Érdekes

Akarsz CSS homály, hogy menjen el, hogy? Nos, megfeleljen magának

Fordítása az eredeti angol oldal https://robertnyman.com/2008/09/16/you-want-css-opacity-to-go-with-that-well-suit-yourself/.

Én személy szerint szeretem fedőképesség, ha használják is a weboldalon. És ahelyett, hogy néhány statikus képek, én inkább, ha lehetséges, hogy elérni CSS.

CSS kínálja a fejlesztő teljes rugalmasságot, amikor kiigazítása méretét és az átláthatóság szintjét. Azt is könnyen animált, vagy manipulálni más módon JavaScript, ami egy nagyon erős és rugalmas megoldást.

Hogyan használjam homály CSS?

Ez elég egyszerű. Takarás által meghatározott W3C CSS Color modul Level 3 munkatervét, és használni azt egy elem, akkor egyszerűen megy, mint ez:

#oh-so-pretty {
	background: #999;
	opacity: 0.8;
}

Egyszerű, mint pite, ugye? Nos, nem egészen …

Ó, van Internet Explorer

Van egy cég, a Microsoft gyártására böngésző, az Internet Explorer. Míg a fenti kód működik minden a legújabb Firefox, Safari és az Opera (és elég sokáig), és ezen felül az új Google Chrome, nem meglepő módon, a Microsoft úgy döntött, hogy a saját útvonalát.

Ahhoz, hogy homály Internet Explorer, akkor kell használni ezt a kódot:

#my-poor-ms-element {
	background: #999;
	filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80);
}

Elég egyszerű és intuitív, nem igaz? 😛

Tehát, kivéve elmegy egységesített és egyszerű forma, bosszantásra több, a skála fényelnyelés megy 0-100 az Internet Explorer, ha megy 0-1, minden más böngésző, így egy szép élvezet, amikor dinamikusan szeretné megváltoztatni az értéket.

Várj, van még

Mi szórakoztat engem követő blog az Internet Explorer fejlesztői csapat, ahol valóban úgy tűnik, hogy keményen küzdenek, hogy a közelgő verziójú Internet Explorer, IE 8, egy jobb termék, mint elődei. Most majd egy igazi gyöngyszem bukkan fel, és feltárja, milyen nevetséges világban webfejlesztők élünk.

Egy nagyon indokolt lépés, a Microsoft célja, hogy távolítsa el az összes saját kitalált CSS kiterjesztést, amely még nem hagyták jóvá a W3C (mint a még), így azok minden kell az előtag dolgozni IE 8:-MS. Minden jó, és jól, gondolná. Dehogy.

Mivel a probléma ezzel az, hogy míg ők nem, hogy bizonyos CSS funkciók továbbra is makacsul megtagadja, hogy hajtsák végre a W3C szintaxist, hogy mindenki használja, ami egy kódot IE 5-7, a másik az IE 8, majd egy megfelelőt, által végrehajtott böngésző, akik tiszteletben tartják a webes szabványokat. Szerencsétlen az Ön számára, a fedettség egyike azoknak a funkciókat.

A Microsoft ajánlott módja a homály egy weboldalt (kapaszkodj a valamit most) így néz ki:

#my-poor-ms-element {
	background: #999;
	/* For web browsers who care */
	opacity: 0.8;
	/* For IE 5-7 */
	filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80);
	/* For IE 8 (and 9, 10, 11?). Don't miss the added quotes */
	-ms-filter: "progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80)";
}

Mivel ez nem április 1, én továbbra is csoda, ha van valami más időpontban, amikor az ilyen vicceket hagyjuk?

Az az elképzelés, webböngésző gyártóspecifikus előtagok

Az egész ötlet, a lényeg, a böngésző gyártóspecifikus előtagjuk nekik kell használni az új CSS funkciók, amelyek szintén nagy valószínűséggel vannak bizonyos W3C tervezete dolgok jönnek. És ha nem, akkor ott a kísérleti támogatást vagy CSS tulajdonságokat be egy jövőbeli W3C felvételét.

Nem vagyok benne biztos, de úgy érzi, elég biztos állítja, hogy a Microsoft javasolt szűrő megközelítés nem nyújtott be a W3C, de ha igen, akkor soha nem lehet elfogadni, mivel ez túlságosan bonyolult, és csak nem feltétlenül jelenti a szóban forgó végét.

Ezért a Microsoft, hogy a törvény együtt, és végrehajtja a homály szintaxis IE 8 most. Nem érdekel, ha ez térképek a funky szűrő megoldás a színfalak mögött, de tiszteletben tartja a helyes írásmódja, és a webfejlesztők kelljen írni a kódot.

Menj a honlapon http://www.forallworld.com