vagy 1 (néha 2 felbukkanó most majd). Ha alkalmazzuk ugyanezt az érvelést, hogy az adott, hogy a csendes LP groove grafikon, arra a következtetésre jutna, hogy a zajszint a 16 bites digitális audio -120 db. De mindannyian tudjuk, hogy nagyon -96dB, sőt, az RMS szinten ezt a felvételt jelentett, mint -96dB.

A következtetés ezek a tesztek, hogy egy alkalmi ellenőrzés gyakorisága elemzés grafikonok bolondok, hogy elhiteti a zaj szintje legalább 20dB alacsonyabb, mint ami valójában. Tehát a látszólagos -96dB zajszint magas színvonalú, bakelit lemez, magas frekvenciák a valóságban több mint 76dB a legjobb. Vagy nézi a dolgokat egy másik módja, ha azt szeretné, hogy a zaj emeleten egy vinil LP segítségével frekvencia-elemzés grafikonok, akkor igazságos, ugyanazzal a módszerrel, hogy az intézkedés a zajszint a 16-bites digitális hang, amely esetben azt látjuk, hogy ez még mindig több, mint 20dB alatt a LP. Úgy érzem, most már lehetséges, hogy a feltett kérdésre válaszolj a tetején ez a rész:

Zümmögő, Valamint a Zene

Nagyon is lehetséges, hogy amikor össze a vonal szintű kimenet a LP lejátszás rendszer, hogy a bemenet a PC hangkártya, hum, majd eredménye. Ez általában problémák miatt a föld kapcsolatok a különböző részein a teljes telepítő (általában a SZÁMÍTÓGÉP földre, a sztereó rendszer földre, különböző feszültségek).

Mielőtt feltételezve, hogy a föld probléma azonban az, csak győződjön meg róla, hogy ellenőrizze, hogy nincs jel kábelek záró mellett a hálózati kábelt, mivel ez okozhat hum pickup. Ha bármilyen kábelek, mint ez, próbáld választja le a hálózatról, a jelkábeleket több centiméter. Ez megoldhatja a hum probléma, de ha nem, akkor meg kell gondolni a földelő intézkedéseket. Sajnos, fel akarják hívni a figyelmet, hogy ez a fajta hum problémás lehet, de van néhány dolog, amit meg lehet próbálni. De mielőtt elkezdenénk, egy figyelmeztetés: ha az egyáltalán nem biztos abban, hogy mit csinálsz, akkor ne távolítsa el a föld kapcsolatok a hálózati tápegység alkatrészek. (Áramütés általánosságban sokkal komolyabb, mint egy kis hum).

A Beállítást Szint

Akár úgy dönt, hogy menjen el egy “normál” hangkártya külső vagy A/D konverter, fontos, hogy állítsa be a beviteli szint ennek megfelelően. Itt az a cél, hogy csúcsok, olyan közel, hogy 0 db, amennyire csak lehetséges, anélkül, hogy meghaladja ezt a szintet. Ennek két oka van:

Mint egy útmutató, hajlamos vagyok, vedd, amit azt hiszem, a leghangosabb része az LP (ha tudod, hogy a zene, nos, tudja, hol a hangos bit; ha egy ismeretlen rekord, vizuálisan vizsgálja meg a barázdák az is, hogy mozgassa a legtöbb), valamint meghatározott rekord szintre, hogy nyilvántartás miatt -3dB számára az a része, amely nem hagy egy kis mozgástere van tartalék.

Ellentétben a felvétel analóg szalag (hol nyomja a jelszint hát elmúlt a névleges maximális szintet, néha egy érvényes megközelítés) elengedhetetlen, hogy soha nem haladhatja meg a 0 db-szint. Ha igen, az eredmény digitális vágás; egy rendkívül kellemetlen hangzású típusú torzítás.

Műsorszám Felosztása

Ha a felvétel LP-merevlemez, nem lehet a kísértés, hogy megpróbálja szét a pályákon ebben a szakaszban. Te meg akarja őrizni a helyes időzítés inter-nyomon hiányosságok az utolsó CD-n, ez sokkal könnyebb, hogy szét a nyomok megőrzése a megfelelő hosszúságú rés segítségével egy PC szerkesztő később. (Sőt, lehet használni egy CDR égő csomag, hogy nem kell a nyomokat, hogy külön fájlokban egyébként).


A takarítást a Felvétel

Ha a jel a merevlemez, kezdődik a kemény munka. Mielőtt elkezdenénk, hadd állam a kezdetektől fogva, hogy sokan remélik, hogy megtalálják, egyetlen szoftver csomag, amely meg fog tenni mindent, amire szükségük van. Ez egy irreális elvárás; általában szükséged lesz egy eszköztár, a különböző csomagok. A jegyzetek, amelyet követni fogok rámutatni az erősségek közül azok, amelyek személyesen használják, futólag említem, más csomagokat, melyek nem használt, de ennek ellenére jó hírnevét.

Mono LP

A legtöbb ember lesz felvétel sztereó rögzíti. Azonban, ha azt szeretnénk, hogy át mono LP van néhány extra kérdéseket, hogy fontolja meg, amit szeretnék foglalkozni első. Egy CD-t nem lehet mono; rögzítenie kell a sztereó. Az ideális helyzet az, hogy a két csatorna azonosak, de ha csak játszani mono LP szabványos sztereó lemezjátszó, annak az esélye, hogy azonos jobbra-balra csatornák gyakorlatilag nulla. Az is lehet, hogy közel vannak ahhoz, hogy az eredmények úgy tűnik, nem érzem, hogy meg kell változtatni semmit.

Azonban mi van, ha a két csatorna kellő mértékben különbözik, hogy az eredmények nem igazán elfogadható mono? Megérkezik a két azonos csatornák, alapvetően három lehetőség van:

Sem az első két lehetőség érhető el a kreatív vezetékek a lemezjátszó – patron, de egy súlyozott egyesítése csak igazán lehetséges egy mixer. Természetesen lehet megoldani a szoftver, ha a jel a merevlemez, valamint ez a tanfolyam azt ajánlom. Egyik előnye, hogy a felvétel a két csatorna merevlemez, mint sztereó, hogy ha van, kattintson a csak egy csatornát, másolja át egy tiszta szakaszban a másik csatorna. Csak miután ez a szint, akkor helyénvaló, hogy indítson a csatorna mono.

Állandó Zaj Csökkentése

Az összeg állandó háttérzaj (pl. hiss) elég alacsony a bakelit Nagylemez. (Nem tartalmazza a “pattog” ebben a kategóriában: vinil-pattog nem igazán állandó zaj, ez általában jobb eltávolítása segítségével a módszerek leírását a következő fejezetben). Állandó zaj általában csak jelentős a történelmi feljegyzések, így ha nem találja meg, különösen kifogásolható, hogy talán a legjobb, hogy hagyja békén. Azt mondta, inkább könnyebb kezelni, mint a véletlenszerű zaj, mint például a kattintásokat, papa, ropog.

Sok zenei szerkesztők közé szélessávú zaj csökkentés funkciót. Általában működik, hogy először vesszük a “zaj ujjlenyomat -” a régió, amely csak a zaj, akkor ez a zaj eltávolítása ujjlenyomat a zene segítségével, egy folyamat ismert, mint a “Színképi Kivonás”. Ez a folyamat jól működik, de a szalag sziszegés, ki tudják vágni egy kicsit a magas frekvenciás program tartalmát. Azt is mértékkel használjuk, mivel tud adni egyfajta”, fémes, robot” a hang, a zene, ha túl lelkesen.

Ha szeretné, hogy csökkenti a zajt használja ezt a technikát, akkor természetesen ezt megelőzően, vágás el a “holt tér” (lásd a következő fejezetben), amely tartalmazza a “zaj ujjlenyomatok” kell mintát.

Egy csomag, amely érdemel említést DCart. Ez egy meglehetősen jó dinamikus zajszűrővel, ami változik az összeg a sziszegés csökkentése mennyisége alapján nagyfrekvenciás jel, hogy jelen van. Ha sok a magas frekvenciájú energia, az összeg a sziszegés a csökkenés kisebb; ezt kihasználja azt a tényt, hogy a magas frekvenciák, amelyek jelen vannak a maszk, a sziszegés. Amikor kevés a magas frekvencia tartalom, az összeg a sziszegés csökkentése magas, a veszteség, amit kicsit magas frekvenciák vannak, nem nagyon észrevehető. (Ez a technika alapvetően hasonló a régi Philips “DNL” hiss-csökkentési rendszer, mint a kazettás deckek vissza az 1970-es években). Ez a munka rendkívül jól, különösen “sűrű” a zene, bár szivattyúk súlyosan néhány fajta jelet (pl. zongorára).

Vágás Ki a nem Kívánt részeket, Halványuló In & Out

Ezek azok az alapvető lépések, könnyen elvégezheti sokféle WAV-fájl szerkesztő, például a GoldWave vagy a saját shareware Wave Repair is vágja le a nem kívánt részeket. Próbáld ki, hogy a start a WAV fájlt, olyan közel, hogy az elején a zene, mint lehetséges, így talán egy negyed második tartalék. Ha már díszítve ez a többlet az elején, a szerkesztés, az első néhány mintát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nulla mindkét csatornán, majd elhalványul a következő néhány minta (így biztos, hogy teljes hangerővel, mire a zene indul); ez szórakoznak, hogy egy szép, tiszta indul a CDR nélkül, egy kattintással. Ugyanez az eljárás szükséges, a végén a LP, bár itt meg kell célja egy hosszabb, fokozatosan elhalványul. Én még hozzá szoktam adni egy kis extra a csend, a végén; ez azért van, mert a CD-lejátszók, hogy egy kicsit a mechanikai zaj a végén egy CD-t (pl. relék kapcsolási lézer szánok parkolás, stb.), én meg azt szeretném, hogy ne történjen meg az, amikor a zene véget ért.

Eltávolítása Kattintással, Papa, Pattog

Még a legjobb LP lesz néhány kisebb kattintások, hogy el kell távolítani. Egyes bejegyzések rossz állapotban lesz, a háttérben az a három dolog, amit szeretnék csökkenteni.

Mielőtt a részletekbe, azt kell mondani, hogy milyen veszélyekkel jár a vásárlás clean-up szoftver “spec”. Audio visszaállítás nem egy egzakt tudomány. Nem program, hogy működnek tökéletesen, illetve az előnyök, hátrányok, a minden egy meglehetősen eltérnek egymástól. Soha ne fizessen audio visszaállítás a szoftvert, kivéve, ha volt egy esélyt, hogy próbálja ki, illetve ellenőrizze, hogy mire van szüksége. Minden olyan termék, amely nem rendelkezik az értékelés verzió letölthető kell kezelni a gyanú: mit jelent a gyártónak kell rejteni? Nem vesz egy autót, anélkül, hogy egy tesztvezetésre, tehát nem a szoftver.

Az utóbbi volt az ujjam égett vásárlás szoftver, amely nem él az ígéret (Spin Doktor, a csomagban a korábbi verziók Roxio az Easy CD Creator). Szóval én most vásárolni semmit, ha nincs értékelés verzió. Ez a politika azt jelenti, hogy még nem értékelték (ezért nem ad tanácsot a) három viszonylag jól ismert csomagok: Steinberg Tiszta, Magix Audio Tisztítás Labor, Roxio LP, Kazetta Asszisztens.

OK, a feladat az, hogy hogyan lehet arról, csökkenti az idegességet értéke kattintással, papa, ropog. Eltávolítja ezeket a hangokat, anélkül, hogy hátrányosan befolyásolja a zenét nehéz. Vannak csomagok száma a piacon, amelyek azt állítják, hogy automatikus, illetve azok száma, úgy tűnik, növekszik, szinte napi rendszerességgel. Megpróbáltam a következő: DCart, DART Pro, CoolEdit Pro (most átnevezték Adobe Audition), Sound Forge (most szerzett a Sony), Sound Laundry, Spin Doktor (egy régebbi programot, amely régen által szolgáltatott Roxio hogy úgy tűnik, superceded egy modul neve “LP, Kazetta, Asszisztens” – ami nem értékelték – a legújabb Roxio az Easy Media Creator), Groove Mechanic, ClickRepair, WAVclean, Wave Corrector, Wave Repair (írta nekem, szóval vedd, amit mondok róla egy megfelelő adag gyanú). Mindenki szenved az alapvető probléma: néha nagyon jól működik, máskor meg, hogy ők valójában a helyzeten.

Meg lehet próbálni, babrált a paraméterek, de ez ritkán eredmények jelentős javulását. Néhány közülük nagyon sok a konfigurációs paramétereket, hogy majdhogynem lehetetlen, hogy próbálja ki őket, főleg, mivel ők végzik a feldolgozás olyan lassan.

DCart, Sound Laundry, es Wave Repair jobb ebben a tekintetben, mert egy valós idejű előnézeti mód, amely lehetővé teszi, hogy állítsa be a paramétereket, hogy közben hallgatja a hatás.

A Sony zajcsökkentés DirectX plug-in úgy tűnik, hogy a legjobb eredményeket, mindet (vagy legalább annak idején, amikor volt egy Sonic Foundry termék, de még nem revisited a közelmúltban). Azonban ez a plug-in költségek $280, nem tekinthető jó ár-érték tisztán vinil helyreállítása szempontjából. Félretéve az ár egy pillanatra, ráadásul Sound Forge a zajcsökkentés plug-in végrehajtja elég gyorsan, valós idejű előnézeti funkció, amely kell, hogy a paraméterek beállítása sokkal egyszerűbb. Ha képes megfizetni az árat, ez a plug-in valószínűleg lehetővé teszi, hogy eredményt érjünk el, mint a jó, vagy esetleg jobb, mint bármely más automata jelenti, sokkal kevesebb erőfeszítéssel.

ClickRepair egy közelmúltban új termék, hogy én már le vagyok nyűgözve. Úgy tűnik, hogy jobb munkát eltávolítása nagyobb kattintások, mint a legtöbb más automatikus declickers. A felület egy kicsit szokatlan, de viszonylag könnyen megtanulható.

WAVclean, amíg nem működik valós időben, lehetővé teszi, hogy figyelj, hogy az eredmények eddig, amíg még feldolgozás, a többi fájlt.

Wave Corrector (ami megint nem működik valós időben) felderítése, javítása algoritmusok, amely úgy tűnik, hogy sokkal hatékonyabb, mint sok, tehát úgy érzem, érdemes megvizsgálni. Egy hasznos tulajdonsága, hogy lehetővé teszi, hogy a felhasználó módosíthatja a korrekció minden egyes elemre. Abban a pillanatban én úgy érzem, hogy ez a legjobb megfizethető automatikus declicker áll rendelkezésre.

Groove Mechanic egy eszköz, ami nem működik valós időben, de amelynek eredményei kellően jó, hogy indokolja a javaslatot. Szerencsére van néhány állítható paraméterek, tehát nem lehet a hulladék hatalmas mennyiségű időt a babrálásával hiábavaló kísérletet, hogy megtalálja a legjobb beállításokat.

Az Adobe Audition (ie. mit használt, hogy CoolEdit Pro) beépített declicker ami jobban működik, de két hátránya van: maga a program nagyon drága; a declicker nem fuss nagyon gyorsan. Van egy harmadik fél plug-in elérhető az úgynevezett ClickFix ami működik, nagyon sokkal gyorsabb, mint a standard declicker, mely hasonlóan jó eredményeket (bár más-más kompromisszumok). A ClickFix plug-in is működik, az eredeti CoolEdit (mind a Pro 2000 verzió), ha történetesen ezek a régebbi programok.

A másik termék jó hírnevét a Steinberg WaveLab (néhány profi felhasználók illeti, jobb Sound Forge), de még nem értékelték.

A lényeg azonban az, hogy még nincs automatikus módja annak, hogy távolítsa el az összes kattintással papa nélkül is érintő egyes eleme a zene. Én hajtsa végre ezt a lépést kézzel a legtöbb esetben, hallgatva a hullámforma, homing a kattintások, rajzoljátok újra a hullám alakja az egérrel, interpolációs ki a hiba, vagy a beillesztés helyettest, részben a wavform a közelben. Mikor csinálja ezt, ez a legjobb monitor fejhallgató, mint ők sokkal többet elárul kattintással durran, mint a hangszóró. Két programot, azzal a képességgel, hogy kézzel dolgozza át a hullámforma vagy GoldWave, Wave Repair.

Sokan kérdezték tőlem, a tippek, hogyan kell megtalálni a hibák egy hullámforma. A legjobb tanács, amit adhatok az, hogy megtanulják a tapasztalat. Ez úgy hangzik, mint a felelősség áthárítása, de valójában egyre ott játszadozott WAV fájlokat azt tanítja, hogy mindennél jobban el tudja olvasni. Meg kell szereznie a zsigereimben érzem, amit a különböző hallható hibák néz ki, mint a hullám, s a legjobb módja annak, hogy ez a gyakorlat. Ahogy szert egyre több tapasztalat, fejlődés válik, egyre gyorsabban.

Azt mondta, nem tudja átadni néhány tipp:

Egy másik típusú vinil lelet érdemes lehet eltávolítani a torzítás miatt kárt okozott az előző mistracking. Kézzel rajzoljátok újra a hullámformák természetesen nem nagyon messzire. Azt találtam, hogy ez a fajta torzítás néha el kell távolítani, elég jól, amelyet két, a csomagot a fent említett. Hang Mosoda, de sorsjegy (kizárólag a de-pattog létesítmény, így de-kattintson kapcsolva) adhat jó eredményeket, csak az apró tárgyak (a legrosszabb aspektusa az, hogy a vokál kettő általában hangsúlyozta). WAVclean általában eltávolítja még a mistracking torzítás, mint a Hang Mosoda, de a leleteket vagy inkább nyilvánvaló, csak azt tudom leírni őket, mint közlésével egy “üres” fajta jellemző. Én is többször voltam képes csökkenteni mistracking kárt segítségével parametrikus EQ, egy nagyon mély bevágás szűrő egy meglehetősen magas frekvenciájú (pl. körül 15kHz). Ez elnyomja a frekvencia az egyensúlyt, így egy kompenzációs lift valahol 4kHz szükséges visszaállítani az elveszett “szikra”; nem tökéletes, de ez lehet a javulás. Az én véleményem az, hogy a GoldWave a legjobb parametrikus EQ, megfizethető áron.

Ajánlott Az Automatikus Declickers

Ha ragaszkodsz hozzá, hogy lusta, használja az automatikus declicker, akkor itt van egy lista a csomagokat, hogy fontolja meg, érdemes megvizsgálni. Majd osztani a lista két csoportba. Azok képes valós idejű előnézeti megvan az az előnye, hogy meg lehet hallgatni, miközben a beállítás, amely lehetővé teszi a megállapítás hatékony beállításokat, amelyek sokkal kevésbé frusztráló:

Más csomagokat, melyek nem valós idejű előnézeti bosszantó lehet használni, de néhány eredményeket elég jó ahhoz, hogy az erőfeszítés, érdemes:

Sem a csomagok sikeres javítás igazán nagy durran, amelyek a legjobban kezelni kézzel. Vegye figyelembe, hogy ez a legjobb, hogy ezt kézi javítás előtt fut egy automatikus declicker. Ez azért van, mert nagy durran is megzavarja a declicking algoritmusok, ami gyakran a csere unalmas, mi pedig splats, amelyek sokkal nehezebb elkülöníteni, mint az eredeti tata, így nehezebb kijavítani, hogy hosszú távon.

Érdekes Megközelítés, hogy Decrackling

Nemrég találkoztam egy javasolt módszer decrackling, hogy mindenképpen érdemes az elmúlás. Nem az én érdemem ez a módszer; először láttam leírva a AudioForums honlap valaki hívják magukat “Younglove”. Úgy tűnik, hogy az eredeti szál már nem online, de Tom Sherman talált egy archív, majd kedvesen fogadta el a linket tőlem.

Az eljárás röviden ez:

 1. Egy zaj ujjlenyomat a WAV fájlt decrackled. Más szóval, keress egy szakasz, amely csak zaj, fény, pattog, de nem zene.
 2. Használja a zaj ujjlenyomat-egy zajcsökkentés át az egész fájlt, de megtartani csak a zaj (inkább, mint a zene mínusz a zaj). Meg kell tennie egy meglehetősen durva zaj csökkentése. Mi a végén az a zaj, a fény pattog, egy kis zene.
 3. Mentsd meg a zaj, hogy csak elszigetelt, vagy egy fájl vagy egy mappa.
 4. Fut egy declick működés több, mint a zaj. Meglehetősen agresszív, mint hogy megtalálja a ropog. Most már a zaj mínusz pattog.
 5. Mix-illessze be a zaj, hogy megmentette a 3. lépés át az eredménye, hogy a declick, de fordítsa meg a mentett a zaj, hogy beillesztés. Ez okozza a zajt, hogy törölje ki, így csak pattog, de fordított.
 6. Most mix-paszta, hogy fordított pattog vissza az eredeti fájlt. Mert pattog fordított törli pattog az eredeti fájlt.

Ez tényleg működik elég jól, de ne feledd, hogy csak akkor működik a háttérben fény pattog; nem foglalkozik a nagy durran, csattan.

Szóval, hogy is működik ez? Az a véleményem, hogy az az oka, decrackling olyan nehéz, mert a kattintások, amelyek pattog alacsony amplitúdójú, könnyen elveszett belül a környező zene: ez teszi őket azonosítani nagyon nehéz. Ha már elszigetelt, csak a háttér zaj & pattog, az kattintson algoritmusok sokkal könnyebb feladat, hogy megtalálják a valódi kattintással nagyobb sikerrel. A minőség a zajcsökkentés tényleg nem az a fontos, hogy a declicking algoritmusok lehet kevésbé kifinomult, mivel a feladat jelentősen enyhült.

Younglove leírt folyamat segítségével CoolEdit, de biztosan nagyon egyszerű használni ezt a csomagot, mivel beállíthatja, hogy egy script, de ez egy nagyon lassú művelet. (Egy nagyon régi gép, amely egy 350MHz AMD K6-2 CPU, 6 óra decrackle egy LP ezzel a módszerrel. Akkor egy 1,2 GHz-es Athlon CPU elvitt körülbelül 50 perc. A jelenlegi Athlon XP2400+ 30 perc alatt). Elvileg a technika fog működni semmilyen csomagot, hogy támogassa a szükséges lépéseket. Az egyetlen olyan program, tudom, amelyek beépített decrackling létesítmény alapján ez a technika Wave Repair.

Kiegyenlítési

Néhány LPs szenved magas frekvenciájú unalom, érdemes ad a felső végén egy kis lendületet. Tovább merevlemez-egy rövid szakaszon a zene (kivont digitálisan CD-ről), ami úgy vélem, hogy ideális tonális egyensúly dinamikája, amikor lejátssza a sztereó rendszer, használja ezt a hivatkozást, amely ellen összehasonlítani folyamatban van. A legtöbb, amit valaha is fel van szó +6dB a 5kHz felfelé; ez általában csak akkor van szükség, az újabb Nagylemez, hogy valószínűleg megnyomta a “nagy futásteljesítmény” bélyegzők. Általánosságban elmondható, hogy a legjobb, ha nem a hegedűs túl sok a mérleg által választott emberek, akik eredetileg a LP.

Normalizálás, Tömörítés

Normalizálás az az eljárás, amely biztosítja, hogy a WAV fájl csúcsok a lehetséges maximális értéket. Ha valamilyen okból rögzített túl alacsony szinten van, akkor a normalizálás valószínűleg érdemes csinálni.

Vegye figyelembe, hogy a normalizálás nem garantálja, hogy az összes számot fog hangzani, ugyanolyan hangosan; a vélt loudness egyaránt befolyásolja a dinamikus tartomány a zene. Tömörítés lehet használni, hogy a squash a dinamikus tartomány, ami a zenei hang hangosabban. Arra is, hogy a hang több “ütős”. Alkalmazása eltérő tömörítési fokozat felhasználható egyenleg a hangerő sávot választani a különböző forrásokból, de ne feledje, hogy a túlzott tömörítés, míg hangzó eredetileg lenyűgöző, rob a hang a finomság.

Néhány csomagot tudok ajánlani, amelyek kiegyenlítése, normalizálás, tömörítés tartalmazza GoldWave, Wave Repair, illetve DCart.

Egy helyzet, amelyben a normalizálás, tömörítés valószínű, hogy hasznos lehet, ha például ugyanazon a CD-n a különböző forrásokból szeretné, hogy az összes hang ugyanolyan hangosan. A megközelítés az, hogy normalizálja a fájlokat, válasszuk ki az egyik, mint a referencia, majd alkalmazza a megfelelő mennyiségű tömörítés, hogy a többi fájlt úgy, hogy a hang olyan hangosan, mint a referencia. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni; megtalálni a megfelelő tömörítési beállítások nagyrészt kérdése, próbálgatással. Írtam egy shareware program neve Kötet Balancer, amely automatizálja a folyamatot. Már szándékosan tette, könnyen használható; hogy a kiválasztott fájlok feldolgozása, egyetlen gombnyomással végzi a munkát. Vannak más programok körül (pl. Audiograbber), amelyek a felhasználó több ellenőrzés, de szükséges, hogy állítsa be a különböző beállításokat.


Égő a CDR

Felosztása Nyomait Különálló WAV Fájlokat

Attól függően, hogy a választás a CDR-író szoftver, lehet, hogy szét az egyes pályák különálló WAV fájlokat. Ezt meg lehet tenni a sokféle WAV-fájl szerkesztő, de a feladat sokkal egyszerűbb segítségével akár CD Wave, vagy Wave Repair.
Használja a műsorrendet, hogy Azonosítani Pálya

Másrészt, lehet, hogy van egy CDR égő csomagot majd helyet pálya (talán index) jelek belül egyetlen WAV fájlt. Ebben az esetben, meg kell, hogy készítsen egy megfelelő felbontású, ahol azokat a jeleket kell, egy egyszerű szöveges fájl neve a műsorrendet. Mivel a pálya hasító, CD Wave, Wave Repair, hogy a teremtés cue lapok egyszerű. Megjegyzés: ha be kívánja állítani indexek, valamint a nyomokat, Wave Repair támogatja őket, de CD Wave nem.

Vetkőzik Ki Fejlécek, valamint a Pótkocsik, Padding Blokkok

Én még soha nem találkoztam, de beszélik, hogy néhány CDR égő szoftverek nem hagyja figyelmen kívül a WAV fejléc, amelyet el kell távolítani az WAV fájlokat, mielőtt égő. Valószínűbb, hogy egy helytelen WAV fejlécben lehet, hogy nem vette észre a CDR égő csomag, amely szerint az audio adatok szerint a CDR. Egy WAV-fájl szerkesztő a hely takarítás információ a végén a WAV fájlt, majd ezt is szükség lehet megfosztották attól függően, hogy az író szoftver használata. Van egy utility nevű StripWave, amely segíthet itt megtalálható a Mike Richter honlapján.

Kérdés a CD-Blokk Mérete

Cd szervezett, a “tömb”. Minden blokk 1/75 második (amely megegyezik a 2352 bájt adatok). A pályán egy CD-t kell tartalmaznia egy pontos számú blokkok, ha meg van írva. Ezért, ha az audió adatot WAV fájl nem több a 2352 bájt, a végén az utolsó blokk lehet, hogy a bal, mint a szemetet, ami egy kis kattintson a lejátszás. A legtöbb író szoftvernek fog pad ki az utolsó blokk nulla. A módja annak, hogy elkerüljék a problémákat miatt ez a kérdés, hogy győződjön meg arról, hogy a WAV fájlok pontos többszöröse a blokk mérete. A csomagokat osztott pálya különálló WAV fájlokat tud erről, valamint arról, hogy a spárgát készülnek a tömb határait.

A Tényleges Éget

Ez elég egyértelmű. A legtöbb modern CDRW vezet, most már magában foglalja a puffer aláfutásgátló, így nem kell túlságosan aggódnunk megszakítások, hogy az adat áramlik az égő.

A legtöbb üres CDR lemezt optimalizáltak meglehetősen nagy sebességgel égő. Sokan nem is garantált, hogy a munka kevésbé, hogy a 4x. Valószínűleg az a legjobb, hogy ne égesse meg az abszolút lehetséges maximális sebesség (gyakran 48x, vagy 52x), mint ilyen sebesség mellett a hibaarány lehet kezdeni, hogy kúszik fel. Égő 16x, 32x úgy tűnik optimális audio lemezeket a legtöbb égők. De mindez nem azt jelenti, hogy a kísérlet, hogy lássuk, mit a legjobban megfelel a berendezés.

Modern Ultra-ATA, SATA merevlemezek támogatása óriási adatok, árak, jellemzően akár 50 MB/sec. Nincs probléma velük lépést tartani, nagy sebességgel égő, feltéve, hogy azok nem fut a PIO módban.

Vannak, akik azt állítják, hogy kell, hogy rendszeresen vagy alkalmanként töredezettségmentesíteni a merevlemez, de a modern lemezek ilyen alacsony a seek-szor, hogy nem zavarja ez, pedig nem volt egy hullámvasút még.

A Track-at-once égő használható, valamint a változó gap képességeit néhány hardver, mind a szoftver, lehet, hogy a megközelítés a disc-at-once eredmények, de őszintén szólva ezt a vizsgálódást arról, hogy csak lábazati körül az alapvető kérdés, amely az audio lemezek legjobb készült disc-at-once mód, időszak.

Kapcsolatban CDR-író szoftver: audio CD létrehozása, régen én is ajánlom Goldenhawk van CDRWin. Azonban a figyelmet, hogy sok embernek problémája van ez a cég. Megközelítés érdekel.

Egy nagyon jó ingyenes program égő audio Cd a Burrrn. Ez egyszerű használni, általában jól működik.

Roxio az Easy CD Creator csomagban sok CDR meghajtók, valamint az alapvető lemez írás motor nagyon megbízható, feltéve, hogy működik a rendszer. (Ott már sok történetek az emberek, akik soha nem voltak képesek, hogy az Easy CD Creator dolgozó, valamint az az általános következtetés, úgy tűnik, hogy sem a munka egyenesen a dobozból, vagy soha nem lesz jobb). Bár kissé hiányzik a rugalmasság, rendben van a teremtés egyszerű audio CDRs. Két más csomagokat, melyek a jó hírnév vagy Nero, Feurio, de nagyon korlátozott tapasztalat velük. Egy csomag neve Exact Audio Copy, bár elsősorban arról híres, hogy talán a legjobb digitális audio kitermelés program áll rendelkezésre, bárhol is tartalmaz egy CD írás képessége, ami úgy értesültem, nagyon jól működik. Egy másik CD-író voltam tudatában az Ace CD-Író, amely amellett, hogy képes leírni, hogy audio Cd-t is tartalmaz a CD rippelés, MP3-WAV dekódolás. Azonban én soha nem használtam ezt a programot, így nem tud nyilatkozni.


Hasznos Linkek

Más Oldalak Vonatkozó Információk

www.a-reny.com/iexplorer/restauration.html – Allen Reny jegyzetei arról, Helyreállítás használatával CoolEdit

WAV Fájl Szerkesztők

www.goldwave.com GoldWave
www.adobe.com Adobe Audition
mediasoftware.sonypictures.com Sound Forge
www.steinberg.net WaveLab
www.cdwave.com CD Wave
www.polderbits.com PolderbitS
www.delback.co.uk/wavrep/ Wave Repair

Soundcards, USB Eszközök

www.creative.com Soundblasters
www.edirol.com Edirol (Roland)
www.tascam.com Tascam (Teac)
www.terratec.com Terratec
www.pcsound.philips.com Philips
www.tbeach.com Turtle Beach
www.digitalaudio.com DAL (CardDeluxe)
www.echoaudio.com Echo
www.m-audio.com M-Audio (aka Midiman)
www.pcavtech.com Ertékelés Különböző Soundcards

Zene Szoftver Helyreállítás

www.diamondcut.com DCart
www.coyotes.bc.ca Groove Mechanic
www.algorithmix.com Sound Laundry
mediasoftware.sonypictures.com Sony Noise Reduction
www.wavecor.co.uk Wave Corrector
www.kagi.com/clickrepair ClickRepair
www.delback.co.uk/wavrep Wave Repair
www.excla.com WAVclean

Egyéb

www.burrrn.net Burrrn CD-író szoftver
www.roxio.com Easy Media Creator CD-író szoftver
www.feurio.de Feurio CD-író szoftver
www.ahead.de Nero CD-író szoftver
www.exactaudiocopy.de Exact Audio Copy DAE & CD-író szoftver
www.cdrfaq.org Andy McFadden’s CDR GYIK
www.mrichter.com Mike Richter CDR oldal – linkek sok nyalánkság


Alternatívák, hogy a számítógép segítségével

Csak akkor van értelme használni a számítógépet, ha azt tervezed, hogy megpróbálja megtisztítani a jeleket a Ket. Ha elégedett vagy azzal, ahogy a hang, csak azt, hogy át őket, hogy kényelmesebb, közepes, vagy azért, hogy megőrizzük őket, akkor bevonásával egy számítógép a folyamat meglehetősen értelmetlen.

Ha szeretné, hogy tisztítsák meg a LP (ie. távolítsa el a zaj, kattintások, valamint tata), akkor a számítógép valójában az egyetlen megfizethető. (Mega-drága profi hardver egységek, mint a CEDAR tartományban, hogy ezt a munkát, de ezek teljesen kívül egy amatőr, költségvetés).

Ha nem akarod használni a számítógépet, a választás a levéltári közepes igen széles:

Menj a honlapon http://www.forallworld.com.